Lifting Facial prin Lipofilling

                         

Lifting facial prin lipofilling facial este una din metodele cele mai folosite în chirurgia estetică de rejuvenare facială. Aceasta se face prin restabilirea volumetriei faciale normale.În chirurgia estetică facială este considerată o metodă cu rezultate foarte bune, cu riscuri mici şi recuperare rapidă. Transferul de grăsime la nivelul feţei face parte dintr-un set de proceduri estetice chirurgicale. Acestea pot fi şi nechirurgicale ce au drept scop reîntinerirea facială (rejuvenarea facială). Această procedură va extrage grăsimea proprie a pacientului şi o va introduce acolo unde este necesar. Aceasta se va introduce la nivelul feţei obţinând un efect natural de lifting facial prin revolumetrizare.

Procedeul este folosit de mai multe decenii şi are la bază un principiu simplu.

1.: Prelevarea unei cantităţi de grăsime de la nivelul corpului,
2. Prelucrarea acesteia şi apoi injectarea grăsimii la nivelul acelor zone care necesită o corecţie a volumului.
3. Utilizarea grăsimii proprii din acele locuri unde se află în exces şi care deranjează
Pentru a reîntinerii o faţă “căzută”, lipsită de tonus şi de volum, cu riduri faciale adânci are rezultate estetice deosebite. Comparativ cu ceilalţi filleri folosiţi pentru umplerea ridurilor faciale (acidul hialuronic). Grăsimea este foarte bine tolerată de organismul uman comportându-se ca o autogrefă.
Desigur că în prezent au survenit multe modificări tehnice ale procedurii de bază.

Liftingul Facial prin Lipofilling

 

 

 

 

Lifting facial prin lipofilling (injectare de grăsime)

Lifting facial prin lipofilling (injectare de grăsime) are rezultate excelente pentru ştergerea ridurilor. Se mai face pentru şanţurile nazogeniene adânci, remodelarea pomeţilor şi a etajului mijlociu facial. Revolumetrizarea zonelor temporale şi chiar frontale şi nu în ultimul rând augmentarea buzelor. Efectul de corecţie al ridurilor este imediat în primele 24-48 ore. Regiunea prezentând un edem moderat care se remite rapid sub tratament medical. Grăsimea este extrasă din anumite părţi ale corpului, cum ar fi abdomen, coapse, sau fese. Aceasta se face prin injectarea într-o altă zonă care necesită umplere, cum ar fi regiunea facială
Rezultatul obţinut este de lifting facial, prin remodelarea volumetrică a unităţilor estetice faciale. De umplere a „golurilor” sau şanţurilor apărute în urma procesului de îmbătrânire şi atrofie a structurilor anatomice faciale. Intervenţia estetică de transfer de grăsime la nivelul feţei durează aproximativ 2-3 ore. Se realizează sub anestezie locală cu sedare intravenoasă sau anestezie generală şi monitorizare anestezică.

Liftingul Facial prin Lipofilling

 

 

 

 

 

Precauţiile şi recomandările

Precauţiile şi recomandările preoperatorii sunt similare cu ale celorlalte intervenţii de chirurgie estetică. După procedură se recomandă o internare de maxim 12-24 ore. Tratamentul postoperator fiind antialgic, antibiotic profilactic şi desigur antiiinflamator. Procedura de transfer adipos facial (lipofilling facial) poate fi repetată după un interval de 1-2 ani. Se consideră necesar fiind cunoscut faptul că o parte din grăsimea extrasă se resoarbe.

Transferul  adipos

După mai multe etape de transfer adipos autolog la nivelul feţei, rezultatul va fi cvasidefinitiv rezultând un aspect feţei. Pacienţii pot reveni la activitatea zilnică după câteva zile de la intervenţie. Lifting cu firde suspensie Silhouette, tratamentul ridurilor cu toxină botulinică şi fillere.
Putem asocia lipofillingul cu alte metode de lifting nechirurgical. Blefaroplastie, mărirea buzelor, terapia vampir şi chiar mezoterapie facială.

Liftingul Facial prin Lipofilling

 

 

 

 

Evaluarea individuală a pacienţilor

Evaluarea individuală a pacienţilor este obligatorie în chirurgia estetică. Indicaţia de lipofilling facial este pusă după o evaluare obiectivă a subunităţilor estetice faciale. Expectativele pacienţilor trebuie de asemenea luate în considerare şi nu în ultimul rând posibilităţile tehnice. Acestea pot duce la o îmbunătăţire reală a aspectului feţei.

Toate acestea sunt elemente importante care contribuie la indicaţia transferului de grăsime proprie la nivelul feţei.
Primul pas pe care trebuie să-l urmaţi este consultaţia. În cadrul consultaţiei se discută toate aspectele legate de procedura, indicaţiile, contraindicaţiile şi riscurile aferente.

Pacienta trebuie să prezinte o indicaţie pentru transferul autolog de grăsime la nivelul feţei. După aceia se va trece la etapa următoare. Aceasta constând în efectuarea analizelor de laborator şi a altor explorări paraclinice necesare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Etichete: , , ,
%d blogeri au apreciat: