Framintatul este unul din procedeele de baza

framintatul unul procedeele baza

Framintatul este unul din procedeele de baza ale masajului. Framantatul este unul din procedeele de  baza în masajul la masa musculara. În timpul acestui procedeu se trage de pe planul osos grupa musculara masata.

Framintatul are efecte

· produce o marire vizibila a mobilitatii tendoanelor;

· fortifica muschii si ajuta la regenerarea tesutului muscular;

· activeaza circulatia limfei si a singelui, îmbunatatind schimburile nutritive. Ele ajutind la eliminarea toxinelor rezultate în urma activitatii musculare;

· procedeele de framintare maresc puterea de contractie a muschilor. Ele  reprezentind astfel o gimnastica pasiva deosebit de importanta în cazul atrofierii muschilor.

Tehnica framantatului

Tehnica framintatului variaza în functie de particularitatile anatomice si fiziologice. Acestia se fac pe suprafete pe care le masam. Astfel, pe regiunea spatelui, torace, brate, coapse este indicat un framintat în cuta.

Tesutul se stringe între degete si podul palmei, dupa care este ridicat si preset. Acesta se face fara deplasarea miinii de pe piele si fara a scapa cuta. Se face în aceeasi directi sau în sens invers.

Se poate face în zig-zag sau circular, pina se maseaza întreaga suprafata. Pe abdomen se poate aplica framintatul în cuta sau cel în val. Acesta se face  cu conditia de a nu presa tesuturile în profunzime. Pe membre se aplica tehnica framintatului în cleste, în cuta sau în val.

Indicatii metodice generale

a) framintatul se face întotdeauna într-un ritm lent;

b) se vor evita smuciturile bruste, smulgerile sau  rasucirea muschiului. Aceasta provoca  dureri si nu se va sari de la o parte a corpului la alta;

c) la framintarea fasciculelor musculare isolate. Aici  masajul se va începe întotdeauna din portiunea de trecere a muschiului în tendon. Se va face deoarece produsele metabolismului si ale oboselii se aduna în cantitati mari în tecile tendoanelor. Tot aici sunt retinute timp îndelungat produsele infectioase de orice natura.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: