Terapia prin masaj e binefacatoare organismului

terapia prin masaj

Terapia prin masaj este folosită în China de peste 3000 de ani. Maseurii chinezi cred că Tetapia prin masaj ajută la vindecarea depresiei.

Prin atingerea corpului se eliberează în organism hormoni care „ne leagă” de o altă ființă umană.

În jurul anului 400 î.e.n. medicul grec Hipocrate folosea masajul pentru a trata entorsele.

Terapia prin masaj

Medicina chineză și medicina ayurvedică indiană și-au dezvoltat propriile variante de masaj.

Terapia implică manipularea straturilor de mușchi și țesuturi pentru a le crește funcționalitatea . Aceste manevre eliberează tensiunea acumulată în mușchi, crește viteza de circulație a sângelui .

Terapia ajută la diminuarea unor simptome fizice asociate multor afecțiuni. Cei care suferă de depresie, terapia poate atenua durerile de spate, de încheieturi și musculare.

Stiluri de masaj

Terapia poate atenua și senzațiile de oboseală sau insomnia. Terapia masaj se poate face fie peste imbracaminte , fie prin contact cu pielea .

Există numeroase stiluri si tehnici la terapie prin masaj . Unele stiluri de masaj includ acele de acupunctură, diverse răsuciri și poziții ale corpului sau utilizează pietre calde.

Cele mai întâlnite forme de masaj sunt: masajul suedez, masajul cu uleiuri esențiale , masajul shiatsu . Alte tipuri de masaj mai sunt  : masajul cu pietre calde, masajul pe scaun, masajul reflexogen.

Terapia prin masaj aduce beneficii

Atunci când este executat corect, masajul aduce beneficii imediate. Este o metodă sigură și oamenii se simt relaxați și calmi încă de la începutul masajului.

Totuși terapia prin masaj nu este eficientă ca singur tratament al depresiei. Persoanele care sufera de depresie severă, trebuie sa faca terapie prin masaj .

Masajul nu poate rezolva problemele emoționale fără tratament medical.
Terapia prin masaj diminueaza depresia și anxietatea, având efecte asupra biochimiei organismului.

Diminuarea stressului prin masaj

Terapia  are numeroase și importante componente fiziologice și anatomice, asupra cărora acționează masajul.

Terapia ajută la la îmbunătățirea stării generale de sănătate și diminuarea stresului.

Terapia creste nivelul de serotonină și dopamină, neurotransmițători care ajută la diminuarea depresiei. Depresia severă necesită o terapie prin masaj ori spitalizare și tratament medicamentos .

Scopul terapiei este de face ca persoanele depresive sa scape de aceasta boala .

Această senzație de susținere și sprijin îi va da clientului sentimentul că este mai puternic să își rezolve problemele.

Articol scris de dodorel62.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: