Reflexogen

masajul reflexogen din talpa piciorului palmelor

Masajul reflexogen din talpa piciorului si a palmelor

Masajul reflexogen din talpa piciorului si a palmelor este foarte benefic pentru organism. Masajul reflexogen se face fie la talpile picioarelor sau la nivelul palmelor.

Reflexoterapia este o foarte buna metoda de prevenire si tratare a unor tulburari sau afectiuni.

Masajul reflexogen

La extremitatile corpului sunt terminatii nervoase si zone reflexe ale organelor din corp. Tehnicile de reflexoterapie au la baza principii asemanatoare cu acupunctura si presopunctura . Aceasta se face pentru stimularea unor puncte reflexogene. Prin reflexoterapie se pot elimina toxinele din organism si debloca circuitul energetic in corp.

Masarea unor puncte de pe talpi se face in scopuri terapeutice. Aceasta metoda  este o practica straveche, a carei origini se pierde in antichitate.

Masajul talpilor

Masajul talpilor este folosit astazi in multe tari occidentale in scop terapeutic.Punctele reflexe se maseaza cateva minute pana la disparitia durerii locale si a granulatiilor de sub piele.

Aceste manevre imbunatatesc circulatia sangvina si limfatica. Aceasta se obtine pe cale reflexa, chiar si normalizarea functiei organului. Acestuia ii corespunde punctul masat.

Reflexoterapia talpilor pentru relaxare

Se recomanda efectuarea a 2 – 3 sedinte de reflexoterapie pe saptamana . In timpul masajului se va consuma cca 500 ml. de apa plata sau ceai.

Prin acest tip de masaj, terapeutul te ajută să îţi revigorezi organismul şi totodată să te relaxezi. Reflexoterapia este una dintre cele mai vechi tehnici de tratament din antichitatea chineză . Ea constă în masarea tălpilor, încât circuitul ne menţine sănătoşi. Organismul trebuie sa se refacă şi să grăbească procesul de vindecare a unei boli.

Sedinte de masaj reflexogen

Pentru a avea efecte, pacientul are nevoie de cel puţin zece şedinţe de reflexoterapie. La început acestea pot fi puţin dureroase, semn că un organ sau mai multe suferă şi se află în dezechilibru. Orice masaj de acest tip începe prin aplicarea unei creme foarte hidratante.

La acest tip de masaj se mai foloseste un anumit tip de masaj . Tmângăie tălpile pentru ca pacientul să se obişnuiască cu presiunea. Primul vizat este punctul corespunzător rinichilor pentru a fi eliminate toxinele.

 Dupa aceia se trece la celelalte zone reflexogene. Această terapie vine în completarea unui tratament prescris de medici. E posibil ca atunci când cineva vine la prima şedinţă, să fie obosit, sau să aibă o sanda care îl strânge.

La ce persoane se face masaj

Se face însă o fişă a pacientului pentru fiecare şedinţă. În primul rând, reflexologia nu se realizează cu alte instrumente, ci doar cu mâinile.  Este însă interzisă temporar în cazul persoanelor care au suferit de curând o intervenţie chirurgicală sau care au o rană deschisă.

De asemenea, este contraindicată şi bolnavilor psihici, celor care au suferit de inflamaţii ale venelor şi sistemului limfatic, diabeticilor. Pe măsură ce se avanseaza cu şedinţele, presiunea se măreşte, dar puterea masajului este aceeaşi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: