Otoplastia

Otoplastia sau chirurgia cosmetice ale urechilor este corecția separării excesive a urechilor față de planul capului. Acele urechi proeminente sunt de asemenea numite „urechi proeminente“ , sau pur și simplu urechi separate.

Cauzele care duc la urechile în afară pot fi două:

  • Cea mai comună se datorează lipsei de plierea zonei cartilajului auricular numit antehelix . În acest caz, cu intervenția otoplasticii, această creastă este creată sau accentuată și astfel urechea este mai atașată de cap.
  • O altă cauză este dimensiunile exagerate ale cochiliei urechii, adică zona concavă interioară a auriculei. În acest caz, atunci când este efectuată operația de otoplastie, se efectuează o extirpare parțială a cartilajului menționat. Atunci când gaura rămasă este reintrodusă, întreaga ureche este mai aproape de cap. Poate fi necesar să acționați și pe antelilix pentru a finaliza îmbunătățirea formei urechii.

La unii pacienți cele două cauze coincid și ambele sunt corectate în aceeași intervenție. Pentru a efectua otoplastia , se face o incizie, care se face de obicei în spatele urechii, lăsând o cicatrice practic invizibilă.

Dacă se efectuează otoplastia pe un copil mic, se recomandă efectuarea procedurii în anestezie generală. Pentru copiii mai mari și adulții, un anestezic local asociat va fi utilizat înainte de sedare. Aceasta se facel încât pacientul să fie treaz în timpul intervenției chirurgicale, dar în același timp relaxat.

Se recomandă să nu se efectueze o operație de otoplastie înainte de vârsta de 7 ani.Aceasta nu se face  deoarece dezvoltarea urechii nu a fost încă finalizată complet.

Otoplastie

post-operatorie

Majoritatea pacienților care suferă o intervenție chirurgicală la ureche se află la câteva ore după intervenția chirurgicală. Un bandaj este plasat în jurul capului imediat ce este terminată otoplastia. Urechile pot afecta puțin în primele câteva zile, dar pot fi ușor eliberate cu medicamente. În câteva zile, bandajul este înlocuit cu un bandaj mai asemănător cu o panglică de păr. Orice activitate în care vă puteți îndoi urechile trebuie evitată în prima lună.

Majoritatea adulților se reîntorc la muncă în termen de 3 zile de la intervenția otoplastică. In cazul în care copiii se întorc la școală în aproximativ 7 zile, atâta timp cât sunt atenți la activitățile fizice. O mică inflamație este normală în următoarele 2-4 săptămâni, cu disconfort ocazional în zonă.Aceasta  ureche trebuie protejata de temperaturile extreme.

Otoplastie

Posibile complicații

Procedura de otoplastie pentru corecția urechilor separate este o operație simplă .Aceasta operatie, poate fi efectuată sub anestezie locală, pe bază de ambulatoriu, în care rareori apar complicații.

Cu toate acestea, un procent mic de pacienți poate dezvolta un hematom care se dizolvă spontan sau care necesită drenaj. Ocazional, poate apărea o infecție a cartilajului care crește țesutul cicatricial al urechii. În acest caz, tratamentul constă în administrarea de antibiotice .In cazuri rare, poate fi necesară drenaj chirurgical.

După otoplastie, este posibilă o recidivă, urechea separându-se din nou. Va fi rezolvată printr-o mică atingere.

Alte probleme cu urechile

În plus față de urechile sau urechile proeminente „pe umăr” , există alte probleme care pot fi de asemenea rezolvate prin intervenție chirurgicală. Acestea includ urechea contractată și urechea cupei . Lobii alungiți și lobii rupți pot fi, de asemenea, îmbunătățiți chirurgical.

Otoplastie
Lobii alungiți

Lobii alungiți sau prea mari pot fi cauzați de purtarea pantelor grele de mai mulți ani. În cele din urmă se sfârșesc prin întinderea pielii într-un mod exagerat. Acesta poate fi corectat prin eliminarea excesului de piele. Ele pot exista, de asemenea, pur și simplu prin procesul obișnuit de îmbătrânire.

Lobii rupți

Lobii rupți sunt produși prin ruperea orificiului cercului, traumatic.Aceasta se face  asemenea prin greutatea cerceii și după ani de utilizare. Se poate produce o rupere totală a lobului urechii, care este împărțită în două. Această problemă este rezolvată prin recondiționarea pielii, reconstruirea lobului. Mai târziu, o nouă gaură poate fi făcută pentru panta.

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: