Masajul este o adevarata arta

 

         Masajul este o adevarata arta , avand radacini din cele mai vechi timpuri . Adevarata arta a masajului a fost cunoscuta ca o activitate terapeutică.

Masajul a fost folosit de oamenii primitivi si el a fost perceputa ca o adevarata arta . Netezirea, fricţionarea şi frământatul corpului a fost instinctivă si de aceia masajul a fost perceput ca o adevarata arta .

       Masajul este o adevarata arta si a fost practicat în cele mai timpurii stadii . Pentru ca masajul este o adevarata arta , acesta a dus la dezvoltarea medicinii tradiţionale.

Cu multe secole în urmă masajul a fost folosit in scop terapeutic de popoarele care trăiau pe insulele din Pacific. Masajul este o adevarta arta iar originea cuvântului «masaj» are mai multe explicatii .

Masajul este o adevarata arta

Faptul ca masajul este o adevarta arta multi consideră cuvantu masaj provine fie din limba araba . Altii sustin ca provine de la cuvântul grec «masso», ori de la latinescul «massa» .

Indiferent de originea cuvântului, masajul este o adevarta arta binefacatoare a organismului . Masajul este o adevarata arta fiind o parte componentă a artei medicale.

Masajul este o adevarata arta

                                                       Tehnicile de masaj

Tehnicile de masaj pentru prima dată au fost descrise de indieni şi chinezi.

Atât în India cât şi în China, masajul se efectua de sacerdoţi iar masajul este o adevarat arta . In aceste ţări au fost create şcoli unde se învăţau tehnicile de masaj.

În China Antică, sunt rădăcinile medicinii preventive ce arta ca masajul este o adevarta arta . Acolo, aproape în toate provinciile au fost create şcoli de gimnastică curativă, unde se pregăteau medici .

Masajul a fost aplicat în Egiptul Antic, Abisinia şi Libia , fiind perceput ca o adevarta arta . Incă din secolul al 12-lea î.e.n. aceste tari au perceput masajul ca pe o adevarta arta .

În Egipt, masajul era combinat cu baia si din baie, nu ieşea nimeni, fără sa faca masaj. Persoana încălzită era masată, întinsă, frământată, presată cu mâna pe diferite părţi ale corpului.

Se masau toate articulaţiile , iar persoana era masată din faţă, apoi din spate şi prin părţi. Intindeau articulaţiile mâinii, apoi degetele, apoi treceau la masajul antebraţului, umărului, pieptului si spatelui.

În plus în afară de  întinderea şi masajul articulaţiilor, au fost practicate frământările şi frecţiunile celorlalţi muşchi. Frecarea cauzează contracţia sau relaxarea ţesuturilor, facand ca masajul sa fie o adevarata arta .

masajul este o adevarta arta

In Grecia Antică se efectua în băi cu frecări cu ulei şi unsori considerand ca masajul este o adevarta arta .

În Grecia Antică masajul se aplica nu numai în medicină, dar şi în viaţa de zi cu zi

Au existat saloane speciale pentru îngrijirea feţei şi a mâinilor, unde se făcea masajul igienic şi cosmetic.

În Roma Antică, ca şi în China şi India au fost deschise şcoli de masaj. Faptul ca masajul reprezinta o adevarta arta aceste scoli au fost fondate de medici greci .

Masajul este de doua feluri masaj uscat şi masaj cu uleiuri, puternic şi slab aromatizat .

Masajul este o adevarata arta

                                                                               Arta de a face masaj de relaxare

Masajul reprezinta o adevarta arta ,fiind recomandat pentru a elimina depuneri şi edeme .

În băile romane masajul, se facea in camere speciale concepute pentru masaj. Înainte de masaj romanii efectuau exerciţii de gimnastică si întreg corpul se masa şi se ungea cu uleiuri de masaj.

Datorită romanilor masajul a devenit o parte componentă a sistemului de educaţie fizică şi militară. Slavii în cazul durerilor reumatismale, şi leziunilor masau şi fricţionau articulaţiile si muşchii .

In epoca Renaşterii masajul reprezenta o adevarta arta aparand interesul faţă de gimnastică şi masaj . Medicii europeni au început să analizeze şi să dezvolte activitatea medicilor din Grecia şi Roma Antică.

Arta masajului 

Masajul este o adevarata arta care provine din cele mai vechi timpuri si a fost facut de niste maseuri renumiti

Masajul adesea poate înlocui diferite medicamente, dar nici un medicament nu poate substitui masajul. Masajul este un instrument eficient pentru a combate epuizarea,accentund efectul terapeutic al aparatului locomotor.

Articol scris de dodorel62.

Lasă un răspuns

Etichete: , , , , ,
%d blogeri au apreciat: