Tehnicile de masaj sunt o adevarata arta

tehnicile masaj sunt adevarata arta

Tehnicile de masaj sunt o adevarata arta in efectuarea masajului de buna calitate. Atunci cand tehnicile de masaj sunt respectate ,masajul este o adevarata relaxare pentru organism.

Masajul este foarte important pentru sanatatea noastră, care este învățata de la naștere. Studiile au aratat ca o atingere reconfortanta sau iubitoare îmbunătățește relaxarea.

Tehnicile de masaj

Aceasta stimuleaza sistemul imunitar, reduce durerea si stresul si imbunatateste tonusu pielii .De-a lungul anilor, profesioniștii in masaj au observat și dezvoltat multe tehnici.
Una dintre modalitățile de a rămâne sănătos este utilizarea de tehnici de masaj.

In zilele noastre, masajul este un mijloc foarte popular de eliberare a tensiunii, menținând muschii flexibil si corpul tonifiat.
Aceasta este, de asemenea, o modalitate de a ajuta toxinele să părăsească corpul. Masajul este o modalitate de preferat pentru a scapa organismul de stres.

Pentru aceasta există mai multe tehnici diferite de unde putem alege.
Un masaj este o experienta minunata, deoarece te face sa te simti relaxat. De fapt, mulți oameni descriu masajul ca având un efect similar cu medicamente pentru scopul de relaxare. Aceasta este o stare minunată, deoarece devenim plini de energie .

Beneficii la masaj

Daca doriți să obțineți beneficii totale de la masaj, atunci trebuie să-l faceti o parte regulata din viața. Este foarte important să beneficiati de un masaj cel puțin o dată pe săptămână.
Masajul are o istorie foarte veche. Există dovezi că a fost folosit în Egiptul antic, China și India.

Astăzi, este încă privit ca o formă de vindecare de către practicieni de medicina alternativa. Motivul este că stresul și anxietatea sunt cauza multor boli.
Masajul este una dintre practicile utilizate pentru a calma corpul de stres. Masajul bine efectuat ajuta corpul sa poată începe să se vindece.

Dacă ești sănătos, atunci un masaj regulat te va ajuta să te menții într-o stare de calm.
Există peste 200 de tipuri de tehnici de masaj , dar in general cele mai importante sunt efectuate. Pentru fiecare tip de masaj sunt anumite tehnici de masaj.

Principalele tehnici folosite de maseuri :

Tehnici masaj

Tehnica Alexander
Aceasta tehnica include foarte multa miscare. Te intinzi pe o masă și maseuza (terapeutul) te învață să te eliberezi de stres. Terapeutul învață ceea ce este dureros și stresant pentru tine . El va ajusta tehnica de a diminua disconfortul și durerea în timpul unei sesiuni.
Obiectivul este și să fii conștient de mișcările de zi cu zi. Aceasta tehnica imbunatateste durerile de glezne, spate si genunchi. Se micșorează, de asemenea, durerile de umăr sau de spate.
Aici se elibereaza caile respiratorii iar circulația sângelui crește. De asemenea, îmbunătățește coordonarea si echilibrul.

Terapia muscular profunda

Poate fi efectuată numai de către un terapeut certificat. Obiectivul este de a da drumul unor limite in interiorul corpului tau. Acest lucru se datorează faptului că adeziunile subzistă în țesuturile musculare profunde.
Atunci când echilibrul normal este din nou in coordonare și poate fi facilitata o stare de sănătate bună. Terapia musculara usureaza durerile cronice si musculare, coordonarea si postura.

Masajul Thai Masaj sau Nuad phaen Boran

Acesta vă ajuta în realinierea energiilor corpului. Este complet diferit de masajul occidental. Masajul thailandez se concentrează pe flexibilitatea musculara, circulatia, sănătate internă și punctele de presiune. Această tehnică stimulează extern pentru bune rezultate interne.

Masajul suedez

Dr. Per Henrik Ling a dezvoltat masajul suedez, care este acum cunoscut sub numele “tradițional” de masaj. Acest tip include alunecare, frământare, tremurături și frecare.

Rolfing

Dr. Rolf Ida, un biochimist american a crezut ca manipularea tesutului va reechilibra și alinia organism . Acesta credea ca se poate face prin alungirea și integrarea în plinătate.

Masaj neuromuscula

Este o forma de masaj profund, care ajută la punctele de declanșare de eliberare pentru a reduce durerea. Acesta îmbunătățește funcția articulara, musculara, si endorfina în organism.

Hellerwork

Aceast masaj a fost dezvoltat de Joseph Heller. A fost facut în scopul de a menține alinierea și exerciții de mișcare de mobilitate. Acest tip de masaj te invata cum să stai, cum sa mergi, doar pentru o mai multă libertate și flexibilitate.

Masajul sport

Această formă de masaj este pentru a pregăti un atlet pentru performanta. Acest lucru implică masaj suedez, profund și mobilitate. Este un masaj foarte important pentru toti sportivii. Ii ajuta la relaxarea si recuperarea intregului organism.

Terapia craniosacrala
Aceata terapie a fost dezvoltata la începutul anilor 1900 de către un osteopat William G. Sutherland. Aceasta implică o atingere usoara pe craniu și coloana vertebrală. Aceasta terapie a fost creata pentru a ajuta pe cei cu tulburari nervoase. Mai este eficienta si pentru insomnie, dureri de cap, și multe alte boli.

Feldenkrais
A fost creat de Dr. Moshe Feldenkrais, un fizician israelian născut și practicant de judo. Aceasta tehnica este utila la oamenii care au avut accidente vasculare cerebrale sau alte accidente.

Aromaterapia
Este o terapie ce utilizeaza uleiuri esențiale, care sunt inhalate si afectează zona limbica din creier. Acesta declanșează un răspuns emoțional lăsând un sentiment de relaxare. Pe langa aceasta stimulaza , fericira, sau emoția.

Trager
A fost dezvoltat de Milton Trager si el include , mișcări blânde. Acest tip de relaxare profunda creste flexibilitatea și de conștientizarea mentala.

Piatra fierbinte
Se folosesc pietre care au fost incalzite si poziționate pe corp. Elibereaza toxinele si amelioreaza durerea si stresul. Ele oferă clientului un sentiment general de relaxare.

Shiatsu
Este o forma de presopunctura care înseamnă “presiune cu degetul” în japoneză . Se foloseste presiunea ritmica pentru a stimula fluxul de energie, inclusiv intindere si miscare.

Thia
Acest tip de masaj se concentreaza pe utilizarea de presiune pasivă si de energie ale organismului. Acest masaj bine efectuat duce la relaxarea si stimularea organelor.

Reflexologen
Acest tip de masaj a fost consolidat de fizioterapeutul Eunice Inghram în anii 1930. Acesta este un tip de presopunctura folosita la nivelul mâinilor și picioarelor. Ele au reflexe care corespund organelor si glandelor din organism . Este benefic pentru îmbunătățirea circulației și eliberarea tensiunii.

Celelalte tehnici sunt si ele bune si se fac de catre unii maseuri in saloanele de masaj. Dar cele mai importante si agreate de majoritatea maseurilor sunt cele descrise mai sus.

Tehnici principale si complementare

Aceste tehnici de masaj se numesc tehnici clasice , care pot fii principale sau complementare.

Tehnici principale :
netezirea
fricţiunea
frământatul
tapotamentul
vibraţia

Tehnicile complementare :
cernutul şi rulatul
presiunile şi tensiunile
tracţiunile
scuturările
elongaţiile.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: