Masajul cardiac indirect este benefic organismului

masajul cardiac indirect este benefic organismului

Masajul cardiac indirect este o reluare artificială a circulației sanguine. Masajul cardiac indirec se realizează prin presiunea ritmică pe piept. Inima este comprimata si  sternul este deplasat în direcția coloanei vertebrale. Restabilirea fluxului sanguin coronarian conduce la o mai bună aprovizionare cu energie a miocardului .

Masajul cardiac indirect

Masajul cardiac indirect se face in cazul în care există semne de încetare naturală a activității cardiace. Această absență a unui impuls în arterele carotide, midriază și stingerea reflexului pupilar, precum și caracterul atonal respirației sau încetarea bruscă a activității sale.

Pentru compresii toracice sunt leziuni incompatibile cu viața, în special a creierului.Acest tip de masaj se face in  absența circulației( prelungită), înainte de sosirea unui specialist . Masajul cardiac indirect  este în măsură să ofere asistență medicală de urgență;

Este demn de menționat semnele ineficienței acestui masaj al inimii. Această absență a pulsului în artere, care nu reacționează la lumină, elevii dilatate în timpul masajului. O persoană care nu este familiarizata cu medicamentul trebuie efectuată compresii toracice până la ambulanta sau înainte de petele cadaverice pacientului.

Cum se realizeaza un masaj

Masajul cardiac indirect se face in anumite condiții si sunt necesare pentru a efectua comprimari piept. Victima trebuie pusă pe o suprafață tare, astfel încât masajul să fie eficient. Aplicarea mâinilor la o persoană de masaj este necesară în partea inferioară a sternului pacientului. Aici există organele musculare ale inimii – ventriculele. La masajul cardiac indirect presiunea trebuie sa fie mare asupra sternul. O apăsare rapidă se face prin apăsarea pe stern. După fiecare împingere, mâna trebuie scosă astfel încât pieptul pacientului să fie îndreptat. Odata ce se aplica masajul cardiac indirect , cavitățile inimii sunt pline de sânge , iar pacientul isi va reveni .

Masajul cardiac indirect se face cu o a forța de presare pe piept.Acesta se face la o distanta de 4-6 cm de camera ventriculară .. Această forță se produce atunci când articulația este apăsat pe mâini( ambele) și o greutate de masaj corpului. Persoana care face masajul trebuie să stea suficient de sus deasupra pacientului. Dacă victima este pe podea, atunci puteți să vă așezați pe genunchi sau pe orice suport.

Când faceți un masajul indirect al inimii unui copil mic, efortul unei mâini este suficient. La bebeluși se face  masajul cardiac  indirect cu un singur deget. Pentru a obține volumul necesar minim  al circulației sanguine, trebuie să furnizeze contracții ale inimii .

La masajul cardiac indirect se efectueaza șaizeci de apasari ale inimii într-un minut. Acest lucru ar trebui să ia în considerare timpul petrecut pentru respirația artificială.Atunci când se face masajul cardiac indirect  cu două persoane, unul suflă aer în plămâni pentru 4-5 mișcări de masaj. Timp de 1 minut, rezultă 12 suflări de aer și aproximativ 50-60 presiuni de masaj.

masajul cardiac indirect

Indicarea eficacității la masajul cardiac indirect  este considerat: pulsul femural, brahial, carotida și uneori artera radială . La masajul cardiac indirect se îmbunătățeste culorii pielii, pupilelor, și, uneori, de auto-reînnoire și suspine. Presiunea arterială în acest moment poate rămâne la cel puțin 70 mm Hg. .În cazul în care masajul cardiac indirect nu este eficient, se recomandă scăderea fluxului de sânge în inima .

Tehnici de masaj cardiac

În același timp, ridicați membrelor, și apoi se aplică un garou( nu mai mult de 1,5 ore).Puteți introduce efedrină sau adrenalina pentru a crea circulația sângelui mai active și creșterea tonusului miocardului( 1 – 2 mL). La masajul cardiac indirect   impactul este asupra organului prin piept .Se stoarce, și face ca sângele din cavitățile sale să pătrundă în vase. Când presiunea se oprește, mușchii inimii se îndrepta și sângele venos intră în cavitatea corpului. Astfel, activitatea inimii este efectuată artificial sub influența unei forțe exterioare, dacă ea însăși refuză să lucreze.

Cum se face un masaj indirect la inimă?

Efectuarea unui masaj indirect al inimii începe cu a efectua presarea inimii . Aceasta se efectueaza cu baza palmei, pentru că poate fi îndoită și a făcut presiune puternică. Succes cu masajul indirect al inimiidepinde de poziția corectă a mâinilor și a corpului: punctul de aplicare a forței ar trebui să fie deasupra procesului xiphoid, în jumătatea inferioară a sternului. În coate, mâinile trebuie să fie drepte.

De asemenea, merită atenția acordată faptului că salvatorul trebuie să fie mult mai mare decât victima – pe un scaun, sau în picioare în fața lui în genunchi, dacă se află pe podea. Persoana vătămată ar ocupa o poziție orizontală pe o suprafață solidă. Acest lucru este necesar pentru a suspenda pacientul, salvatorul ar putea exercita o presiune asupra sternului, astfel încât inima să fie redusă.

Tehnica masajului cardiac indirect

Tehnica  masajului cardiac indirect nu este numai în aranjamentul potrivit, dar și cu presiunea potrivită. Forța de stoarcere trebuie să fie astfel încât sternul să fie comprimat cu 5-6 cm la nivelul coloanei vertebrale.  Masajul cardiac indirect ar trebui să fie cât mai aproape de ritmul natural al inimii – cel puțin 60 de reduceri pe minut.

Față de masajul cardiac , pacientul trebuie, de asemenea, să facă respirația artificială. După 15 clicuri, două lovituri artificiale trebuie făcute prin gură sau nas. Masajul cardiac indirect se face timp de 1 minut este posibil să se efectueze 4 cicluri similare.

Articol scris de dodorel62.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: