Prezentare site

Masajul si tehnicile lui

Acest site a fost creeat din dorinta si pasiunea mea pentru masaj. Dupa terminarea cursului am horarat sa fac acest site destul de interesant , cred eu. Am incercat sa imbin utilul cu placutul si sa prezint tehnici de masaj. Consider ca articolele care le voi posta vor fi atractive si interesante . Voi cauta sa postez articole despre mai multe tipuri de masaj , benefice pentru sanatatea oamenilor. Aceste articole se vor adresa tuturor persoanelor , indiferent de sex si varsta si indiferent daca sunt sanatoase sau bolnave. Daca sunt sanatoase vor putea studia despre tehnicile de masaj de relaxare .Puteti gasi articole interesante despre masajul anticelulitic, de recupertare , sportiv , cervical sau de reflexoterapie.

Masajul terapeutic

Masajul terapeutic este o componentă importantă a unui stil de viaţă sănătos. El ajută la menţinerea organismului şi spiritului într-o stare perfectă.  Menţine pielea sănătoasă, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi fluxul limfatic.El relaxează muşchii obosiţi şi îmbunătăţeşte mobilitatea articulaţiilor si oferă o relaxare generală . Acest masaj îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului imunitar si circulator. In tehnicile de masaj sunt folosite mainile si degetele, insa mai pot fi folosite si antebratele, coatele sau chiar picioarele.

Tipuri de masaj

a) masajul clasic - tehnici clasice – principale: netezirea, fricţiunea, frământat, tapotament, vibraţia; – complementare: cernutul, rularea, presiunea şi tensiunile, tracţiuni, scuturări, elongaţiile, pensări, ciupiri b) masajul reflex - masajul ţesutului conjunctiv - masajul reflex segmentar - masaje reflexe speciale: reflexologia vertebrală, reflexologia limbii, reflexologia endonazală, reflexologia auriculară, reflexologia irisului, reflexologia buzelor, reflexologia intestinului gros, reflexologia dinţilor, reflexologia palmară, reflexologia plantară, neuralterapia

Indiferent ca masajul este de relaxare sau terapeutic,acesta este considerat o adevarata arta .

Masajul o adevarata arta

Fiind ,, indragostit ,, de literatura , in special de poezie si de citate am decis sa scriu si despre ele . Consider ca pe acest site veti gasi poezii si citate interesante si captivante . Veti descoperi poezii si citate interesante personalizate . Mai puteti obseva si alte poezii si citate apartinand si altor persoane . Consider ca pe acest site veti descoperi articole interesante despre masaj,poezii si citate . Sper ca odata ce ati intrat pe acest site nu veti fi dezamagiti . Am comvingerea ca veti fi placut incantati si veti reveni cu placere . Va urez o lectura cat mai placuta si interesanta !!!

Articol  scris de dodorel62

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: