Masajul facial la femei

masajul facial
Masajul facial  la femei este unul dintre cele mai apreciate si relaxante masaje. Masajul facial ne elibereaza de o mare parte din stresul acumulat de corpul nostru.

Efectele masajului facial sunt imediate si extrem de vizibile. La masajul facial  se folosesc anumite uleiuri speciale redand-i fetei o adevarata vitalitate .

Masajul facial  stimuleaza punctele reflexogene si are un efect rapid asupra fetei . Repetat cu regularitate, masajul facial poate ajuta la incetinirea procesului de imbatranire .

Odata cu masajul facial se tonifica muschii faciali si se stimuleaza circulatia sangelui . Prin masajul facial , celulele pielii sunt mai bine oxigenate, iar toxinele sunt eliminate.

Masajul facial este foarte eficient  si ii transmite creierului semnale de destindere.

Masajul facial este extreme de agreabil de multe femei, dar si multi barbati.

Masajul facial, desi dureaza putin (15 – 20 de minute), are un efect miraculos de intinerire. Dupa masajul facial , se aplica o masca faciala care va actiona timp de 10-15 minute .

Dupa aceia masca se indepartata cu un prosop inmuiat in apa calda. In functie de tipul de piele pentru masajul facial se vor folosi diferite uleiuri. Uleiul de trandafiri este recomandat pentru efectul si aroma sa deosebit de relaxanta.

Uleiul din germeni de grau este foarte hranitor, fiind bogat in vitamina E.

uleiul de migdale, cel de caise si cel de jojoba sunt si ele indicate in masajul facial

 Masajul facial este precedat de aplicarea unei creme hidratante atunci cand pielea este foarte uscata.

Masajul facial este precedat de demachiere si urmat de aplicarea unui tonic facial

La masajului facial terapeutul efectueaza miscari circulare, in sensul circulatiei sangelui si a limfei . Se maseaza atat obrajii, cat si fruntea, pleoapele, barbia, buzele si nasul.

La masajul facial se folosesc multe tehnici iar cele mai importante sunt miscarile circulare . Alte tehnici mai sunt masajul ciupit, framantat, painotat, tapotat, frictionat si mangaietor.

Astfel masajul facial imbunatateste drenajul limfatic. Limfa este un lichid produs de glande, dar spre deosebire de sange, limfa nu beneficiaza de o pompa .

Datorita structurii osoase a fetei, limfa se poate bloca, antrenand o privire obosita si chiar pete pe fata. Toate aceste probleme pot fi eliminate cu ajutorul masajului facial.

Exista mai multe tehnici de masaj, pe langa miscarile circulare, masajul ciupit, framantat, painotat, tapotat, frictionat si mangaietor.

Repetat cu regularitate, masajul facial poate ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. Prin masajul facial , celulele pielii sunt mai bine oxigenate, iar toxinele eliminate.

Pentru ca suprafata pielii gazduieste un numar mare de receptori nervosi, masajul facial este foarte eficient .

Articol scris de dodorel62.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: