Anticelulitic

masajul anticelulitic este adevarat remediu pentru sanatate

Masajul anticelulitic este un adevarat remediu pentru sanatate

Masajul anticelulitic este un adevarat remediu pentru sanatate , indepartand celulita de pe corp. Atunci cand ai un tesut adipos crescut , masajul anticelulitic este un adevarat remediu si este bine venit.

Masajul anticelulitic

Masajul anticelulitic nu trateaza definitiv si complet celulita. Insa poate contribui cu siguranta la uniformizarea suprafetei pielii. Acesata se face  prin ascunderea depunerilor de tesut adipos (grasime). Aceste tesuturi sunt vizibile sub forma umflaturilor inestetice.

Acest remediu se dovedeste a fi mai eficient in cazul celulilei cu comportament favorizant . Cu cat rezultatele sale sunt mai bune, cu cat tratamentul incepe mai devreme.

Recunoasterea tipului de celulita

Pentru a fi tinuta sub control, celulita trebuie sa fie in primul rand inteleasa. Aceasta se face in raport cu cauzele aparitiei sale. In aceasta categorie pot intra problemele de la niveul mai multor tesuturi.

Aceste tesuturi sunt tesuturile conjunctive, tulburarie hormonale, procesele inflamatorii din organism sau regimul incorect de viata. Cand celulita apare pe fondul unei afectiuni inflamatorii sau are o alta cauza medicala, atunci masajul anticelulilic nu ofera rezultate.

In schimb, cand cauzele celulilei sunt comportamentale (celulita estetica), tehnicile speciale de masaj pot constitui un bun tratament. Acestia sunt cel putin pe termen scurt si mediu.

Beneficiile masajului anticelulitic

Scopul masajului anticelulitic este acela de a remodela aspectul tesutului adipos. Se mai face si de a indeparta celulita intr-o proportie cat mai mare. Terapeutul actioneaza asupra zonei afectate cu mainile sau un instrument special .  Acesata se face in sesiuni repetate, astfel incat sa reduca treptat aspectul de coaja de portocala.

Manevrele efectuate de terapeut au o viteza sustinuta si variaza de la o presiune superficiala. Aceasta se face prin miscari rapide si mai intense, pana la manevre placute, cu efect relaxant.

Beneficiu masaj anticelulitic

Principalul beneficiu al masajului anticelulitic este imbunatatirea circulatiei sanguine. Ea conduce la reducerea si eliminarea depunerilor grase in timp. Presiunea directa si miscarile circulare elibereaza tensiunea locala de la nivelul muchilor. Aceasta facilitand buna trecere a fluxului sanguin.

Un alt efect pozitiv al masajului anticelulitic este acela ca stimuleaza sistemul limfatic. Masajul ajuta la eliminarea fluidelor asociate cu formarea celulitei. Astfel, apa retinuta in tesuturi este o alta problema rezolvata prin acest tip de masaj.

Alte beneficii importante sunt

– Influentarea metabolismului celular si al sistemului glandular. Ajuta la scaderea in greutate.

– Activarea sistemului venos pentru o mai buna eliminare a reziduurilor metabolice de la nivel celular.

– Ameliorarea elasticitatii si tonusului pielii, precum si a sanatatii tesuturilor subcutanate.

Masajul anticelulitic ajuta la eliminarea toxinelor

Masajul anticelulitic ajuta la eliminarea toxinelor dintre tesuturi. Celulita se formeaza si din pricina acumularii excesive de toxine. In acest caz se poate preveni cu ajutorul sau formarea altor depuneri adipoase .In plus, pentru ca este un tratament local, permite obtinerea remodelarii corporale dorite.

Eficacitatea masajului anticelulitic creste cu ajutorul cremelor si uleiurilor speciale. Aceasta se face prin asocierea cremelor cu alte tratamente eficiente in eliminarea celulitei. Aceste metode sunt electrostimularea sau impachetarile. Masajul anticelulitic aduce rezultate mai bune si prin combinarea lui exercitii de forta si cardio.

Este necesar un numar de cateva sedinte de masaj anticelulitic. Primele rezultate, observate suntstabilit de catre terapeut. Aceste rezultate sunt in functie de gradul de supraponderalitate al pacientului .

Tehnici de masaj anticelulitic

Tehnicile de masaj sunt foarte complexe si implica o cunoastere de baza a anatomiei umane. Tehnicile masajului anticelulitic sunt puse in practica in conditii de siguranta de catre un specialist (fizioterapeut). Manevrele se bazeaza pe miscari viguroase, de intensitate variabila.

Frictiunea.

Miscarile de frecare sunt energice, pentru stimularea circulatiei sangvine si limfatice. Vizata este zona soldurilor si se incepe intotdeauna din interiorul coapsei si se finalizeaza cu exteriorul.

Framantarea.

Pe toata suprafata coapsei, sunt prinse portiuni de piele cu o mana. Cu cealalta se efectueaza rasuciri, similare cu framantarea aluatului de prajituri. Pe masura ce pielea capata suplete, masajul devine mai profund si mai ferm.

Presiunea.

Aceasta manevra se efectueaza cu pumnul strans, in cercuri bidirectionale, prin alternarea mainilor. Miscarea se realizeaza intotdeauna de jos in sus, iar presiunile sunt ferme si viguroase

Lovirea.

Zonele afectate sunt lovite cu palma intinsa si degetele mentinute perfect drepte. Lovirea se face nu puternic, ci superficial si regulat. In cadrul acestei manevre, trebuie sa fie evitat interiorul coapselor. Terapeutul utilizeaza ambele maini si mentine un ritm dinamic.

Pericolele asociate cu masajul anticelulitic

Masajul anticelulitic efectuat corect produce un anumit grad de disconfort. Masajul nu trebuie sa fie dureros sau sa produca vanatai si alte leziuni. Intensitatea manevrelor trebuie sa fie adaptata de catre terapeut .

In perioada menstruala, manevrele masajului pot fi resimtite la intensitate mai mare. De aceea se recomanda o pauza in primele doua zile de sangerari.

Masajul anticelulitic estre contraindicat

Masajul anticelulitic estre contraindicat persoanelor care sufera de afectiuni dermatologice si de varice. Acesta poate agrava simptomatologia si poate produce complicatii importante.

Imbunatatirile majore se obtin doar daca masajul este insotit si de o dieta sanatoasa. Pe langa aceasta dieta trebuie facuta si foarte multa miscare Rezultatele acestui tratament pentru celulita sunt de cele mai multe ori temporare. In cazul in care se revine la regimul de viata necorespunzator, depozitele adipoase reapar.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: