Masajul de relaxare al bebelusului o oaza de sanatate

masajul relaxare bebelusului oaza sanatate

Masajul de relaxare al bebelusului o oaza de sanatate pentru propiu organism. Masajul de relaxareal al bebelusului se face imediat ce este scos din maternitate.

Așa cum noua ne place masajul , asa si bebelusulsului ii place masajul .Bebelușul ajunge să descopere și să îi placă acest ritual al masajului. Lista beneficiilor pe care masajul le aduce sănătății nu este deloc una scurtă.

Realizat în primul an de viață o dată la câteva zile, masajul ajută la tonifierea musculaturii micuțului. Masajul mai este bun la îmbunătățirea circulației sangvine și îl ajută să se dezvolte armonios. De asemenea, masajul nu este doar un bun prilej de joacă pentru cel mic, ci îl ajută să se relaxeze.

Când este cel mai potrivit moment sa i se faca masaj

Deși există ideea că masajul trebuie făcut micuțului după baia de seară, acest lucru nu este bătut în cuie. Cel mai bine este să alegi momentul pentru masare în funcție de starea bebelușului .

Cel mai bine este să nu fie făcut înainte ca el să mănânce sau imediat după ce a mâncat .Pe unii bebeluși masajul îi face să se relaxeze și să adoarmă mai repede. Pe alții îi poate face să fie mai energici, chiar dacă după baie nu doresc în mod normal decât să mănânce și să adoarmă.

Masajul de relaxare al bebelusului

Inainte de a incepe masajul bebelusului , trebuie sa pregatim un prosop moale pe care să il asezam. In masajul bebelusului cel mai important este uleiul cu care vrei să-i faci masaj . Dar uleiul trebuie ales foarte bine , fiindca nu tot uleiul este bun pentru masaj.

Inainte de a incepe adevaratul masaj al bebelusului trebuie ca uleiul sa fie testat . Se ia putin ulei si se da la incheieturile bebelusului. Se asteapta cca 10-15 min si daca piele nu se inroseste , inseamna ca uleiul este bun.

La picioare – masează fiecare deget

Este bine să-i masezi micuțului prima dată picioare, cu atât mai mult cu cât ele sunt mai puțin sensibile față de alte zone ale corpului. Pune puțin ulei în palmă și începe să masezi ușor de sus în jos, o mână după alta, timp în care strângi foarte ușor piciorul micuțului. Începe întâi cu unul dintre picioare, apoi cu celălalt. Mai pune puțin ulei în palme și masează toată talpa trăgând ușor spre degete, după care prinde de vârful acestora și fă cercuri mici spre stânga și spre dreapta. La fel pe toată talpa bebelușului, de la baza ei spre degete. Degețelele sunt ultima parte ce trebuie masată la picioare. Apucă fiecare deget între degetul mare și cel arătător, apoi trage de la bază către vârful unghiei. Procedează la fel la toate cele 10 degețele.

Cum să faci masaj bebelușului – la brațe

Ia fiecare braț în parte și repetă mișcarea de masaj pe care ai făcut-o la picioare. Trage ușor cu ambele mâini de la sub braț până spre încheietură. Apoi rotește ușor încheitura mâinii de câteva ori în fiecare parte.

La fel masezi și celălalt braț, după care treci la palme. Prinde palma cu ambele mâini și fă cercuri mici cu degetele mari în interiorul ei. Apucă apoi fiecare deget și trage ușor de la bază către unghie. Masează cu două degete fiecare degețel al bebelușului.

Masajul pieptului la belelusi

Pune mâinile pe pieptul micuțului astfel încât degetele mari să fie unul lângă celălalt. Începe să masezi de sub gât către zona buricului. Bine este să masezi cu palmele tale dintre centrul pieptului spre zona coastelor.

Repetă mișcările de câteva ori, după care începe să faci masaj poziționând o palmă sub bărbie și una sub buric. Cu palma de sus faci masaj ușor spre buric și cu cea de jos invers. Bine este să repeți mișcarea de câteva ori.

Cum să faci masaj bebelușului – pe spate

Poziția pe burtă este una de explorare pentru micuți. De multe ori ei nu au stare când sunt puși în această poziție pentru masaj. Treptat însă vor începe să se relaxeze și să se bucure de masaj.

Cu ajutorul degetelor fă cercuri mici din spatele capului până spre fese. La fel se face și de o parte și de alta a coloanei. Termină masajul spatelui prin a trage ușor cu vârful detelor pe toată lungimea lui.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: