Saloanele de masaj

saloane masaj

Despre saloanele de masaj putem citi zilnic in ziarele din fiecare localitate. Despre saloanele de masaj este bine stiut ca ele trebuie sa indeplineasca anumite standarde .

Saloanele de masaj

Saloanele trebuie sa fie super-curate intr-un apartament sau intr-o vila.Trebuie sa fie dotate cu lumini de diferite culori. Aceste culori sunt benefice pentru relaxarea clientului.

In aceste saloane trebuie sa existe arome care sa sugereze cat mai mult apropierea de natura. Pe langa aceste arome ,un rol important il aulumanarile parfumate si muzica de relaxare.

Mese de masaj

Si totusi prea putin se discuta sau se pune accentul pe saltele masaj, si nu stiu de ce. Dupa mine piesa principala intr-o camera a unui salon de masaj este masa de masaj si implicit salteaua de masaj.

Suprafata pe care se face efectiv masajul trebuie sa respecte anumite reguli.Trupul clientului trebuie sa poata sta usor intr-o anumita pozitie. Barbatul sau femeia care realizeaza masajul sa poata lucra usor. Trebuie sa poata efectua toate acele miscari care par a fi complicate.

Pozitia pentru masaj

Ele par complicate dar care sunt esentiale in obtinerea efectului dorit.
Cred ca mai este necesar ca suprafata mesei sa fie moale si tare in acelasi timp. Trupul sa nu se “afunde” in masa, dar nici sa nu se creeze disconfort la atingerea cu suprafata pe care se sta.

Capul trebuie sa fie asezat intr-o pozitie speciala, intr-un decupaj din masa. Astfel incat clientul asezat pe burta sa vada “podeaua”. Si nu pentru ca podeaua ar avea cine stie ce proprietati specifice. Si pentru ca, coloana vertebrala in aceasta postura are pozitia corecta.

Dotare salon de masaj

Pe langa acest pat de masaj specific in cabinet mai trebuie existe si scaune de masaj. Aceste scaune sunf folosite pentru masajul de relaxare ,al umerilor , al gatului sau terapeutic.
Cu acest scaun de masaj se poate deplasa maseurul la domiciliul clientului.

Se mai poate deplasa si la diferite institutii publice sau private.Acesa se ia in locul mesei sau patului de masaj.
In salonul de masaj trebuie sa se mai gaseasca un paravan , unde clientii sa se poata schimba.

Tot in acest salon trebuie sa existe lenjerie curata pentru patul de masaj.
Pe langa acestea in salon se mai poate observa , o masa , un laptop sau un dulapior . Aici se mai gasesc diferite sticle cu uleiuri aromatice pentru masaj , precum si diferite creme.

Aceste uleiuri si creme de masaj sunt pentru fiecare tip de masaj in parte. Sunt pentru masajul de relaxare,terapeutic, reflexogen,drenaj limfatic sau celulitic.

Vestimentatie maseur

In saloanele de masaj , maseurul sau tehnicianul maseur , are obligatia sa fie imbracat decent.Trebuie sa aiba pantaloni,bluza si papuci sau adidasi , fie de culoare alba , fie de culoare bleu sau vernila.

Pentru a induce o stare de relaxare si de bine clientilor recomandat ar fii culoarea vernil sau bleu . Adica saloanele de masaj sa fie vopsite in aceste culori , cat si imbracamintea maseurului.

La aceste saloane de masaj , pacientii sunt in mare parte programati . Programarea se face fiindca sunt foarte multe persoane care doresc diferite masaje.

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: