Limfatic

sistemul limfatic este modalitate aparare vitala

Sistemul limfatic este o modalitate de aparare vitala

Sistemul limfatic este o modalitate de aparare vitala a organismului.Sistemul limfatic lupta impotriva infectiilor si a bolilor. Drenajul se efectueaza cu ajutorul aparatelor speciale pentru drenaj. Aceasta fiind cea mai performanta metoda.

Sistemul limfatic reprezinta, intr-un sens, al doilea sistem circulator al organismului. Este organizat in vase limfatice, noduli limfatici, limfa si limfocite. Amigdalele, splina si timusul sunt toate parti consituente ale sistemului limfati

Nodulii nostri limfatici sunt niste structuri interne mici si moi localizate in axila. Acestia se gasesc in zona inghinala si a gatului, precum si in piept sau abdomen. Nodulii limfatici produc celulele sistemului imunitar care actioneaza impotriva infectiilor.

Sistemul limfatic este o modalitate

In acelasi timp filtrand si fluidul limfatic si eliminand corpii straini. Atunci cand orice bacterie este prezenta in limfa, nodulii limfatici isi maresc productia de limfocite. Acestia generand astfel inflamatia acestora.

Sistemul limfatic nu beneficiaza de o pompa pentru a facilita circulatia limfei prin sistem. Singurul sistem care are asa ceva este sistemul circulator ,acesta avand inima. Astfel, miscarea corpului si functia respiratorie faciliteaza circulatia limfei.

Aceasta se produce prin vase si filtrarea acesteia de catre nodulii limfatici. La persoanele care nu beneficieaza de multa miscare, sistemul limfatic poate fi blocat cu usurinta . Din acest punct de vedere al imunitatii corpul uman devine susceptibil la infectii.

Masajul de drenaj limfatic

Masajul de drenaj limfatic este un remediu usor cu efecte profunde. Drenarea limfei poate accelera volumul fluxului limfatic de 20 de ori. Aceasta imbunatatind semnificativ abilitatea sistemului de a elimina toxinele si materialele infectioase. Drenajul limfatic este o modalitate de tratament cu beneficii medicale intr-o gama larga de probleme limfedematoase. Daca sunteti o persoana in general sanatoasa, simplul drenaj limfatic va recupereaza mai repede dintr-o raceala. Drenajul limfatic poate fi facut la picioare, maini sau abdomen. 

Cum se face drenajul limfatic manual

Drenajul limfatic manual este un masaj usor care aplica presiune usoara asupra ganglionilor limfatici. Masajul in punctele in care acestia se gasesc stimuleaza eliberarea toxinelor din ganglioni. De asemenea, unul dintre principalele efecte al acestei procedure este tonifierea pielii. Pe langa masajul ganglionilor, se va masa si traseul vaselor limfatice pentru drenare. 

Efectele drenajului limfatic

Masajul sistemului limfatic se face in sedinte de limfodrenaj.

imbunatatirea capacitatii sistemului limfatic de a procesa un volum de 20 de ori mai mare decat normalul;

imbunatatirea vitezei prin nodulii limfatici. Acesta proceseaza un volum mai mare de produsi de catabolism, celule moarte, proteine in exces sau toxine.

imbunatatirea productiei de limfocite.Imbunatateste capacitatea organismului de a se lupta cu infectia

activarea sistemului arasimpatic, provocand astfel un efect de relaxare globala a corpului.

Contraindicatii la masajul de drenaj limfatic.

        In cazul in care suferiti de boli ale sistemului limfatic sau vascular.

       O boala oncologica, sunteti insarcinata sau alaptati .

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: