Masajul talpilor

masajul talpilor este

Masajul talpilor este o modalitate foarte simpla de a te relaxa, de a te detoxifia . Prin masajul talpior se stimuleaza si anumite organe interne.

Masajul talpilor este adesea ignorat în relaţiile sexuale, atât în timpul sexului cât şi înainte sau după . Puţine persoane ştiu că prin masarea lor poţi scoate la suprafaţă cheia unui orgasm incendiar.

Prin masajul talpilor se abunda in terminatii nervoase care fac legatura cu numeroase parti ale corpului.  Masajul  talpilor  au un rol foarte important pentru tratarea mai multor afectiuni.

In talpi se afla terminatii nervoase care activeaza simtul mirosului, vederea, auzul, dar si  gustul . Chiar sub „inelarul” de la picior existand zona care, prin masaj, poate spori sensibilitarea buzelor si a limbii.

Masarea jumatatii talpii dinspre calcai activeaza si sensibilizeaza zonele erogene ale organismului. Masajul talpior ajuta zona intima, astfel incat se poate obtine un orgasm mai puternic.

Masajul talpilor este adorat de femei

Femeile adora masajul talpilor pentru a atinge culmile placerii si care le fac sa fie fericite si dispuse . Masajul talpilor trebuie sa inceapa, mai intai, cu inmuierea picioarelor intr-un recipient cu apa calda. Aceasta se face prin  frecarea talpilor cu o jumatate de lamaie sau cu un exfoliant. Procedura nu are doar caracter estetic, ci ajuta si la eliminarea toxinelor din piele si la relaxarea talpilor. Cu cat talpile, dar si intreg trupul sunt mai relaxate, cu atat placerea sexuala creste in momentul penetrarii.

Masajulul talpilor este  – o regula de baza

Dupa inmuierea si frecarea usoara a talpilor, acestea trebuie date cu o crema hidratanta .Aceasta crema  pe langa ca face piele catifelata, inlesneste masarea. Terapia prin masajul talpilor  este uluitoare in special in relaxarea organismului .  Masajul talpilor este unul dintre cele mai bune tehnici de relaxare, si are  un efect pozitiv asupra sanatatii .

Aplicarea unei mici presiuni asupra unor puncte specifice ale talpilor picioarelor afecteaza organul bolnav corespunzator. Prin masajul talpilor se poate vedea ce zone ale corpului uman au probleme si trebuie tratate.

Masajul talpilor ofera o serie de avantaje cum ar fi : imbunatatirea fluxului sanguin, niveluri reduse de grasime corporala . De asemenea ajuta si la eliminarea acizilor care provoaca crampe.

Masajul talpilor este sa se faca in fiecare seara , inainte de a merge la culcare. Acesta se va face pentru relaxarea picioarelor  si nu dureaza mai mult de 15 minute. Se apasa ferm cu degetul mare de la mana punctele de pe talpa, timp de cateva secunde .

Masajul talpior se face in special dupa un mers pe jos, sau daca se poarta pantofi incomozi sau cu toc.  Prin masajul talpilor , picioarele se vor bucura de orice clipa de rasfat si de relaxare . Masajul talpilor ajuta , la o detoxifiere puternica a organismului  impreuna cu un regim alimentar bine pus la punct. In acest caz, este recomandat sa se manance foarte sanatos  . Obligatoriu este sa se consume multa apa si lichide in general si putin efort fizic.

Masajul talpilor si al picioarelor stimuleaza drenajul limfatic

Totodata, masajul talpilor si al picioarelor stimuleaza drenajul limfatic si intareste sistemul imunitar..

Masajul talpilor se efectuează în mai multe etape. Inainte de masaj,  trebuie sa te relaxezi cu un duş călduţ pentru a detensiona muşchii. Masajul talpilor se efectuează utilizând o cremă specială pentru masaj.

Masajul se incepe de la glezne, se continua cu masarea călcâiului şi apoi cu vârfurile. Aceste miscari se repeta de cîteva oripentru incalzirea piciorului . Piciorul se va prinde cu ambele mâini şi îl masaţi cu mişcări circulare până la fiecare deget în parte. Talpa se masează dinspre centru spre părţile laterale, folosind mişcări circulare.

După câteva şedinţe, de efectuat masajul talpilor se va simti o imbunatatire a circulatiei sanguine si a sanatatii .  Masajul talpilor este foarte benefic pentru organismul nostru şi ajută la depistarea anumitor boli.

În talpă, putem găsi centrul nervos al multor organe. Picioarul stâng exprimă parta stângă a corpului, iar piciorul drept, exprimă partea dreaptă.

Tălpile sunt centrul de stabilitate al corpului, care suporta întreaga zi încălţări incomode, sau şosete din materiale sintetice.

Masajul talpilor este o tehnică veche de mii de ani

Despre masaj se poate spune că este vechi de când lumea fiind practicat chiar şi acum 5000 de ani . Masajul talpilor a fost folosit pentru vindecarea  şi relaxarea talpilor si in special a picioarelor . Grecii, egiptenii, persanii, romanii, japonezii şi chinezii au fost primii care au folosit aceasta tehnica .
În talpă sunt reprezentate diferite zone ale corpului prin principalii centri nervoşi..
El îmbunătăţeşte nu doar circulaţia sângelui, ci şi a limfei, creşte energia, echilibrează sensibilitatea, detoxifică, relaxează şi elimină stresul.
Masajul talpilor asigură o bună circulaţie a sângelui, iar aceasta este foarte importantă pentru fiecare organ în parte .Prin masaj se trasportă material nutritiv, hormoni şi anticorpi. Masajul talpilor este bun împotriva durerilor de cap, împotriva durerilor de spate şi a tensiunilor simţite în zona umerilor . Masajul talpilor este benefic  şi în crampele musculare aparute in urma unui efort sustinut.

Un bun masaj al talpilor este atunci cand se merge mult timp descult pe diferite suprafete . Indiferent daca suprafata pe care calcam este dura sau nu , aceasta este benefic pentru  circulatia  sanguina .

 masajul talpilor este obligatoriu sa fie evitat

Există şi anumite situaţii când masajul talpilor nu este recomandat a se face de care specialisti sau personal

infecţii
răni acute (răni deschise, rupturi de muşchi, fracturi de oase)
tumori grave
inflamaţii
boli ce se manifestă prin apariţia febrei
arteroscleroză în stadiu avansat
osteoporoză
în afară de aceste cazuri, masajul talpilor e o adevărată binefacere pentru organism. Rezultatele sale nu apar pe loc, decât la nivelul relaxării şi a bunei dispoziţii. Ca metodă de tratament va da rezultate după câteva săptămâni sau chiar luni.

Masajul talpilor este
Talpa – oglinda corpului tău

Există hărţi facute cu talpa piciorului  care indică exact unde se găsesc centrii nervoşi din talpă.  Inainte de a se efectua masajul talpilor  este bine să se cunoasca  acesti centri. Daca nu se cunosc bine acesti centri atunci riscul de a face rau persoanei respective este destul de mare . Dacă se simţe durere în timpul masajului în talpă înseamnă  că organul respectiv are o problema . Aceasta problema trebuie urgent tratata fie prin masaj , fie prin tratament medicamentos sau chirurgical . Aceasta tehnica de masare a talpilor piciorului se numeste REFLEXOTERAPIE .

Articol scris de dodorel62.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: