Relaxare

masajul relaxare este adevarat răsfăț

Masajul de relaxare este un adevarat răsfăț

Masajul de relaxare este un adevarat răsfăț pentru corpul uman. Scopul la Masajul de relaxare este de a ne scăpa de stres și de a ne ajuta să avem o stare de bine. In același timp, poate calma anumite dureri și rezolva probleme de sănătate.

Este recomandat persoanelor de toate vârstele, fie că vorbim despre bebeluși sau bătrâni.

Masajul de relaxare

Masajul de relaxare are numeroase beneficii, printre care:

Te ajută să scapi de stres. Acest lucru duce la îmbunătățirea calității somnului (te ajută să scapi de insomnie) și te poate fi un ajutor împotriva anxietății și a depresiei. În plus, îmbunătățește concentrarea.

Relaxează mușchii încordați și atenuează contracțiile musculare.

Menține elasticitatea pielii. Masajul de relaxare are, astfel, beneficii și pentru frumusețea ta.

Îmbunătățește circulația sanguină și limfatică. Corpul este ajutat să elimine toxinele.

Dezvoltă mobilitatea articulațiilor.

Te ajută să îndrepți o postură greșită. Acest beneficiu este important în special pentru persoanele care petrec mare parte a zilei la birou.
Întărește sistemul imunitar.

Te ajută să ai un păr mai sănătos și frumos. Masajul scalpului stimulează creșterea sanguină, ceea ce duce la stimularea creșterii părului.

Masajul de relaxare este recomandat și femeilor însărcinate. Poate avea rol terapeutic, în cazul durerilor sau ale picioarelor umflate. Poate avea un rol cosmetic, pentru că previne vergeturile.

Masajul cu pietre încinse

Masajul cu pietre încinse este o variaţie a terapiei de masaj clasică. Încălzite încet, pietrele plate sunt aşezate în puncte cheie ale corpului. Terapeutul poate de asemenea să le ţină în mână aceste pietre special.

El poate să le folosească pentru a masa anumite zone ale corpului. O întrebare frecventă este dacă trebuie ales masajul cu pietre încinse versus cel suedez sau un masaj normal. Unele persoane apreciază foarte mult căldura acestor pietre şi apelează la acest tip de masaj pentru relaxare.

Masajul cu pietre încinse este potrivit pentru persoanele friguroase sau care au deseori picioarele reci. Este, de asemenea, potrivit pentru persoane care au tensiune musculară, dar preferă un masaj mai uşor. Căldura relaxează muşchii şi permite terapeutului să îi lucreze fără a aplica o presiune puternică.

Tehnici la Masajul terapeutic

Terapeutul începe, de obicei, prin aplicarea uleiului pe corp, care permite o alunecare lină a pietrelor încinse de-a lungul muşchilor. Stai întinsă cu faţa în jos, iar terapeutul foloseşte pietrele încinse pentru a masa spatele. După ce pietrele au relaxat muşchii, terapeutul le poate lăsa de-o parte.

 Terapeutul îşi poate folosi mâinile pentru a masa direct pielea. Pietrele încinse pot fi apoi aşezate iar pe corp şi lăsate pentru o scurtă perioadă de timp. Eşti apoi rugată să te întorci pe spate. Terapeutul îţi va plasa mici pietre încinse între degetele de la picioare . Ele mai pot fii plasate în palmă şi va repeta procedura.

Masajul de relaxare se realizeaza

Masajul de relaxare se poate realiza de sus în jos (dinspre cap spre picioare) sau invers. Cei mai mulți maseuri aleg să înceapă în partea de sus a corpului. Pentru multe persoane trebuie să se obișnuiască cu atingerea, în special pe tăpli. Deși masajul tălpilor este foarte relaxant, începutul trebuie să fie mai delicat.

Pentru început, uleiul de masaj nu se aplică direct pe pielea clientului. El se aplica prima data în palmele maseurului. Acesta încălzește ușor uleiul în palme, apoi începe masajul propriu zis. Se folosește o presiune scăzută, iar mișcările pot fi drepte, șerpuite, în zig-zag .

În acest fel, clientul se obișnuiește cu atingerea și se relaxează, iar uleiul este întins pe piele. Această tehnică se folosește și la finalul masajului. Apoi, maseurul se va concentra pe zone mai mici. Apoi incet,incet presiunea poate crește.

Masajul nu se efectuează niciodată pe coloană sau alte oase. Masajul se va face pe mușchi, în special pe zonele unde se adună mai multă tensiune. Maseurul te poate „frământa”, strângând țesutul între degete și podul palmei.

Tehnici la efectuarea masajului de relaxare

De asemenea, se pot folosi și tehnici de „lovire”. Acestia sunt executate scurt, ritmic, din căderea moală a mâiniilor, a degetelor sau a pumnului. În cazul mâinilor, acestea pot fi scuturate. Tehnica este relaxantă, dacă este efectuată cu blândețe, sau revigorantă.

Acest lucru se poate efectua și la fiecare deget în parte, atât la mâini, cât și la picioare. De degete se poate trage ușor, eliberând tensiunea. Spre final, se execută masajul feței, foarte relaxant. Nici urechile nu trebuie ignorate! La sfârșit este ideal un masaj al scalpului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: