Masajului de relaxare

 

Beneficiile masajului de relaxare pentru bolnavii de cancer

Masajului de relaxarepentru bolnavii de cancer poate să aline durerile fizice. Acestea mai poate alina şi pe cele psihologice prin şedinţe de masaj.

Acestea au rolul de a păstra un tonus moral şi fizic ridicat al suferindului. Cele mai frecvente simptome de cancer la bărbaţi sunt cele de cancer de prostata. Alături de chimioterapie şi tratamentele recomandate, este masajul  .Acesta poate aduce beneficii bolnavilor de cancer. În timp ce chimioterapia şi medicaţiile corespunzătoare ajută pacientul în tratamentul intern al corpului.Masajul de relaxare îi oferă o alinare din punct de vedere holistic.Masajul   creste şansele tratamentelor interne de a fi eficiente.

masajul de relaxare

Ajutorul bolnavilor de cancer

 Masajul de relaxare îi ajută pe bolnavi şi le face viaţa mai uşoară pentru a trece peste această boală.  Masajul reduce nivelul de tristeşe şi disperare. Masajul  oferă pacientului o stare de bine şi de relaxare. In urma traumelor emoţionale prin care este nevoit să treacă. Acesta este afectat  datorită diagnosticului cu care se confruntă.

Relaxarea bolnavilor de cancer

Fiind mai relaxaţi, reuşesc să facă faţă mai bine tratamentelor interne. Mai mult, masajul  îmbunătăţeşte radical circulaţia sângelui, dacă masajul este bine făcut. Acesta va ajuta corpul să-şi regleze în mod natural circulaţia sângelui .Astfel pacientul să răspundă mai repede tratamentului de chimioterapie şi medicamentelor. 

Diferite forme de cancer

Beneficiile masajului de relaxare  asupra pacientului suferind de cancer sunt numeroase  . Aceste beneficii îi oferă o mai bună toleranţă la durere. Bolnavii de diverse forme de cancer care fac şi masaj de relaxare se simt mai bine.  In paralel tolerează mai bine disconfortul creat de derei, inflamaţii, spasme şi stress.Masajul  poate  sa înbunătăţeasca starea de spirit şi a calităţii somnului .Aceste lucruri bolnavul de cancer le resimte încă după prima şedinţă de masaj .

Viata normala a bolnavilor de cancer

Prim masaj suferintii revin şi mai repede la o viaţă normala .Aceasta se intampla  atunci când se încheie tratamentul.  Se face mai ales dacă pe perioada tratamentului au interrupt orice altă formă de activitate fizică.  Masajul de relaxare  contribuie şi aduce o stare generală bună. Masajul  ajutând şi stimulând corpul în procesul de vindecare.

Articol scris de dodorel62

Mărirea sânilor

Mărirea sânilor este o intervenție chirurgicală pentru a mări dimensiunea de sân pentru mai multe motive:

 • Îmbunătățiți conturul corpului femeii, care din motive personale consideră dimensiunea pieptului prea mică.
 • Corectați o pierdere a volumului mamar după o sarcină.
 • Echilibrează dimensiunea sânilor atunci când există o diferență semnificativă între acestea (asimetria mamară).
 • Ca o tehnică reconstructivă în anumite situații (cancer mamar).

Forma și mărimea sânilor înainte de operație pot influența atât tratamentul recomandat, cât și rezultatul final. Dacă sânii nu au aceeași mărime sau formă înaintea intervenției chirurgicale (asimetrie mamară), este puțin probabil să fie complet simetric după aceea.

marirea sanilor

INTERVENȚIA

Mărirea sânilor se realizează prin introducerea unei proteze sau implant mamar. Se face în spatele țesutului mamar (celei subglandulare), sub mușchiul pectoral (submuscular) sau sub fascia mușchiului pectoral (subfascial).

 

După acele incizii apar cicatrici rezultate în umbră cât posibil. De obicei apar în canelură inferioară a sânului, în jurul partea de jos a areolei sau axilei. Metoda de implantare și poziția protezei depinde de preferinţă pacientului. Aceasta depinde de anatomia și dumneavoastră recomandarea chirurgului.

Intervenția pentru mărirea sânilor este efectuată, de obicei, sub anestezie generală, cu o admitere clinică de 24 de ore.

TIPURI DE PROTEZE

Există mai multe tipuri de proteze pentru mărirea sânilor:

 • Umplut cu gel de silicon și salină fiziologică. Cele mai utilizate sunt cele din gel de silicon.
 • În ceea ce privește forma poate fi rotundă sau anatomică (picătură sau formă de lacrimă).
 • În ceea ce privește textura coperții, ele pot fi netede sau aspre.

marirea sanilor

POST-OPERATORIE

La o zi după operația de augmentare pentru marireasânilor, pacientul se poate întoarce acasă. Aceasta se face după ce a scos canalele și a înlocuit bandajul camerei de operație cu un sutien de tip sport. Acest sutien trebuie purtat zi și noapte pentru întreaga lună care urmează intervenției.

În prima săptămână, pacientul trebuie să efectueze o odihnă relativă, fără a face eforturi de orice fel, în special cu brațele.

La cinci zile după descărcarea de gestiune, pacientul trebuie să revină la consultație pentru o examinare. Apoi ulterior, trebuie să meargă o dată pe săptămână în prima lună.

În general, pacientul va putea efectua o viață normală la 4 până la 5 zile după intervenția chirurgicală (fără efort fizic). Dar pacientul nu va putea efectua exerciții fizice intense până în luna de intervenție.

POSIBILE COMPLICAȚII

La un pacient tânăr și sănătos, riscul de posibile complicații în intervenția pentru mărirea sânilor este foarte scăzut.

În realitate, cea mai frecventa complicatie de chirurgie augmentare de san este numita retragere capsulara. Contractura capsulara sau încapsulare, rezultând într-un sentiment de fermitate și duritate piept nenatural. În funcție de gradul de severitate pot fi rezolvate cu tratamente locale sau pot necesita o recuperare chirurgicală.

Alte complicații locale posibile sunt vânătăi, infecții, intoleranță la suturi, pierderea sensibilității. Acestea vor necesita tratamentul adecvat și care, de regulă, sunt rezolvate fără a lăsa sechele permanente.

Articol scris de dodorel62

Simptomele coxartrozei la om

 

Simptomele coxartrozei la om nu este dificilă şi ea depinde de gradul bolii pe care o are pacientul
Semnele principale ale bolii includ:
Durere în articulaţie, care nu trece nici în timpul odihnei, şi dureri nocturne. Durerea se intensifică chiar şi cu mici eforturi fizice şi se extinde în articulaţii inghinale, genunchi, tibie şi şold.
Tensiunea constantă a muşchilor pelvini sau a muşchilor şoldului.
Rigiditatea şi limitarea semnificativă a mobilităţii articulaţiilor.
Şchiopătat în timp ce mergeţi pe jos.
Trosnit în articulaţii.
De-a lungul timpului, membrul bolnavului devine mai scurt şi muşchii se atrofiază.

Deformarea articulaţiei.

Simptomele coxartrozei la om bilaterale sau simetrice sînt aceleaşi, dar sînt prezente la ambele extremităţi. O caracteristică specifică este ca procesul patologic se extinde la nivelul coloanei lombosacrale. Mişcările minore duc la deformarea coloanei vertebrale şi, în timp, apare proeminenţa discurilor intervertebrale şi îndoirea coloanei vertebrale.

Coxartroza de gradul 1 se caracterizează prin apariţia senzaţiilor de durere periodică la pacienţi. Aceasta fiind observată după anumite forme de activitate fizică (alergare, mers, etc.). În mod predominant, localizarea durerii este concentrată în articulaţia şoldului, dar nu este exclus ca aceasta să apară în articulaţia genunchiului sau în coapsă. De regulă, odihna promovează dispariţia durerii. Nu există restricţii în mişcările din această etapă şi nu există anomalii în mers şi nici modificări ale forţei musculare. Femurul este aproape neschimbat şi se constată o îngustare inegală a decalajului articulaţiei.

Grade de coxartroza

Coxartroza de gradul 2 este însoţită de o durere crescută, care se manifestă într-o formă şi mai pronunţată. Faţă de durerea care apare în articulaţie, există de asemenea o legătură a durerii care trece la coapsă şi la zona inghinală. Senzaţia de durere apare chiar dacă pacientul este în repaus, iar muşchii, care asigură mişcarea şi flexia, îşi pierd funcţionalitatea caracteristică. Există deformări ale capului femural, precum şi creşterea volumului acestuia.

Coxartroza de gradul 3 se caracterizează printr-o manifestare persistentă a durerii, nu numai în timpul zilei, ci şi noaptea. Există dificultăţi pronunţate în mersul pe jos, este nevoie de sprijin şi de folosirea unui baston. În plus, există atrofia muşchilor piciorului inferior, coapsei şi feselor. Datorită slăbiciunii muşchilor femurali, ablaţia pelviană are loc în planul frontal. Aceasta se face în timp ce membrul este scurtat pe partea afectată. Pentru a compensa scurtarea reală, pacientul trebuie să încline torsul cînd merge, iar deplasarea centrului de greutate conduce la o creştere accentuată a sarcinii.

Toate aceste procese minimizează mobilitatea articulaţiei afectate datorită inserţiei practice a capului femural în acetabul. Datorită faptului că nu există aproape nici un ţesut de cartilagiu în acest stadiu, se poate argumenta că articulaţia nu este practic supusă reabilitării. Posibila restaurarea ţesutului de cartilaj afectat, se face datorită procesului de deformare pentru capul femurului.

 

Simptomele coxartrozei la om

 

 

 

 

 

 

Diagnosticarea coxartrozei

Coxartroza poate fi diagnosticată numai cu ajutorul radiografiilor, care ajută la definirea gradului de dezvoltare a bolii şi a etiologiei acesteia.
În present se folosesc următoarele modalităţi de diagnosticare:
Examinarea cu raze X. Aceasta permite vizualizarea stării şoldurilor şi evidenţierea simptomelor.
Examinarea cu ultrasunete. Această examinare este necesară pentru a defini stadiul bolii şi pentru a localiza sursa degenerativa-distrofica.
Tomografia pe calculator sau imagistică prin rezonanţă magnetică. Cel mai adesea, RMN-ul este preferat datorită absenţei radiaţiei X şi a vizualizării detaliate. Aparatul permite scanarea pe straturi, aflarea stadiului bolii şi descoperirea acesteia în stadiile incipiente ale dezvoltării.
Coxartroza este o boală progresivă, chiar dacă se dezvăluie în primele etape şi se tratează cu medicamente. Nu există nici o garanţie că aceasta va fi eliminată definitiv şi ba mai mult acesteia reporneşte în termen de 5-10 ani.

Posibile complicaţii ale coxartrozei

Cel mai adesea, coxartroza este complicată de distrugerea ţesutului osos. Alte complicaţii ale coxartrozei includ necroza aseptică a capului femural şi distrugerea chisturilor în regiunea acetabulara. În unele cazuri, progresia rapidă a coxartrozei poate duce la o reacţie neobişnuită – o distrugere pronunţată a ţesutului osos. Această variantă a coxartrozei se numeşte “articulaţie analgezică de şold”, deoarece este asociată cu administrarea medicamentelor pentru durere. Cu toate acestea, se poate dezvolta, de asemenea, la pacienţii care nu iau deloc sau iau prea puţine analgezice.
Coxartroza poate să apară din nou pe fondul gonartrozei contralaterale sau ipsilaterale. Printre complicaţiile din structurile periarticulare, cel mai adesea se dezvoltă bursita trochanthica.

Tratarea coxartrozei

În stadiul I al bolii, medicii preferă tratamentul conservator şi aplică diferite medicamente şi produse. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene sînt agenţi de prevenire a durerii pentru coxartroza şi reduc umflarea şi inflamaţia articulaţiilor.
Miorelaxantii reduc de asemenea spasmele musculare şi stimulează fluxul sanguin. Aceste medicamente pot fi utilizate sub forma de pastile şi injecţii, în funcţie de gradul de durere.

 

Metodele terapeutice

Metodele terapeutice fizice sînt, de asemenea, importante în tratamentul pentru coxartroză.
Aceste pot fi terapia cu laser, băile medicinale, acupunctură, tratamentul cu nămol, masajul şi gimnastică. Exerciţiile trebuie să fie constatate şi foarte precise pentru a nu traumatiza articulaţia deteriorată.

În primul şi al doilea stadiu al bolii se utilizează debridement artroscopic. Aceasta este o intervenţie chirurgicală în timpul căreia sînt îndepărtate mici particule de cartilagiu distruse. Acesta permite reducerea durerii şi a constrîngerilor în articulaţie. Osteotomia juxtarticulara este o intervenţie chirurgicală prin care osul şoldului este tăiat. Acesta se ţie în anumite locuri şi este reintrodus sub un anumit unghi. Această operaţiune permite decelerarea dezvoltării coxartrozei.

Artrita şoldului la om

 

Artrita şoldului la om sau coxartroza cauza în cazul unei tulburări articulare este distrugerea cartilajului articular. Distincţia între artrozele primare cu cauze necunoscute şi artrozele secundare se face după anumite tulburări de bază. Acestea pot fi (malformaţii congenitale, reumatism, tulburări circulatorii, accidente). Coxartroza este o boală destul de frecvenţă, diagnosticată în principal la pacienţii din grupul de vîrstă mijlocie şi bătrînii. Artrita şoldului la om apare ca o patologie degenerativ-distrofica a articulaţiei şoldului. Simptome la coxartoza în anumite stadii se manifestă sub forma atrofiei musculare a zonei afectate. Aceasta poate fi combinată cu o scurtare a membrelor şi se dezvoltă treptat, pe o perioadaindelungata.

La coxartroză, articulaţia îşi pierde din ce în ce mai mult locul şi se formează depuneri osoase. Acestea se depun de-a lungul marginilor, iar particulele de abraziune provoacă dureri repetate. Pierderea cartilajului are ca rezultat o rigiditate mărită a articulaţiei. În acelaşi timp apar dureri, ele fiind iniţial asociate cu mişcarea de după perioade de inactivitate şi stress. Mai tîrziu, durerile apar şi în timpul nopţii şi în stările de repaus. Aceasta în timp duce la o limitare din ce în ce mai mare a intervalului de mers şi devine foarte supărătoare la mers.

    Artrita şoldului la om

Artrita şoldului la om este însoţită de senzaţiile dureroase şi limitarea mobilităţii articulaţiilor iar cauzele pot fi diferite. Leziunile sînt întîlnite la pacienţi în vîrstă, de peste 40 de ani, dar pot apre şi la vîrste fragede. Similară cu multe alte afecţiuni, coxartroza poate fi vindecată în stadiile iniţiale ale manifestărilor sale. Multe persoane ignoră aceste semnale ale bolii la început cînd este depistată. Dacă este depistată la timp, coxartroza poate fi vindecată fără intervenţie chirurgicală.

Articulaţia şoldului este formată din oasele femurale şi ileale. În stare normală, capul femurului şi cavitatea acetabulului au o “căptuşeală” naturală sub forma de cartilaj articular (hialina). Această căptuşeală are o rezistenţă considerabilă şi este în acelaşi timp netedă. Aceste caracteristici determină posibilitatea unei alunecări ideale pentru oase. În plus faţă de această capacitate, cartilajul articular în cauză acţionează ca un amortizor de şoc. Aceasta distribuind în mod eficient sarcina care are loc în timpul mersului şi mişcării.

Artrita şoldului la om

 

 

 

 

 

 

 

Tipuri de coxartroză

Coxartroza poate fi primară sau secundară. Forma primară a acestei boli se dezvoltă sub influenţa anumitor cauze. Forma secundară de coxartroză se datorează prezenţei altor boli care acţionează ca un sol pentru dezvoltarea ei.
Coxartroza primară
Coxartroza primară reprezintă aproximativ 48% din toate cazurile acestei boli. Aceasta nu poate fi depistată la timp, în ciuda efectuării interviului medical precis. Pentru aceasta se efectuează examinării clinice şi radiologice. Agentul care provoacă boala nu poate fi identificat în mod clar şi cauză să rămîne necunoscută.

Factorii indirecţi care pot afecta formarea osteoartritei şoldului includ modul de viaţă greşit, impactul asupra mediului şi predispoziţia genetică.
Coxartroza secundară
Coxartroza secundară reprezintă 52% din toate cazurile de boli degenerative ale articulaţiei şoldului. Este un rezultat al defectelor congenitale sau dobîndite.
displazia congenitală a şoldului
hipoplazia acoperişului acetabulului
aprofundarea acetabulului
dislocarea şoldului congenitală sau dobîndită
dezvoltarea anormală a acetabulului în timpul perioadei de creştere (boala Perthes, exfolierea juvenilă a capului femurului)
leziuni articulare după inflamaţii
proces purulent sau tuberculos
modificări traumatice (de exemplu, după o fractură a gîtului femural sau trohanterul femurului, dislocarea şoldului, cartilajul bruiat)
supraponderabilitate, obezitate
schimbările în articulaţiile suprasolicitate
micro-traumatisme suprapuse
rezistenţa redusă a articulaţiei cauzată de osteoporoză
hemofilie
glanda tiroidă subactiva
diabet
tulburări metabolice sau poliartrită

Cauzele coxartrozei

Există multe boli ereditare care pot duce la coxartroză, care implică deteriorarea ţesutului conjunctiv (ligamente, oase şi articulaţii.
Displazia şoldului este o afecţiune congenitală articulară care are originea în subdezvoltarea oaselor şi ligamentelor articulare. Anumiţi copii dezvoltă deseori subluxaţii şi dislocări ale capului femurului. Unii oameni pot avea displazie aceasta fiind descoperită atunci cînd fac o radiografie. Aceşti pacienţi pot dezvolta osteoartrită cauzată de displazie, afecţiune ce apare în general la femei între 25 şi 55 de ani. La femeile tinere, boala se poate dezvolta în timpul sarcinii şi după naştere. La persoanele mature şi vîrstnice se întîmplă după scăderea activităţii fizice de după pensionare.

 

Boli şi afecţiuni

Multe boli şi afecţiuni asociate cu tulburări metabolice pot afecta foarte mult alimentarea cu sînge şi nutriţia cartilajului articular. Acesta este un mecanism biochimic foarte subtil care poate fi încălcat cu uşurinţă, ceea ce se întîmpla adesea.
Boli precum diabetul zaharat, ochronoza, gută primară şi secundară, hemocromatoză, boala Wilson, duc la coxartroză. Aceasta se mai face şi datorită lipsei hormonilor sexuali (estrogeni) la menopauză, pot duce la tulburări articulare. Estrogenii reglează metabolismul în oase, ligamente, articulaţii şi, în general, în ţesutul conjunctiv. Lipsa acestor hormoni poate deveni un declanşator al dezvoltării acestei boli.

Leziuni ale articulatiei

Deseori leziunile articulaţiei, care necesită uneori intervenţii chirurgicale, contribuie la apariţia coxartrozei. După astfel de evenimente, articulaţia devine defectuoasă şi deteriorarea ţesutului cartilaginos al articulaţiei.

Şoldul, ca şi alte părţi şi organe ale corpului nostru, poate fi predispus la inflamaţie. Inflamaţia articulaţiei (coxită) poate rezultă din infecţie. În acest caz, boala se dezvolta cu leziuni masive ale cartilajului articular. Recuperarea poate dura destul de mult şi, în acest timp se declanşează coxartroza secundară.

Durerea cervicală la om

 

Durerea cervicală la om reprezintă orice durere sau disconfort apărut în regiunea gîtului. Acolo se găsesc coloana cervicală, muşchi, ligamente, tendoane, nervi şi vase sangvine. Cei mai mulţi oameni vor simţi pe parcursul vieţii lor o astfel de durere. De obicei aceasta nu reprezintă un motiv de îngrijorare.
Durerea cervicală la om se poate datora unor probleme minore, pe care nu le băgăm în seamă. Acestea sînt fi o poziţie incorectă în timpul somnului sau poate apărea ca urmare a unor afecţiuni grave cum ar fi artrita sau discopatia degnerativă. Oricare dintre structurile de la nivelul gîtului se poate irita sau inflama ca răspuns la diferite situaţii.
În funcţie de cauza care o produce, durerea cervicală poate fi scurtă sau poate fi cronică. Această durere poate să dureze mai mult de 3 luni, fiind o durere greu de suportat.

Durerea cervicală la om

 

 

 

 

 

 

Efectele durerii

Durerea se poate resimţi ca o durere surdă sau poate fi ascuţită, ca un şoc într-o anumită zonă. Deşi cele mai mult cazuri de durere cervicală se rezolvă de la sine în cîteva zile pînă la cîteva săptămîni. Aceasta se face cu măsuri de îngrijire uzuale, acest tip de durere poate persista. Atunci cînd persistă poate să conducă la afecţiuni serioase cum ar fi leziunea unui nerv.
De obicei sursa durerii este chiar la nivelul gîtului, dar poate fi datorată şi unor afecţiuni din alte zone ale corpului. Aceste zone se sînt fie la cap, umeri sau torace şi să iradieze la nivelul gîtului. În consecinţă durerea cervicală la om poate fi însoţită de alte simptome.

Durerea cervicala la om

Durerea cervicală la om poate fi acompaniată de alte simptome cum ar fi amorţeală. Această amorţeală care coboară pe braţ, dificultăţi respiratorii, rigiditatea gîtului poate fi semn al unei afecţiuni grave care trebuie evaluată imediat. De asemenea, trebuie consultat doctorul cît mai curînd, dacă durerea a persista. Această a apărut ca urmare a unui traumatism său accident sau dacă este puternică şi persistentă.
Durerea cervicală poate fi însoţită de alte simptome în funcţie de cauzele care o produc. De exemplu, dacă se datorează unei artrite pot apărea dureri şi în alte părţi ale corpului. Durerea cervicală apărută ca urmare a compresiei unui nerv poate duce la durere, furnicături şi amorţeală. Această durere apare la nivelul unuia sau al ambelor braţe. Durerea datorată poziţiei incorecte şi stresului poate apărea alături de oboseală şi tulburări de somn.

Simptomele ce pot însoţi durerea includ:

Ameţeală;
• Fatigabilitate;
• Febră;
• Cefalee;
• Durere la nivelul umărului;
• Tulburări de somn;
• Edeme;
• Dureri şi furnicături la nivelul umărului sau braţului;
Sus

Cauze posibile

Cele mai frecvente cauze la durerea cervicală la om sînt reprezentate de suprasolicitare, sau poziţie incorectă. Mai poate să apară şi de la lovituri puternice în ceafă care sînt adesea incriminate în accidentele rutiere sau alte traumatisme. Durerea cervicală la om poate fi cauzată şi de artrită reumatoidă sau fibromialgia. Afecţiuni sau răni în alte părţi ale corpului cum ar fi cap, torace sau umeri, pot de asemenea iradia la nivelul gîtului. Aceasta se numeşte durere secundară.

Cauze structurale la durerea cervicală la om

. Hernia de disc;
• Osteoartrita;
• Osteomielita (infecţia sau inflamaţia vertebrelor);
• Osteoporoza (boală metabolică osoasă);
• Boala Paget a oaselor;
• Artrita reumatoidă;
• Traumatismele măduvei spinării;
• Boli degenerative ale coloanei vertebrale (discopatia degenerativă, numită şi spondiloză);
• Stenoza spinală (îngustarea canalului vertebral care comprimă măduva spinării sau nervii);
• Spondilita (infecţie sau inflamaţie a articulaţiilor coloanei vertebrale);
• Luxaţii şi entorse datorate suprasolicitării sau traumelor, spasme musculare;
• Lovituri puternice la nivelul cefei.
Alte cauze la durerea cervicală la om
• Fibromialgia;
• Nevralgia occipitală (un tip de cefalee);
• Migrenă.
Cauze grave care pot ameninţa viaţa:
• Atacul de cord (infarctul miocardic);
• Meningita;
• Mielomul multiplu;
• Tumori benigne sau maligne ale coloanei vertebrale.

Durerea cervicală la om este însoţită de simptome care pot indica o afecţiune ce ameninţă viaţa, cum ar fi:

. Durere în piept;
• dificultăţi respiratorii;
• febră mare (peste 38,3°C);
• dureri la nivelul maxilarului;
• greaţă şi vărsături;
• amorţeală;
• rigiditatea gîtului, febră, frison;
• cefalee severă.

Remediu naturist pentru plămâni

 

Plămânii sunt expuși la noxele emise de mașini și la fumul de țigară, chiar dacă anumite persoane nu fumează. Se spune că fumatul pasiv este mai periculos.

Mai mult, anumite medicamente pot provoca efecte secundare în tratarea afecțiunilor pulmonare, așa că remediile naturiste sunt întotdeauna binevenite. Mierea de albine este ingredientul principal al remediului pe care vi-l prezentăm astăzi.

Aveți nevoie de o lingură rasă de ghimbir proaspăt, miere naturală de albine (preferabil din piață, de la producători), o lingură de ulei de măsline și o jumătate de lingură de făină albă de grâu.

Înainte de toate, trebuie să amestecați făina cu mierea până când compoziția se omogenizează. Se adaugă treptat uleiul de măsline și praful de ghimbir. Amestecați din nou până când obțineți o pastă densă. Puneți acest amestec pe un tifon și fixați compresa pe spate sau piept, după ce ați încălzit puțin pasta. În doar câteva ore veți simți o ameliorare a durerilor pulmonare.

Compresele pot fi aplicate și copiilor, cu 3 ore înainte de culcare. Acest remediu poate fi consumat ca atare, însă întotdeauna după mâncare, scrie healthyfoodhouse.com.

Tutunul dauneaza grav sanatatii plamanilor si ii innegreste tigara dupa tigara, insa nu este singurul motiv pentru care ai nevoie de o curatare a celor mai importante organe din sistemul respirator. Poti elimina toxinele care iti afecteaza plamanii cu ajutorul naturii. Iata cateva informatii esentiale pentru a face curat in organismul tau. Azi, plamanii:

Ce trebuie sa consumi dimineata, la pranz si seara:

1. Negiljarea plamanilor poate duce la boli precum apneea in somn (intrerupere temporara a respiratiei care poate fi prelungita in functie de gravitatea cazului). Pentru a preveni aceasta afectiune, ai nevoie de hrana alcalina, care sa contina in special potasiu, un element cunoscut pentru normalizarea fluidizarii lichidelor cu rol determinant in organismul nostru. Iti prezentam un meniu pe care e bine sa il urmezi in fiecare dimineata. Este vorba despre un suc natural facut la blender din:
– o banana;
– o jumatate de cana de mure;
– o jumatate de papaya;
– doua prune;
– doua pahare de lapte de migdale sau zeama de la orezul fiert.

 

2. Cand vine ora pranzului, este foarte important sa introduci in farfurie cat mai multi morcovi. Carotenoizii joaca un rol fundamental in insanatosirea plamanilor. Morcovii au grija de mucoasa plamanilor tai si repara tesutul pulmonar afectat de nicotina, praf ori diverse substante chimice. Pe langa morcovi, e bine sa mananci mancaruri cat mai light care sa cuprinda fructe si legume bogate in carotenoizi: varza, portocale, piersici, mango, nectarine sau rosii.

Un smoothie care da roade de fiecare data atunci cand esti in pana de idei in legatura cu combinatia de legume si fructe de la pranz este cel facut din frunzele de patrunjel, suc de morcovi plus suc proaspat de mere.

3. Inainte sa mergi la culcare, opteaza pentru un suc natural din fructe de padure sau mananca dude coapte (le gasesti mai ales acum, vara). Fragutele, murele, afinele sau dudele elimina bacteriile rele care dau tarcoale plamanilor si ii protejeaza in timpul noptii.

Ce trebuie sa elimini din dieta ta pentru detoxifierea plamanilor

– evita sa mananci carne preparata in tigaie, in ulei incins;
– ia-ti gandul de la lactate pentru o perioada de 3-4 zile;
– renunta la cafea complet.

Un studiu realizat in 2013, publicat de National Institute of Health (SUA) sustine ca apigenina din patrunjel distruge celulele rele a diferite tipuri de cancer, cel mai eficient fiind in cazul bolii ce afecteaza plamanii. Un alt studiu, realizat de chinezi, publicat in anul 2005, sustine de asemenea ca patrunjelul combate cresterea numarului de celule canceroase.

Apigenina se regaseste nu doar in patrunjel ci si in telina, ceapa si portocale, insa aceste alimente nu dau acelasi randament precum patrunjelul. Vezi ce alte intrebuintari are patrunjelul pentru sanatate:

De ce sa mesteci frunze de patrunjel

Daca mesteci cateva frunze de patrunjel in fiecare zi, vei scapa de mirosul neplacut al cavitatii bucale. Mai mult, daca esti fumator si nu poti renunta la acest viciu, mesteca dupa fiecare tigara cateva fire de patrunjel pentru a scapa de respiratia neplacuta, dar si pentru a scapa de efectele nocive ale tutunului.

Daca mesteci cateva frunze de patrunjel inainte de a consuma bauturi alcoolice, sistemul tau nervos va fi mai putin afectat de alcool. In plus, patrunjelul iti asigura protectia ficatului va fi mult mai buna, pentru ca se elimina alcoolul din sange mai rapid.

 Beneficii miraculoase ale consumului de patrunjel

1. Infuzia cu patrunjel previne asteniile. Este recomandata introducerea acestei plante in preparatele culinare mai ales in perioada schimbarilor bruste de temperatura (la granita dintre anotimpuri).

2. Patrunjelul contine mai mult fier decat spanacul si mai mult fluor decat oricare alta radacinoasa. Fluorul din patrunjel actioneaza benefic asupra danturii.

3. Patrunjelul furnizeaza mai multe proteine decat doua oua, fiind adesea recomandat de nutritionisti in curele de slabire.

4. Decoctul de patrunjel sau ceaiul de patrunjel detoxifiaza organismul. O cura de detoxifiere cu patrunjel dureaza aproximativ 5 zile, in care nu se consuma deloc carne si nici dulciuri.

plamani - 29082015 - 3

5. Frunzele de patrunjel sunt eficiente si in bolile de ficat. Consumat cu regularitate, acesta ajuta la prevenirea crizelor ficatului.

6. Patrunjelul poate fi folosit si in tratamentele cosmetice. Masca din suc de patrunjel ajuta la regenerarea celulelor fetei instantaneu.

Acest articol este scris cu scop informativ si nu inlocuieste vizita la medicul specialist!

Sursa foto: bioconferencelive.com, humanitysteam.ro

 

 Combinatia care te apara de CANCER

Sfecla rosie este o comoara pentru sanatate, caci protejeaza organismul de radicalii liberi care produc boala cumplita numita cancer. Contine un fitonutrient: proantocianidina (cea care ii da culoarea) ce este un compus anti-cancer deosebit de puternic.

Sfecla este bogata in vitamina C si complexul de vitamine B care cresc imunitatea si lupta cu bolile. Combinatia dintre sfecla si alte legume devine o bomba miraculoasa de vitamine. Este recomandat sa o consumi in stare cruda, in sucuri si salate sau coapta, drept garnitura sau gustare. Combinatia cu mar este recomandata pentru a proteja corpul de formarea celulelor canceroase, asadar incearca aceasta salata minune.

INGREDIENTE

200 grame de branza de capra

3 sfecle crude, decojite, taiate felii sau cuburi

2 mere, taiate precum sfecla

Ulei de masline

Otet de mere dupa gust

Putina menta proaspata

Amesteca marul cu sfecla intr-un castron si pune ulei si otet dupa gust. Serveste cu branza de capra maruntita si asezoneaza cu putina menta.

Daca vrei un gust deosebit, pune si cateva feliute de capsuni sau putina miere. Combinatia te va impresiona placut.

Pneumoconioza minerului la carbune

 

Pneumoconioza minerului la carbune este generata de retentia in plaman a unei cantitati de praf de carbine.

surse->minerit in carbune->antracitul este cel mai agresiv urmat de huila si lignit

-manipularea carbunelui,fochisti,fabricare electrozi si de negru de fum

forme:

 1. simpla->necolagena
 2. complicata (fibroza masiva progresiva)->colagena

-frecevnt exista silicoantracoza sau antracosilicoza

patogenie->pulberea de carbune nu are proprietati fibrinogene si dezvolta leziuni pulmonare prin aglomerarea prafului;carbunele adsoarbe hidrocarburi aromatice policiclice si gaze toxice

-pulberile ↓ abilitatea macrofagelor de sinteza proteica si induc o proliferare reticulinica

-sinteza de colagen apare in forma de fibroza masiva progresiva si este conditionata de infectii virale / bacteriene repetate,TBC,diateza reumatoida,anumiti factori genetici

clinic:

 1. forma simpla->uneori asimptomatica

-manifestari clinice de insotire a bronsitei cronice->tuse cronica productiva cu expectoratie negricioasa  + / – dispnee de efort

 1. forma severa->aceleasi acuze dar cu intensitate mai mare

-alterarea progresiva a starii generale,fenomene de insuficienta respiratorie si decompensare cardiaca

examen obiectiv->diminuarea murmurului vezicular,raluri bronsice + / – crepitante,semne de HTP

Rx->opacitati mici sau mari,rotunde dar esp.neregulate,inchideri de unghiuri costofrenice,simfize pleurale,zone de emfizem

Pneumoconioza minerului la carbune

examinari functionale ventilatorii

-forma complicata->sdr.restrictiv (↓ CV),sdr.obstructiv (↓ VEMS),tulburari de difuziune (hipoxemie + / – hipercapnie)

examinari de laborator->hipoalbuminemie,hiper α 1 si α 2-globulinemie,factor reumatoid,atc.antinucleari,atc.anti-plaman,bacteriologie (+)->posibil BK

diagnostic diferential->alte pneumoconioze esp.silicoza

prognostic->bun in forma simpla,rezervat in forma complicata

complicatii->TBC,bronsita cronica,BPCO

-cord pulmonar cronic,emfizem pulmonar

tratament->simptomatic->tuse si expectoratie,dispnee,conditia cardiaca,insuficienta respiratorie

Patologia indusa de azbest

 1. azbestoza= fibroza pulmonara difuza cauzata de inhalarea fibrelor de azbest

-exista mai multe variante de azbest->silicati de Na,Fe,Mg,Al->grupa serpentinelor (crizotril) + grupa amfibolilor

surse->exploatarea azbestului

-placi de azbociment (impreuna cu cimentul)

-costume de protectie,filtre de azbest,pardosele,asfalt

-constructia de vapoare (este un bun izolant)

-expunere paraprofesionala->demolari de constructii

-azbestoza se instaleaza dupa multi ani de expunere

clinic->dispnee progresiva la eforturi din ce in ce mai mici;tuse si expectoratie hemoptoica (sugereaza cancer)

-cascat dificil->in relatie cu reducerea treptata a tesutului pulmoanr

-in sputa se cauta corpusculii azbestozici->fibre de azbest inconjurate de un strat feroproteic->reactie (+) la coloratie Perl

-alterarea starii generale,↓ greutatea,dureri toracice

inspectie->veruci azbestozice (zone hipercolorate pe tegument datorate expunerii),↓ murmurului vezicular esp.la baze,raluri crepitante ca semn al alveolitei azbestozice,usu.frecatura pleurala

Pneumoconioza minerului la carbune
opacitati neregulate cu distributie de la inceput la bazele plamanilor

-ingrosari pleurale ce pot da un aspect particular->placarde la nivelul pleurelor uneori calcificate->aspect de “harta geografica” ce poate preceda cancerul bronhopulmonar (semnifica o expunere foarte intensa)

tulburari functionale->tulburari de difuziune,sdr.restrictiv (datorita rigiditatii pulmonare CV ↓ in paralel cu VEMS fara sa existe obstructie)

complicatii->insuficienta respiratorie destul de repede,decompensarea inimii drepte,cancer bronhopulmonar sau cu alte localizari (tub digestiv->stomac,colon)

tratament->simptomatic,usu.corticoterapia are un efect bun o perioada de timp,scoaterea din mediu

 1. cancerul bronho-pulmonar->se poate preveni prin mijloace de protectie corespunzatoare
 2. mezoteliom pleural/peritoneal

clinic->sdr.pleural (dispnee,tuse,pleurezie frecvent hemoragica,de consistenta mai gelatinoasa)

-sdr.dispeptic nesistematizat la debut ce se complica cu fenomene de subocluzie,tulburari de tranzit,ascita

Rx->in caz de localizare pleurala->tumora proiectata pe unul din peretii costali,cu liza costala,lichid pleural ce se reface foarte repede dupa punctionare

evolutie->destul de rapida spre deces

tratament->amelioreaza doar tranzitoriu starea bolnavului

Intoxicatii

toxicele = substante chimice utilizate in cursul diferitelor procese tehnologice sau cu aparitie accidentala,care patrunzand pe diferite cai in organismul muncitorilor determina o perturbare a echilibrelor biologice de amploare variabila,reversibile sau ireversibile,cu afectarea capacitatii de munca

-efectele incep sa se instaleze dupa ce s-a depasit o anumita concentratie (pragul de toleranta biologica), care poate fi natural sau se castiga in timp si difera in functie de substanta

-in impactul dintre toxic si organism exista 3 etape:

 1. expunere->dizolvarea si dezintegrarea toxicului
 2. toxicocinetica->patrunderea,distributia,metabolizarea si eliminarea toxicului
 3. toxicodinamica->interrelatia intre toxic si receptori sau mecanismul de actiune a toxicului

Pneumoconioza minerului la carbune

absorbtia se poate face pe mai multe cai:

 1. cale respiratorie->cea mai frecventa->pulberi,vapori,gaze,fumuri

-patrunderea este favorizata de hiperventilatie->efort,microclimat cald

-toxicele hidrosolubile se absorb dupa dizolvare in stratul de mucus al epiteliului bronsic iar cele liposolubile ajung la nivelul surfactantului

 1. cale cutanata->proprie pt.substantele lichide,vapori,pulberi fizice

-cantitatea de toxic patrunsa depinde de integritatea morfo-functionala a pielii

 1. cale digestiva->usu.accidentala

distributia->exista toxice cu distributie uniforma in tot organismul

-altele au organe tinta->ex.benzenul are afinitate pt.tesutul gras

-toxicul poate circula dizolvat in plasma (esp.vapori,gaze),se poate lega de Hb,de membrana eritrocitara,de proteinele serice

eliminarea->esp.la nivel renal dar si la nivel intestinal,nivel respirator (benzen),prin saliva,fanere,glande sudoripare,lapte matern,bariera hematoplacentara

metabolizarea (biotransformarea)->are loc la nivel hepatic si secundar in rinichi,plaman,piele

-exista 2 etape:

 1. metabolizarea propriu-zisa->reactii de oxidare,reducere si hidroliza in prezenta enzimelor (oxidaze, reductaze,hidraze)->compusi activi/inactivi cu potential toxic variat
 2. conjugare->rezulta usu.compusi netoxici hidrosolubili eliminati prin urina;usu.se face cu S dar si cu acid glucuronic sau glutation

-rezultanta reactiilor chimice este usu.un compus netoxic dar pot rezulta si elemente foarte toxice tranzitor (ex.benzenul se transforma in fenol dar in faza intermediara rezulta epoxibenzen) sau definitiv (metanol-> aldehida formica + acid formic)

toxicodinamica->unele toxice sunt blocante enzimatice

-altele intercepteaza structurile mobile ale celulelor (acizii nucleici)->potential mutagen (cancerigen)

-unele dezvolta reactii imunologice

-mecanisme neuroreflexe->esp.gaze iritante (oxizi de S si N,halogeni)

-mecanism neuroendocrin->solventi organici

Pneumoconioza minerului la carbune

-in aprecierea expunerii la un toxic se urmaresc 3 tipuri de parametri:

 1. parametri de expunere externa->dozarea toxicului in aer
 2. parametri de expunere interna->dozarea toxicului sau a metabolitului sau direct in sange sau lichide biologice
 3. parametri de raspuns biologic->consecintele actiunii toxicului->hemoleucograma,bilirubina in intoxicatiile cu Pb

Intoxicatia cu Pb (saturnism profesional)

-Pb este un metal de culoare alba-argintie

surse->prelucrarea minereurilor de Pb (metalurgie neferoasa)

-tipografii,industria sticlei

-acumulatori,vopsele (oxidul de Pb are culoare rosie-carmina)

-glazuri in industria ceramica,fabricarea explozivilor

-tetraetil de Pb->cifra octanica a benzinei

cai de patrundere->usu.pe cale respiratorie

-naftenati,stearati->cale cutanata

-bauturi alcoolice contrafacute->cale digestiva

distributie->se leaga de lipoproteinele din membrana si se distribuie la inceput nepreferential (ficat,splina,rinichi) apoi are un organism tinta->osul (se depune in compacta osului)

eliminare->renala,lapte matern,cale transplacentara

mecanism de actiune->blocant enzimatic esp.dehidraza acidului δ-aminolevulinic si fierchelataza (hemsintetaza)  ->se acumuleaza δ-ALA,copro- si protoporfirinele

-vasospastic,hemolitic

Pneumoconioza minerului la carbune

Testari clinice:

1)      sdr.asteno-vegetativ->astenie,fatigabilitate,tulburari de somn (adesea inversiune)

-tulburari de performanta intelectuala,de concentratie,de atentie;irascibilitate

2)      sdr.digestiv

 1. a)intoxicatii acute->colica saturnina->dureri abdominale periombilicale care difuzeaza in tot abdomenul,puternice,cu caracter ondulant,cedeaza la presiunea manuala,nu se insotesc de aparare musculara ci de constipatie

-halena fetida,anorexii,varsaturi,bradicardie,uneori TA

 1. b)intoxicatii cronice->sdr.dispeptic nesistematizat->senzatie de satietate precoce,jena abdominala, meteorism,frecvent inapetenta;tulburari de tranzit->constipatie

-examenul obiectiv al cavitatii bucale->lizereu gingival Burton->dunga de culoare cenusie initial la nivelul premolarilor apoi se extinde pe toata arcada si la nivelul coletului dentar;in geneza intervine H2S rezultat din fermentatiile bucale->sulfura de Pb

-stearatii sunt hepatotoxici->sdr.hepatopriv si de hepatocitoliza

3)      sdr.neurologic

 1. a)central->encefalopatie saturnina->manifestare acuta foarte grava,foarte rara->tulburari ale starii de constienta (cefalee deseori rebela,coma);frecvent exit sau sechele neurologice importante (hemi- sau monoplegii)

encefalopatie cronica->tulburari de comportament,tulburari de performanta intelectuala,tulburari de perceptie senzoriala

 1. b)periferic->polineuropatie periferica

-↓ vitezei de conducere esp.nervii radial,cubital,peronier

-paralizia extensorilor mainii->mana in gat de lebada (Arran-Duchenne)

4)      sdr.pseudoreumatismal->dureri la nivelul articulatiilor esp.la articulatiile mari care nu au legatura cu schimbarile meteorologice si nu au corespondent radiologic;nu cedeaza la antiinflamatoare;cedeaza la medicamente chelatoare de Pb

5)      sdr.anemic->paloare,ameteli,cefalee,palpitatii

-dureri de tip stenocardic,tahicardie,hTA

sechele ale intoxicatiei cu Pb:

 • nefropatia cronica->fibroza interstitiala si fibroza glomerulara->proteinurie,albuminurie,cilindrurie, rinichi mic,saturnin
 • HTA->datorita afectarii renale
 • potential teratogen
 • modifica fecunditatea
 • potential mutagen->fosfat de Pb (osteosarcom la soarece)

Pneumoconioza minerului la carbune

examinari de laborator:

1)      parametri de expunere interna->plumbemie 40 μg %;plumburie 80 μg/1000 ml urina

-δ-ALA > 6 mg/l urina

2)      parametri de raspuns biologic->anemie hipocroma cu granulatii bazofile,↑ bilirubinemia

-reticulocitoza reactiva

tratament->sarea acidului etilendiaminotetraacetic (EDTA) (Edetamin) 25-50 mg/kg/zi (2 fiole/zi) in functie de incarcarea cu Pb,in solutie glucozata,timp de 5-7 zile sau pana la normalizarea parametrilor

-forme grave->colica saturnina->perfuzie cu Plegomazin (1 fiola la 6 h)

-encefalopatie saturnina->anticonvulsivante/sedative,vit.C (substrat energetic si neurotrofic)

 

Remedii naturale cu efecte rapide

 

locomotric- supliment

   

Remedii naturale cu efecte rapide contribuie la echilibrarea aparatului locomotor. Are efecte rapide, indeparteaza durerea articulara si reda mobilitatea articulatiilor. Indeparteaza probleme cronice si repetate precum: artrita, poliartrita, periartrita scapulohumerala, epicondilita, spondiloza, gonartroza, coxartroza, artroza, hidrartroza, hemartroza, osteoscleroza, osteopenia, osteoporoza, tendinita, sinovita, discopatia, sciatica, reumatism, poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta.

– sustine si redreseaza articulatiile;

– redreseaza sinovialele si lichidul articular;

– sustine, hraneste si redreseaza tesutul osos;

– asigura capilarizarea limfatica si sanguina optima pentru oase si muschi;

– indeparteaza depunerile si reziduurile intraarticulare;

– optimizeaza nivelul ureei, uratilor, oxalatilor si echilibrul fosfocalcic in organism;

– sustine si redreseaza tendoanele si muschii;

– redreseaza tonusul postural atat static cat si cel de miscare;

– asigura protectia antiinflamatorie si antiinfectioasa;

– asigura protectie la reactii de tip autoimun;

– reduce si indeparteaza inflamatiile articulare, osoase si musculare;

– incetineste si stopeaza imbatranirea si deformarea osteoarticulara;

– asigura substratul endocrin si vegetativ pentru echilibrul osteoarticular;

– asigura protectie pentru rezidurile de tip renal rezultate din disfunctii cronice sau ocazionale ale rinichilor;

– asigura echilibrul hidromineral necesar functionarii optime a aparatului locomotor.

Contribuie la sustinere si redresare pentru: articulatii, oase, cartilaje, lichid sinovial, tendoane si muschi; indiferent de disfunctie, dereglare sau afectiune.

Contine principii active sinergizate si optimizate din 25 de plante in 100 mlglicerina vegetala alimentara.

 

Mod de utilizare tratament:

Uz intern: câte 1/5 – 1 lingurita (1 -5 ml) de 3-6 ori/ zi.

Uz extern: aplicaţii locale prin atingere sau badijonare.

Se administreaza la fel la copii si adulti, pentru alte administrari speciale – In toate problemele de sanatate cronice, grave, repetate sau recidivante este recomandata folosirea setului practic HOMEOGENEZIS  format din Homeosistemic si Homeoemotional. Acesta contribuie la echilibrarea celulelor, tesuturilor, organelor, a tabloului psihoemotional si la echilibrarea organismului pana la o stare specifica sanatatii. De obicei, conduce la o imbunatatire a starii generale inca din primele zile de utilizare.Este recomandata folosirea setului practic Homeogenezis indiferent de ce alte tratamente si terapii se  utilizeaza. 

Efectele tratamentului complementar Homeogenezis

Efectele tratamentului complementar Homeogenezis pot sa fie diferite in functie de contextul personal, stilul de viata, conduita, prezenta altor probleme de sanatate, alte tratamente si terapii urmate, etc..

 Produsele Homeogenezis sunt remedii cu efecte rapide fara echivalent pe piata tratamentelor medicale, naturiste si complementare. Utilizate adecvat, refac la valori normale analizele si investigatiile medicale si pot readuce echilibrul specific sanatatii chiar si in cazurile considerate cronice si incurabile de catre medicina alopata.

Produsele Homeogenezis sunt suplimente alimentare fara contraindicatii, efecte adverse si/sau secundare si pot fi asociate cu orice tratament, terapie sau medicatie. Nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos. Intotdeauna pentru probleme de sanatate este recomandat sa consultati medicul.

 

Tipurile de cancer

 

Pe întreg mapamondul există mai mult de 100 de tipuri de cancer. Acestea sunt denumite de regulă în funcţie de organele sau ţesuturile în care acestea se formează.
​Dintre cele mai dese tipuri de cancer întâlnite forme de cancer, amintim:

Tipuri de cancer

 

 

 

 

 

Carcinomul

Carcinomul – cel mai frecvent tip de cancer. Acesta este format din celule epiteliale, care acoperă suprafeţele interioare şi exterioare ale corpului.
Subcategorii de carcinom: Adenocarcinomul, Carcinomul cu celule bazale, Carcinomul cu celule scuamoase, Carcinomul celular tranzitoriu.

Tipuri de cancer

 

 

 

 

 

Sarcoamele

Sarcoamele – cancere care se formează în ţesuturile osoase şi moi, incluzând muşchii, grăsimile şi vasele de sânge. Vasele limfatice şi ţesutul fibros (cum ar fi tendoanele şi ligamentele). Osteosarcomul este cel mai frecvent cancer osos. Cele mai frecvente tipuri de sarcom de ţesuturi moi sunt leiomiosarcomul, sarcomul Kaposi, histiocitomul malign fibros. Deasemenea mai întâlnim liposarcomul şi protuberanii dermatofibrosarcomului.

Tipuri de cancer

 

 

 

 

 

Leucemie (cancerul în sânge)

Leucemie (cancerul în sânge) – se declanşează în ţesutul formator de sânge al măduvei osoase este numit leucemie. Aceste tipuri de cancer nu formează tumori solide. În schimb un număr mare de celule albe din sânge anormal (celule leucemice şi celule blastice leucemice) se acumulează în sânge. Acestea se acumulează şi în măduva osoasă, aglomerând celulele sanguine normale. Nivelul scăzut al celulelor sanguine normale poate produce organismului dificultăţi în a obţine oxigen pentru ţesuturile sale. În controlarea sângerărilor sau să lupta împotriva infecţiilor. Sunt cunoscute patru tipuri comune de leucemie, grupate în funcţie de rapiditatea cu care se extinde boala. Acestea pot fi (acută sau cronică) şi de tipul celulei sanguine în care apare cancerul (limfoblastice sau mieloide).

Tipuri de cancer
 
 
 
 
 
 
 
Limfom

Limfom – cancerul care apare în limfocite (celule T sau celule B). Acestea sunt celulele albe din sânge care luptă împotriva bolilor care fac parte din sistemul imunitar. În limfom, limfocitele anormale se acumulează în ganglionii limfatici şi vasele limfatice, precum şi în alte organe ale corpului. Există două tipuri principale de limfom:
a) Hodgkin limfom – Persoanele cu această boală au limfocite anormale, care sunt numite celule Reed-Sternberg. Aceste celule se formează de obicei din celulele B.
b) Limfom non-Hodgkin – Acesta este un grup mare de cancere care încep în limfocite. Cancerul poate creşte rapid sau încet şi se poate forma din celulele B sau din celulele T.

Mielom multiplu

Mielom multiplu – este un tip de cancer care apare în celulele plasmatice, un alt tip de celule imune. Celulele plasmatice anormale, numite celule de mielom. Acestea se acumulează în măduva osoasă şi formează tumori în oase pe tot corpul.
Melanomul

Melanomul este un tip de cancer care se declanşează în celulele melanocite. Acestea fiind celule specializate care produc melanină (pigmentul care conferă culorii pielii). Majoritatea melanoamelor se formează pe piele. Aceste melanoamele se pot forma şi în alte ţesuturi pigmentate, cum ar fi ochiul.

Tipuri de cancer

 

 

 

 

 

 

 

Tumorile creierului şi măduvei spinării.

Tumorile creierului şi măduvei spinării. Există diferite tipuri de tumori ale creierului şi ale măduvei spinării. Aceste tumori sunt denumite pe baza tipului de celule în care s-au format. Un alt caz este şi locul în care s-a format prima tumoare în sistemul nervos central. O tumoare astrocytică se declanşează în celulele creierului. Aceasta apare în formă de stea numite strocite, care ajută la menţinerea sănătăţii celulelor nervoase. Tumorile cerebrale pot fi benigne (necanceroase) sau maligne (canceroase).

Articol scris de dodorel62

Hernia de disc

                                    

Hernia de disc este o boală tot mai prezentă în viaţa oamenilor . Oamenii s-au comfruntat , cel puţin o dată, in viata de durere de spate. Aceasta durere este o durere suportabila pana la un anumit punct ,cand intervine o afectiune neurologica.

Ce este hernia de disc?

Hernia de disc ca afecţiune neurologică, care constă în deplasarea unor discuri vertebrale ale coloanei vertebrale. Coloana vertebrală este formată dintr-o serie de oase care se numesc vertebre. Aceste oase sunt conectate la disc intervertebral, format la rândul lui dintr-o membrană fibroasă. Aceasta este rezistentă, la exterior şi o zonă centrală moale şi elastică în interior, în centrul discului.

Acest disc intervertebral, dacă este sănătos, funcţionează ca un amortizor. Acesta are rolul de a ţine coloana dreaptă, sănătoasă, într-o postură corectă. Ea este protejeata de eventualele şocuri produse de alergatul rapid sau ridicarea greutăţilor. Când discurile se deteriorează, membrană fibroasă se rupe. Presiunea generală asupra zonei centrale creşte şi astfel apare hernia de disc.

    Hernia de disc

 

 

 

 

 

Tipuri la hernia de disc

Deşi poate apărea la orice nivel al coloanei, cele mai des întâlnite forme de hernie sunt cele în partea şi cervicală. Acestea sunt zonele corpului pe care le folosim cu precădere în viaţa de zi cu zi. Aceasta apare atunci când ne aplecăm să ne legăm şireturi sau când dormim pe-o parte. În funcţie de zona afectată, durerea se manifestă diferit.
Hernia de disc lombară
Dacă deplasarea discului intervertebral s-a efectuat la nivel lombar, afecţiunea se numeşte hernie de disc lombară. Simptomele herniei de disc lombare se manifestă ca durere în zona feselor, a coapselor şi sub genunchi. Cei mai afectaţi nervi sunt cel sciatic (cel mai lung nerv din organism) şi cel femural. Durerile pot fi însoţite de furnicături, amorţeli şi tulburări de sensibilitate la nivelul membrelor şi al zonelor afectate.

Hernia de disc cervicală

Dacă discul herniat se regăseşte în partea superioară a coloanei vertebrale, afecţiunea se numeşte hernie de disc cervicală. Senzaţia de durere se va manifesta la nivelul umerilor şi al braţelor. Astfel de dureri cresc progresiv în intensitate şi pot fi acompaniate de senzaţii de furnicături sau amorţeală.

Cauzele herniei de disc

Hernia de disc are o importanţă componentă genetică, în special în cazul pacienţilor cu hernie lombară. Cei mai mulţi factori de risc care favorizează apariţia herniei de disc sunt strâns legaţi de modul de viaţă.
fumatul
predispoziţia către sedentarism, statul prelungit pe scaun
efort fizic exagerat după repaos îndelungat
ridicarea greutăţilor în mod greşit
înaintarea în vârstă
traumatismele coloanei vertebrale

Aceste cauze sunt amplificate de: obezitate, sedentarism, expunerea coloanei vertebrale la vibraţii, malformaţii congenitale. Persoanele cele mai predispuse la hernie de disc sunt persoanele în vârstă. Alte persoane predispuse sunt cele care trăiesc în extreme, adică fac mult sport. Mai sunt predispuse cele care neglijează postura corectă în timpul exerciţiilor sau nu fac deloc mişcare.

Hernia de disc

 

 

 

 

Simptomele la hernia de disc

Simptomele sunt diferite de la pacient la pacient, dar şi în funcţie de locul în care se află hernia. Durerea poate creşte treptat, iradiind de-a lungul fibrelor nervoase, de la moderată la foarte intensă. Dacă herniile nu sunt diagnosticate din timp, acestea se pot agrava rapid. Foarte mulţi oameni amâna prezentarea la medic pentru că simptomele sunt nespecifice. În alte cazuri, pacienţii au hernie de disc, dar nu prezintă niciun simptom.

Herniile cervicale

În cazul herniilor cervicale, pacientul prezintă astenie musculară la nivelul membrelor superioare. Durere este intensă la nivelul umerilor şi scapulelor, sau dureri în regiunea gâtului. Imposibilitatea de întoarcere a capului său de efectuare a mişcărilor bruşte, durere iradiată în umăr, braţ sau antebraţ. Durerea apare mai rar la nivelul palmei, degetelor, spasm al musculaturii vertebrale superioare. În herniile de disc durerea este continuă, nu are caracter pulsatil.
Diagnosticarea herniei de disc se face în urma examenului clinic şi a unor investigaţii paraclinice. De asemenea se folosesc imagistice, cum ar fi: radiografia, RMN-ul, tomografia computerizată dar şi mielografia.

Simptomele herniei lombare

În cazul herniilor lombare, pacientul resimte dureri la acest nivel, în zona feselor şi coapsei. De asemenea această durere pot iradia spre gambă şi chiar picior. Dintre nervii implicaţi, cel mai adesea este vorba de nervul sciatic care poate afecta şi nervul femural. Aceste dureri pot fi însoţite de furnicături, amorţeli, tulburări de sensibilitate. Simptomele herniei de disc lombare au un debut brusc.

Perioada acută desemnează stadiul de evoluţie al bolii în care durerile sunt intense şi nu se calmează. Indifferent ce poziţie adoptăm, fapt ce creează un disconfort major. Perioada subacută însă durerile în poziţie de şezut dispar. Pacientul se poate mişca mai uşor, poate stă pe un scaun pe o perioadă determinată şi se poate deplasa.

Hernia de disc

 

 

 

 

 

Simptomele herniei de disc lombare cu un debut insidios

Perioada cronică permite bolnavului să-şi mobilizeze coloanal. Aceste mobilizări declanşând durere moderată, suportabilă. În ortostatism şi mers, durerile apar după un interval mare de timp. Acestea pot persista contracturi ale musculaturii paravertebrale lombare.

Stadiile herniei lombare

Faza I: faza de instabilitate discală

Sunt prezente dureri lombare cronice intermitenţe de tip postural. Adesea dispare la încetarea efortului fizic sau la abordarea repausului. Poate reapărea în condiţii variate de efort.
Simptome:
durere în zona lombo-sacrata;
durerea iradiază pe membrul de pe partea afecţiuni;
durerea are cauze mecanice şi se calmează în rapaus;

Faza a II-a de leziune discală

În această fază se rupe inelul fibros şi permite protuzia centro-laterala a nucleului pulpos, rezultatul este un lumbago acut de tip discogen.
Simptome:
durerea debutează brusc;
dureri lombosacrate unilaterale/bilaterale;
durerea are cauze mecanice;
fără iradiere sau cu iradiere până la deasupra genunchilor;

Faza a III-a: faza radiculară

Această fază a herniei de disc are trei stadii de afectare şi anume:
Stadiul iritativ – discul herniat ajunge la rădăcină, pe care o comprimă fără a o compromite.
Stadiul compresiv – materialul herniat ajunge la radacina nervoasă, pe care, deşi nu o lezează, o comprimă.
Stadiul de întrerupere – în acest stadiu se manifestă, pe lângă semnele şi simptomele prezente la stadiul 1 şi 2.

Faza a IV-a: discopatia lombară

Apare discartroză şi artroză interapofizara (după 40 de ani). Pe măsură ce îmbătrânim nucleul pulpos suferă de deshidratare. Acesta favorizează procesul degenearativ a discului intervertebral. Inelul fibros care îmbracă discul suferă modificări majore. Aceasta datorită uzurii mecanice la care este supusă coloana vertebrală.

Articol scris de dodorel62

Durerea  cervicală

 

Durerea cervicală reprezintă orice durere sau disconfort apărut în regiunea gâtului unde se găsesc coloana cervicală .  Aici se gasesesc muşchi, ligamente, tendoane, nervi şi vase sangvine.  Mulţi oameni vor simţi pe parcursul vieţii lor o astfel de durere care nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

Durerea cervicală se poate datora unor probleme minore cum ar fi o poziţie incorectă în timpul somnului .  Durerea apare ca urmare a unor afecţiuni grave cum ar fi artrita sau discopatia degnerativă. Oricare dintre structurile de la nivelul gâtului se poate irita sau inflama .

În funcţie de cauza care o produce, durerea cervicală poate fi scurtă sau poate fi cronică. Durerea cervicală poate  să dureze mai mult de 3 luni.

durerea cervicală

 

 

 

 

 

 

Durerea secundara la durerea cervicală

Durerea cervicală se poate resimţi ca o durere surdă sau poate fi ascuţită, ca un şoc într-o anumită zonă. Deşi cele mai mult cazuri de durere cervicală se rezolvă de la sine în câteva zile până la câteva săptămâni. Acest tip de durere poate persista şi să conducă la afecţiuni serioase cum ar fi leziunea unui nerv.

De obicei sursa durerii este chiar la nivelul gâtului, dar poate fi datorată şi unor afecţiuni din alte zone ale corpului. Durerea  cervicală poate fi la cap, umeri sau torace şi să iradieze la nivelul gâtului. În consecinţă durerea cervicală poate fi însoţită de alte simptome.

durerea cervicală

 

 

 

 

 

Simptomele la durerea cervicală

Simptomele la durerea cervicală sunt amorţeala, care coboară pe braţ, dificultăţi respiratorii si  rigiditatea gâtului . Acesta poate fi semn al unei afecţiuni grave care trebuie evaluată imediat. De asemenea, trebuie consultat doctorul cât mai curând, dacă durerea a apărut ca urmare a unui traumatism sau accident . Cel mai grav este atunci cand durerea cervicala  este mai puternică şi persistentă insistent.

Durerea cervicală poate fi însoţită de alte simptome în funcţie de cauzele care o produc.Aceasta poate fi, dacă se datorează unei artrite pot apărea dureri şi în alte părţi ale corpului. Durerea cervicală apărută ca urmare a compresiei unui nerv poate duce la durere, furnicături şi amorţeală . Aceasta durere poate sa apara la nivelul unuia sau al ambelor braţe. Durerea datorată poziţiei incorecte şi stresului poate apărea alături de oboseală şi tulburări de somn.

durerea cervicală

 

 

 

 

 

 

 

Simptomele ce pot însoţi durerea cervicală

Simptomele ce pot însoţi durerea  cervicală includ:
• Ameţeală;
• Fatigabilitate;
• Febră;
• Cefalee;
• Durere la nivelul umărului;
• Tulburări de somn;
• Edeme;
• Dureri şi furnicături la nivelul umărului sau braţului;

durerea cervicală
 
 
 
 
 
Cauzele posibile de apartie a durerii cervicale

Cele mai frecvente cauze de durere cervicală sunt reprezentate de suprasolicitare, poziţie incorectă şi lovituri puternice în ceafă . Acestea sunt adesea incriminate în accidentele rutiere sau alte traumatisme. Durerea cervicală poate fi cauzată şi de artrita reumatoidă sau fibromialgia. Afecţiuni sau răni în alte părţi ale corpului cum ar fi cap, torace sau umeri . Aceasta durere poate de asemenea iradia la nivelul gâtului. Aceasta se numeşte durere secundară.

Cauze structurale:
• Hernia de disc;
• Osteoartrita;
• Osteomielita (infecţia sau inflamaţia vertebrelor);
• Osteoporoza (boală metabolică osoasă);
• Boala Paget a oaselor;
• Artrita reumatoidă;
• Traumatismele măduvei spinării;
• Boli degenerative ale coloanei vertebrale (discopatia degenerativă, numită şi spondiloză);
• Stenoza spinală (îngustarea canalului vertebral care comprimă măduva spinării sau nervii);
• Spondilita (infecţie sau inflamaţie a articulaţiilor coloanei vertebrale);
• Luxaţii şi entorse datorate suprasolicitării sau traumelor, spasme musculare;
• Lovituri puternice la nivelul cefei.

Alte cauze:
• Fibromialgia;
• Nevralgia occipitală (un tip de cefalee);
• Migrena.

Cauze grave care pot ameninţa viaţa:
• Atacul de cord (infarctul miocardic);
• Meningita;
• Mielomul multiplu;
• Tumori benigne sau maligne ale coloanei vertebrale.

durerea cervicală
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cand trebuie sa mergeti la medic cand aveti durerea cervicală .

Durerea cervicală este însoţită de simptome care pot indica o afecţiune ce ameninţă viaţa, cum ar fi:
• durere în piept;
• dificultăţi respiratorii;
• febră mare (peste 38,3°C);
• dureri la nivelul maxilarului;
• greaţă şi vărsături;
• amorţeală;
• rigiditatea gâtului, febră, frison;
• cefalee severă.

Articol scris de dodorel62

Recuperarea dupa nastere

 

Recuperarea dupa nastere trebuie facuta de orice proaspata mamaica pentru as recapata abdomenul inainte de sarcina. Este posibil acest pentru a se apropia de forma fizica pe care o avea inainte sa nasca un bebelus. Chiar daca ai scapi de kilogramele in plus odata cu nasterea, burtica nu se va dezumfla imediat. Ca sa te simti din nou bine in pielea ta e nevoie de timp si rabdare, de exercitii fizice si alimentatie sanatoasa. Recuperarea dupa nastere a burticii depinde de fiecare organism in parte si de nasterea pe care a avut-o. Nasterea poate fi pe cale naturala sau prin cezariana. Transformarea abdomenului se produce pe parcursul celor noua luni de sarcina. Dupa nastere abdomenului ii trebui aproximativ aceeasi perioada pentru a reveni la forma initiala. Nu te compara cu alte mamici sau prietene care au nascut. Cand ti-a ramas burtica dupa nastere, perioada de recuperare depinde de multi factori personali.

Acesti factori sunt

 • Greutatea pe care o aveai inainte sa ramai gravida.
 • kilogramele acumulate in timpul sarcinii si stilul de viata,
 • exercitiile facute in timpul sarcinii,
 • alaptarea si numarul de sarcini anterioare
 • mostenirea genetica.

Recuperarea dupa nastere

 

 

 

 

 

Recuperarea dupa nastere naturala

Daca esti mamica pentru prima data, vei fi uimita de schimbarile bruste care se petrec in corpul tau.Aceste schimbari se vad imediat dupa ce bebelusul a venit pe lume. In primele saptamani te vei simti mai usoara si vei vedea cum burtica isi revine la forma tonica.

Acesata se petrece deoarece uterul continua contractiile pentru a reveni la dimensiunile de dinainte de sarcina. In numai o saptamana acesta va ajunge la jumatate din dimensiunea pe care o avea la nastere. Organele interne, impinse de uterul in care s-a dezvoltat bebelusul, isi vor recupera pozitia normala. Te vei simti un pic balonata si te poti confrunta cu incontinenta urinara.  Aceste schimbari bruste vor disparea in cateva saptamani.

Hormonii feminini isi reiau locul in mecanismul intern, iar unele schimbari din exterior se datoreaza acestor fluctuatii hormonale. Estrogenul, cel care in timpul sarcinii a fost responsabil pentru extinderea uterului si dezvoltarea fatului. Acesta  scade dramatic dupa nastere si iti lasa tesuturile moi si pufoase.

Trebuie sa stii, totusi, ca recuperarea dupa nasterea pe cale naturala este, in general, mai rapida decat cea prin cezariana. Anestezia se practica in ambele tipuri de nastere. Frica de durere nu este un argument pentru practicarea operatiei cezariene.

Recuperarea dupa nastere

 

 

 

 

 

 

Recuperarea dupa cezariana

Transformarile pe care le sufera organismul sunt asemanatoare indiferent de cum ai ales sa nasti. La fel ca in cazul unei nasteri pe cale vaginala, uterul se va contracta dupa o cezariana .Acesta va reveni la dimensiunile initiale, iar organele isi vor relua locul, iar hormonii vor cobori brusc.

La o nastere naturala, se va avea de ingrijit o cicatrice dureroasa . Aceasta se va face pentru a putea face exercitii pentru tonifierea musculaturii.
Chiar daca nu va fi foarte usor, este indicat ca femeia sa se ridicice din pat a doua zi dupa nastere .Aceasta se va ridica si va incerca sa iti miste putin picioarele, gleznele si genunchii. Chiar si o scurta plimbare prin salon este necesara pentru o recuperare rapida. Nu trebuie sa  forteze  sa se miste daca sunt dureri, dar nici nu trebuie sa stea  toata ziua in pat. Nivelul de activitate si miscare zilnica trebuie adaptat la nivelul de recuperare. Revenirea la activitatile obisnuite de dinainte de nastere trebuie sa se faca treptat. Perioada de dupa nastere este extrem de solicitanta pentru o mamica. Se recomanda sa se mentina un echilibru intre orele de odihna si miscare. O plimbare scurta este uneori suficienta pentru a se  dezmorti si pentru a pune sangele in miscare.

Exercitii in Recuperarea dupa nastere

Cele mai multe dintre proaspetele mamici se simt pregatite sa inceapa sa faca miscare si exercitii . Acestea se fac de obicei la sase saptamani dupa nastere. Aceasta perioada depinde insa de felul in care femeia a nascut. Daca nasterea naturala a fost una usoara si nu a necesitat o epiziotomie. In acest caz mamica este  pregatita de miscare la doar doua saptamani dupa venirea pe lume a micutului. In cazul in care nasterea a fost printr-o cezariana, miscarea se face dupa vindecarea  totala a cicatricei. Se recomanda in primele saptamani dupa ce a fost externata mamica doar miscari usoare, plimbari si multa odihna

Recuperarea dupa nastere
 
 
 
 
 

 

Exercitii fizice pentru proaspete mamici

Daca esti pregatita sa incepi exercitiile postnatale, adapteaza-le! Nu face ore epuizante de aerobic sau fitness. Nu vei putea si nici nu e indicat. Incepe cu plimbari de o jumatate de ora, de cateva ori pe saptamana si alterneaza cu stretching sau yoga pentru mamici. Nu uita ca slabirea dupa nastere trebuie sa fie un proces treptat!

In primele luni dupa nastere ligamentele si articulatiile sunt inca slabite . Exercitiile prea dure ar putea sa aduca entorse sau glezne luxate. Nu trebuie exagerat nici cu ridicarile de greutati . Nu se exagereaza nici cu seriile de abdomene pentru ca se alege cu o ruptura a operatiei de cezariana. Efortul se creste treptat, fara exagerari,. Acesata se face fara te grabesti sa-ti recapeti formele de dinainte de sarcina.

Recuperarea dupa nastere
 
 
 
 
 
Relaxare si alinare in recuperarea dupa nastere

Masajul poate ajuta mamele sa treaca mai usor peste perioada postnatala si sa tonifice mai repede musculatura.In urma masajului  se recapata  mai usor energia si femeia se  elibereaza de  stresul cotidian . In plus, femeii ii va creste increderea in ea si ii va placea in  mai mult felul in care arata.Sedintele de masaj se vor incepe de indata ce ai primit unda verde pentru a face miscare. Daca ai nascut prin cezariana, e bine sa astepti vindecarea cicatricei inainte de a face masaj.

Recuperarea dupa nastere

 

 

 

 

 

 

 

Centura postnatala

Multe mamici se simt mai confortabil daca poarta o centura postnatala dupa ce bebe vine pe lume. Aceasta poate fi cumparata din farmacii, este usor de purtat si de adaptat fiecarei dimensiuni a soldurilor si taliei . Aceasta ajuta la recapatarea siluetei si la intarirea muschilor abdominali. Chiar daca nu ajuta la micsorarea dimensiunilor ea ajuta la intarirea muschilor abdominali. Recuperarea formelor pe care le aveai inainte de sarcina si nastere nu e o misiune usoara, dar nici imposibila. Slabirea dupa nastere, pe langa miscare si exercitii postnatale, poti adauga o dieta sanatoasa. Se va consuma multa apa pentru hidratare si multa odihna care sa ajute metabolismul.

Masajul abdominal la femei

 

Masajul abdominal la femei ajută la calmarea durerilor şi a crampelor menstruale. Masajul abdominal la femei poate fi practicat stînd în pat, pe scaun sau în picioare. Masajul abdominal la femei se înlătură celulita avansată care poate provoca inflamaţie cronică şi dureri. Circa 10% dintre femei experimentează dureri menstruale de intensitate severă. Acestea încep cam cu o oră înainte de menstruaţie şi durează, de regulă, 24 de ore. În toate tipurile de durere menstruală, celulele uterine eliberează secreţie care stimulează uterul să se contracte. Nivelul crescut al prostaglandinei face ca aceste contracţii să devină dureroase.

masajul abdomenului la femei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Masajul abdominal la femei ajută la calmarea durerilor şi a crampelor menstruale. Masajul abdominal la femei poate fi practicat stînd în pat, pe scaun sau în picioare. Cel mai important lucru cînd se face acest masaj este că femeia să aibă o poziţie cît mai confortabilă. Pentru acelea care preferă să stea întinse, indicaţia este de a aşeza o pernă sub genunchi. Aceasta se va aşeza sub genunchi pentru a evita solicitarea spatelui.

 

Exercitii pentru masajul abdominal la femei

Exerciţiul numărul 1. Se pune puţin ulei de masaj în palmă şi se freacă mîinile pentru a încălzi uleiul. Se va plasa o mînă peste cealaltă, cu palmele îndreptate către interior, deasupra ombilicului. Mişcările mîinii trebuie să fie în sensul acelor de ceasornic în jurul mijlocului. Pentru aceasta se va aplica o uşoară presiune asupra organismului şi se face circa 20 de cercuri în jurul ombilicului.

Exerciţiul numărul 2. Se va pune mîinile sub cutia toracică, pe fiecare parte a trunchiului, cu degetele îndreptate spre ombilic. Se va masa împingînd mîinile în jos, spre pelvis, aceasta repetîndu-se de cîrcă de 5 ori.

Exerciţiul numărul 3. Se vor folosi degetele ambelor mîini, frecţionînd abdomenul în sensul acelor de ceas. Acest masaj se va face în jurul ombilicului, în 3 rotaţii complete.

Aceste exerciţii fizice regulate pot ajuta la menţinerea durerilor şi a crampelor la un nivel minim. Acestea se fac pentru ca să elibereze endorfine care sînt naturale. Indicaţia este de a face exerciţii cel puţin 30 de minute pe zi.

masajul abdomenului la femei

 

 

 

 

 

Exercitii specifice pentru abdomen

Cele mai bune exerciţii sînt plimbarea sau înotul care sînt exerciţii uşoare şi nu vor solicita uterul. Ca alternativă încercaţi balansarea pelviană care ajută la eliberarea presiunii asupra vaselor de sînge. Aceasta se face din zonă care înconjoară uterul şi de asemenea la întărirea muşchilor abdominali şi pe cei ai zonei inferioare a spatelui.

Aceste exerciţii se vor face de 2-3 ori pe zi, în timpul unei menstruaţii dureroase. Sprijiniţi-vă în mîini şi genunchi, cu mîinile fix sub umeri şi genunchii sub şolduri. Inspiraţi adînc şi apoi, în timp ce expiraţi, trageţi abdomenul în interior. După aceea se va încorda fesele şi se vor trage de muşchii pelvieni. Aceasta ridică coloana vertebrală formînd un C. Degajaţi şi întoarceţi-vă la poziţia iniţială, cu coloana vertebrală întinsă, repetînd exerciţiul de cel puţin 10 ori.

masajul abdomenului la femei

 

 

 

 

 

 

Beneficiile masajului în timpul menstruaţiei.

 Cu toate restricțiile impuse un masaj poate ameliora durerile menstruale la unele femei. Presopunctură în cursul lunii cu expunerea dreaptă reduce durerea. Această tehnică de masaj Shiatsu oferă un masaj ușor punctul. Acesta este localizat la o distanță de trei degete sub ombilic. În timpul durerii acute este de ajuns să acționeze în termen de 5 minute. Un alt punct este zona de pe partea interioară a gleznei. Această zonă este necesară pentru a lucra cu degetul mare timp de șase secunde la fiecare două minute. Acest masaj ar trebui să meargă cel puțin 25 de minute.

Articol scris de dodorel62

Masajul sexual la bărbaţi

 

Masajul sexual la bărbaţi reprezintă o veche metodă orientală cu rezultate excelente în plan fizic şi psihic.
Este vorba despre un set de tehnici care, trebuie aplicate corect. Dacă sînt însuşite şi aplicate corect, garantează activarea în armonie deplină a energiilor sexuale. La masajul sexual la bărbaţi se folosesc nişte lubrefianţi speciali. Un masaj sexual bine efectuat la bărbaţi este benefic pentru persoana căruia îi se face. Tehnici principale pentru masajul sexual la bărbaţi

Masajul testiculelor – Perla Dragonului

Tehnica: Adoptaţi poziţia “cal” sau aşezaţi-vă pe marginea unui scaun tare. Exerciţiul trebuie practicat fără pantaloni sau chilot. Frecaţi palmele pînă ce se încălzesc, apoi plasaţi cele patru degete sub testicule cu degetul mare deasupra, şi masaţi testiculele ferm, rulîndu-le între police şi celelalte degete. Presiunea trebuie să fie fermă, dar nu dureroasă. Rulaţi de 36 de ori în fiecare direcţie, apoi relaxaţi-vă şi trageţi energia în sens ascendent prin respiraţii abdominale conjugate cu contracţia anusului şi vizualizare.

Beneficii:

Masajul sexual la barbati creşte producţia de testosteron, spermă şi lichid seminal şi energia sexuală masculine. Energia este atrasă în sus prin canalele picioarelor, atunci cînd se face masajul sexual la bărbaţi. Surplusul de esenţa sexuală produs prin masaj vă fi convertit în energie şi stocat în canalele membrelor inferioare.

            Masajul ductului seminal – Tendonul Dragonului

Tehnica: Ţineţi testiculele în acelaşi mod ca mai sus, dar în loc să le masaţi, folosiţi vîrful policelui şi al inelarului pentru a localiza ductile seminale aflate deasupra. Cînd le-aţi găsit, rulaţi-le între vîrfurile degetelor şi police, apoi strîngeţi-le şi slăbiţi-le ca pe o bandă de cauciuc. Faceţi acest lucru cu atenţie şi blîndeţe.

Beneficii:

Curăţă ductele seminale de fluidele stagnante, tonifică ţesuturile şi stimulează producţia de spermă şi lichid seminal.

 

masajul sexual la barbati

 

 

 

 

 

 

 

                                   Lovirea şi rularea – Perlele Dragonului

Tehnica: Stand în poziţia “cal” sau aşezat pe marginea unui scaun, frecaţi palmele pînă se încălzesc folosind o mînă pentru a apuca penisul. Se ridică în sus, iar cu degetele de la mîna cealaltă loviţi foarte uşor testiculele, astfel ca ele să salte în sus şi în jos. Efectuaţi 2-3 reprize a cîte 36 de lovituri pentru fiecare testicul.

Apoi frecaţi din nou palmele pînă se încălzesc, apucaţi penisul, ridicaţi-l cu o mînă şi folosiţi palma celeilalte mîini. Această operaţiune se face pentru a cuprinde testiculele şi se rulează în cerc, de 36 de ori în fiecare direcţie. Se ţine orificiul anal uşor contractat în timpul acestui exerciţiu pentru a stimula energia sexuală. Masajul sexual la barbati  este necesar pentru a se ridica prin canalele coloanei vertebrale, urcînd în creier.

Beneficii:

Stimulează producţia de lichid seminal şi spermă şi creşte secreţia de testosteron. Aceasta curată şi tonifică ţesuturile testiculelor, îmbunătăţeşte circulaţia în scrot. Nu zădărniciţi aceste efecte benefice irosind energia sexuală astfel amplificată prin activităţi sexuale nechibzuite. Bărbaţii care practică “sexerectii” vor trebui de-asemenea să exerseze controlul şi reglarea ejaculării în timpul actului sexual. Aceste practici se folosesc pentru a obţine aceleaşi efecte benefice.

                                                 Întinderea Tulpinii de Jad şi a scrotului

Tehnica: Staţi în poziţia “cal” sau aşezaţi-vă pe marginea unui scaun. Frecaţi-vă palmele pînă se încălzesc, încercuiţi scrotul de jur-împrejur şi dedesubt cu degetele unei mîini. Cu policele peste rădăcina penisului, pînă ce vîrful policelui şi al degetului mijlociu se întîlnesc formînd un cerc. Inspiraţi adînc, contractaţi anusul şi perineul, apoi trageţi rădăcina Tulpinii de Jad şi scrotul în jos. Se vor întinde tendoanele cît mai mult posibil, fără însă a resimţi durere.

                                                       Tehnici mai avansate

Este important să păstraţi anusul şi perineul contractate pe toată durata fazei de întindere. Eliberaţi presiunea, expiraţi şi relaxaţi perineul şi abdomenul. Repetaţi de 12 ori.

Apoi, practicaţi 12 exerciţii de întindere spre dreapta şi 12 spre stînga. Aceasta se face reamintindu-vă să contractaţi anusul şi perineul de fiecare dată. Cînd contractaţi anusul şi strîngeţi Tulpină de Jad, veţi vizualiza minta de energie. Odată cu aceasta se ridică către organele interne, în special spre rinichi, ficat şi plămîni.

Încheiaţi exerciţiul şezînd sau stînd cîteva minute în linişte cu ochii închişi şi mintea concentrată pe ridicarea energiei. Această energie va trece prin coloana vertebrală către cap şi întoarcerea prin faţă, spre Cîmpul Inferior al Elixirului.

Beneficii:

Întăreşte tendoanele şi muşchii penisului şi ai scrotului, îmbunătăţeşte circulaţia în penis, crescînd prin aceasta potenta sexuală. Atrage energia sexuală caldă în sus către organele interne şi creier. Stimulează conversia esenţei sexuale în energie Chi.

              Culturismul genital

În afară de “sexexercitiile” individuale de mai sus, mai sînt şi alte exerciţii alături de tehnicile din practică orientală. Aceste tehnici sînt pentru îmbunătăţirea actului sexual la bărbaţi şi la femei sînt folosite şi aşa-numitele exerciţii de “culturism genital”. Acestea sînt efectuate sub îndrumarea personală a unui profesor calificat, capabil să evite vătămările şi stîrnirea unor energii aberante.

Cu o bază solidă de practică “cheegung” şi sub îndrumarea unui instructor calificat, aceste exerciţii nu sînt periculoase. Ele pot fi foarte eficiente, în contextual general al unui mod de viaţa conform principiilor taoiste.

       Culturismul genital la bărbaţi

Culturismul genital la bărbaţi este practicat prin legarea unei eşarfe de mătase în jurul rădăcinii penisului şi scrotului.În afară de folosirea acestei eşarfe se mai foloseşte şi atîrnarea unor greutăţi de aceasta. Contractînd bine anusul şi perineul, greutăţile sînt ridicate uşor de la podea şi balansate înainte şi înapoi.

Femeile practică acelaşi tip de exerciţii prin suspendarea greutăţilor de un şnur ataşat unei piese bine şlefuite din piatră. Se mai poate folosi şi marmură sau jad, de mărimea şi forma unui ou. Aceasta este inserată în vagin, iar greutăţile sînt ridicate şi balansate prin contractarea muşchilor vaginali.

Aceste exerciţii sporesc rapid vitalitatea sexuală, dar nu trebuie să le practicaţi fără îndrumarea unui instructor calificat.

Articol publicat de dodorel62

Migrenele oculare

 

Migrenele oculare sînt tulburări vizuale temporare nedureroase, care pot afecta unul sau ambii ochi. Deşi ele pot fi înfricoşătoare, migrenele oculare sînt de obicei inofensive. Acestea se amelioreza de la sine fără medicaţie în circa 30 de minute.

Migrenele oculare sînt de obicei de natură vizuală, dar ele pot include şi tulburări de auz, de vorbire sau miros. Senzaţie de amorţeală sau furnicături progresive la faţă, braţe şi picioare sau slăbiciune generalizată.

Migrenele oculare cauzează pierderea vederii sau orbirea la nivelul unui ochi, ce durează mai puţin de o oră. Această poate să apară împreună sau după o migrenă a capului. Această afecţiune este rară, afectînd 1 din 200 de persoane cu migrene.

migrena oculara

În această afecţiune, este important să identificaţi cu atenţie simptomele. Chiar dacă acestea persistă sau nu, trebuie să consultaţi un medic. Această se face pentru a stabili dacă migrena oculară este cauza simptomelor pe care le aveţi.

 

 

 

 

Care sînt simptomele de la migrenele oculare?

Cele mai frecvente simptome ale migrenei oculare includ:

Tulburări de vedere la nivelul unui singur ochi, precum lumini intermitente, puncte negre în cîmpul vizual sau chiar orbire totală. Aceste simptome pot dura doar cîteva minute pînă la 30 de minute şi afectează un singur ochi, fapt ce diferenţiază migrenele oculare de alte probleme.

Durerile de cap ce durează între 4 şi 72 de ore tind să:

 • Afecteze o singură parte a capului
 • Aibă o intensitate moderată spre severă
 • Pot fi pulsatile
 • Se agravează atunci cînd vă întoarceţi într-o parte

Alte simptome ale migrenei oculare includ:

 • Greaţă
 • Vărsături
 • Sensibilitate la lumină sau sunete

migrena oculara

 

 

 

 

 

 

Care sînt cauzele migrenei oculare?

Nu se ştie exact cauza migrenelor oculare, însă unii cercetători afirmă că acestea pot să apară în următoarele condiţii:

 • Existenţa unor spasme la nivelul vaselor de sînge ale retinei
 • Schimbările de la nivelul celulelor nervoase ale retinei

Migrenă oculară are un risc mai crescut de a determina pierderea permanentă a vederii la niveul unui ochi. Experţii nu ştiu dacă medicamentele care previn migrenele pot preveni şi pierderea vederii. Însă, dacă aveţi simptome ale migrenei oculare, chiar dacă dispăru, este indicat să discutaţi cu medicul în legătură cu acestea.

migrena oculara

 

 

 

 

 

Diagnostic la migrenele oculare

Medicul vă vă întreba în legătură cu simptomele pe care le aveţi şi vă vă examina ochii. Acesta vă încerca să excludă alte cauze ce pot determina apariţia unor probleme similare, precum:

 • Amaurosis fugax, orbire temporară cauzată de reducerea fluxul de sînge la nivelul ochiului. Aceasta afecţiune poate să apară din cauza unui blocaj la nivelul unei artere a ochiului.
 • Spasme la nivelul arterei ce alimentează retină cu sînge
 • Arterită cu celule gigant, o afecţiune ce cauzează inflamaţia la nivelul vaselor de sînge. Poate duce la tulburări de vedere şi orbire.
 • Alte afecţiuni oculare ce au legătură cu bolile autoimune
 • Abuzul de medicamente
migrena oculara
 
 
 
 
 

 

Tratament in migrenele oculare

De cele mai multe ori, migrenele oculare dispar singure în maxim 30 de minute, deci cele mai multe persoane nu necesită tratament. Este important să opriţi orice activitate şi să vă odihniţi pînă ce vederea revine la normal. Dacă aveţi şi durere de cap, luaţi un medicament indicat de medic pentru acest lucru.

În migrenele oculare, medicul vă poate recomanda unul sau mai multe dintre următoarele medicamente:

 • Aspirina
 • Anumite medicamente ce tratează epilepsia
 • Antidepresive triciclice
 • Medicamente utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale, precum beta-blocantele

Este important să consultaţi un medic dacă aveţi migrene oculare. Acesta poate elimină anumite afecţiuni ce cauzează simptome similare. Însă, atunci cînd mergeţi la medic, este important să descrieţi simtomele cît de detaliat puteţi. Acest lucru îl vă ajuta pe medic să ajungă la un diagnostic corect.

Articol scris de dodorel62.

Micoza unghiei

Micoza unghiei

Micoza unghiei se mai numeşte şi onicomicoza fiind o problemă dureroasă. Cu această problemă dureroasă cu care se comfrunta atît femeile, cît şi bărbaţii. Infecţiile fungice sînt, de regulă, cauzate de o micoză luată dintr-un mediu umed. Duşurile comune, precum cele de la piscină, ori saună reprezintă mediul perfect pentru micoze. De asemenea, şi pedichiură făcută cu instrumente nesterilizate te poate face să te pricopseşti cu o infecţie fungica.
Micoză unghiei reprezintă un nume generic dat bolilor infecţioase provocate de ciuperci microscopice. Termenul general de micoze se referă la boli produse de mai multe specii de microorganisme care se numesc fungi. Aceste microorganisme saprofite se găsesc în mod normal pe pielea şi mucoasele omului. De asemenea se mai găseşte în gură, nas, urechi, intestin, organele genitale, urină etc. Cînd aceste ciuperci găsesc condiţii prielnice (boli acute şi cronice, tratamente îndelungate cu antibiotice), ele se înmulţesc. Micoza unghiei este peste măsură şi produc infecţii (răni, iritaţii, dureri) ale pielii şi mucoaselor. Datorită iritaţiei pe care o provoacă, favorizează şi suprainfecţiile cu diferiţi microbi.
Infecţii micotice ale pielii

Micoza unghiei

Pe piele, ciupercile produc eczeme, ulceraţii (rană deschisă la nivelul pielii sau mucoaselor). Această apare mai ales între degete, între coapse (în regiunea inghinală).
Eczemele sînt definite ca fiind erupţii cutanate în plăci eritemato-scuamoase. Acestea sînt delimitate difuz, caracterizate printr-o suprafaţă uscată, rugoasă. De obicei acestea sînt pruriginoase şi pot prezenta sau nu faze de acutizare. Acestea sînt marcate de apariţia de vezicule pe suprafaţa lor. În cazul eczemelor apar erupţii cu un contur neregulat, de culoare roşie. Micoza unghiilor sînt mici vezicule sau cruste care produc mîncărimi.

Infecţii micotice ale mucoaselor

În gură determină infecţii ale limbii, afte, infecţii ale amigdalelor şi gingiilor.
La femei produc frecvent infecţii ale mucoasei vaginale – vaginite micotice.
Bolnavii de diabet fac destul de des infecţii urinare cu ciuperci, datorită zahărului din urină, care le favorizează dezvoltarea. De asemenea, bolnavii cu boli cronice, din cauza slăbirii rezistentiei organismului se infectează uşor cu aceste microorganisme.
Analizele care urmăresc să depisteze ciupercile se fac din secreţiile recoltate de pe leziunile pielii. Deasemenea se găsesc şi în mucoase, din spută, urină, materii fecale etc. Punerea în evidenţă se face fie prin cercetarea la microscop, fie prin cultivarea ciupercilor pe medii de cultură speciale. Cel mai adesea se găsesc ciuperci din familia levurilor (asemănătoare cu drojdia de bere) denumite candidă.

Micoza unghiei

Cum identifici micoza unghiei

Unghia se îngroaşă
Apar pete albe sau decolorate pe unghii
Unghia devine casantă
Forma unghiei se schimbă
Unghia îşi pierde strălucirea, devine mata
Unghia se separă de patul unghial
Există o serie de alte infecţii care pot afecta unghia, mimînd simptomele onicomicozei. Indicat ar fi să se apeleze la ajutorul unui medic dermatolog pentru confirmarea diagnosticului.
Factori de risc pentru micoza unghiei:
Diabetul
Circulaţie sanguină deficitară
Vîrsta de peste 65 de ani
Aplicarea unghiilor false
Înotul în piscinele publice
Sistem imunitar slăbit
Purtatul încălţărilor înguste, care apropie foarte tare degetele

Cum poţi să previi micoza unghiei

Micoza unghiei poate fi prevenită prin adoptarea unor obiceiuri simple, dar de efect, în rutină de beauty.
Foloseşte pudră sau spray antimicotic cu regularitate  Se foloseste un astfel de produs, mai ales în zilele în care stăm ore în şir încălţaţi cu pantofi sau ghete în care transpirăm, scade riscul infecţiei fungice considerabil.
Usucă-ţi bine picioarele după duş – miozele adoră umezeala aşa că degetele umede reprezintă locul ideal de multiplicare pentru acestea. Fă-i un obicei din a te şterge bine pe picioare, mai ales pe suprafaţă unghiilor, dar şi între degete. Poţi folosi un prosop, ori chiar uscătorul de păr pentru a îndepărta orice urmă de umezeală.

Micoza unghiei
Salonul de manechiura si pedichiura

Alege cu atenţie salonul la care îţi faci manichiură şi pedichiură. Incearcă să îţi găseşti o manichiuristă de încredere, la un salon care respectă normele de igiena cu stricteţe. O manichiură sau pedichiură făcută cu instrumente nesterilizate îţi poate cauza probleme şi mai mari, nu doar o infecţie fungica.
Poartă şosete de bumbac – şosetele de bumbac limitează umezeală, spre deosebire de cele din materiale sintetice, care te fac să transpiri şi creează mediul optim pentru dezvoltarea micozelor.
Nu umbla în picioarele goale în locuri publice – dacă mergi la piscină, la spa ori eşti în vestiarul de la sala de fitness, evită să umbli în picioarele goale. Poartă întotdeauna şlapi pentru a evită expunerea la fungi.
Limitează folosirea ojelor – folosirea ojelor îţi afectează unghia, distrugîndu-i stratul protector. Astfel, devii mai predispusă la infecţiile fungice dacă foloseşti cu regularitate ojă.

Articol scris de dodorel62.

Psoriazisul este o boală cronică autoimună

Psoriazisul este o boală cronică autoimună

 

Psoriazisul este o boală cronică autoimună, iar  în majoritatea cazurilor este de proveninţă ereditară. Aceasta boala afectează 3% din populaţia globului, de regulă între vârstele de 11 şi 45 de ani.

Majoritatea bolnavilor cu psoriazisul sunt adulţi, însă există şi cazuri de copii .Aceasta  boală, apare  în special la cei care nu au un sistem imunitar puternic, Acestia sunt bolnăvicioşi şi au sensibilitatea exacerbată la nivelul pielii.

 Psoriazisul este o boală cronică autoimună, iar  în majoritatea cazurilor este de proveninţă ereditară. Aceasta boala afectează 3% din populaţia globului, de regulă între vârstele de 11 şi 45 de ani.contagioasă, dar persoanele diagnosticate sunt frecvent marginalizate . Acestea sunt excluse din societate, fiind discriminate pentru simplul motiv că pielea lor arată urat .

Cauzele aparitiei Psoriazisului

Este foarte important să se stie cum să se evite declanşearea  psoriazisului . De aceea, evitaţi leziunile la nivelul pielii, stresul, stările de agitaţie.  Infecţiile ,anumite medicamente expunerea prelungită la soare, alcoolul, sau fumatul pot provoca aparitia bioli.

Anumite substanţe numite citochine se pare că pot agrava simptomele psoriazisului. Sunt deasemenea si alimente care pot duce la apritia acestei boli . Printre alimentele care pot mări producţia de astfel de compuşi se numără: carnea roşie, laptele, cafeaua . Alte alimente cum ar fi legumele şi fructele de culoare închisă, gălbenuşul de ou,  duc la aparitia bolii .
Alţi factori de risc în apariţia psoriazisului sunt: fumatul, climatul rece şi uscat . Pielea uscată, tratamentul antihipertensiv sau anumite boli mentale , pot duce la aparitia acestei boli.

Psoriazisul este o boală cronică

Tipuri de psoriazisuri si simptome

Există mai multe situaţii cand psoriazisul se poate manifesta în forme uşoare cu mici zone acoperite de erupţii cutanate. Acestea pot fi moderate sau severe, când pielea devine inflamată, cu zone roşii acoperite de piele uscată.

Leziunile variază ca aspect, în funcţie de tipul de psoriazis, care poate fi de 5 feluri.

Aceste tipuri pot fi cu plăci, gutos, pustular, inversat şi eritrodermic.

Cel mai frecvent întâlnită formă de psoriazis este cea cu plăci, întâlnită în peste 80% din cazurile de psoriazis. Aceasta se manifestă prin porţiuni de piele îngroşată, solzoasă, cu tentă albicioasă, argintie sau roşiatică .Aceasta se poate dezvolta pe orice regiune a corpului, în special pe coate, scalp, genunchi  sau lombar.
Aceasta apare si pe unghii iar, peste 50% dintre pacienţi prezentând modificări la nivelul unghiilor la mâini sau picioare . Aceasta se observa prin modificarea culorii normale în gălbui-portocaliu, îndepărtarea de patul unghial.
De asemenea, mai poate fi dezvoltată artrita psoriazică, afecţiune ce se manifestă prin umflarea articulaţiilor .Aceasta se manifesta pintr-o durere, care duce la îngreunarea sau incapacitatea de folosire a mâinilor. Acest tip de psoriazis apăre la orice vârstă,  cele mai afectate categorii sunt cele între 30 şi 50 de ani.

Psoriazisul este o boală cronică

Tratamentul pentru psoriazis

Foarte des se întâmplă ca simptomele să dispară de la sine, chiar şi fără tratament. Psoriazisul revine, în funcţie de factorii de risc la care sunt expusi pacientii .
Majoritatea cazurilor de psoriazis sunt forme uşoare iar tratamentul presupune hidratarea intensă a pielii cu creme şi loţiuni special. Acestea sunt cele pe bază de aloe vera, şampoane, medicamente şi expunerea pe termen scurt la razele soarelui.

Însă, în cazurile severe de psoriazis, tratamentul poate consta în mai multe proceduri indicate de către medicul dermatolog. Aceste forme complicate  pot fi necesare pentru tot restul vieţii.

Totusi, boala nu este cea mai grava afectiune a pielii si multe persoane au forme usoare de boala. Neplacerile sunt date mai ales de localizarea leziunilor, cand acestea par pe palme, pe talpi. Atunci cand leziunile sunt situate in zona articulatiilor, apar dureri de umeri, coate, genunchi si maini.Aceste  dureri sunt suparatoare si pot duce chiar la impotenta functionala.

Psoriazisul este o boală cronică
Medicamente si creme folosite

Pacientii nu trebuie sa-si aplice ei singuri tratamentul, fara un control medical. Multi pacienti cad in capcana de a folosi corticoizi puternici . Acestia amelioreaza pe moment suferinta, dar apoi se confrunta cu reactiile adverse ale acestor substante.  Cea mai periculoasa este corticodependenta.

Sau descoperit medicamente din extractele naturale de la Marea Moarta care au un efect cheratolitic, antiinflamator. Acestea au proprietatea de a  inhiba regenerarea celulara rapida care apare in cazul psoriazisului. Ele se aplica cand leziunile devin suparatoare, iar semnele de pe piele pot disparea cel putin 6 luni.

Pentru ca episoadele de boala sa apara cat mai rar, este necesar respectarea unui regim alimentar.Deasemenea trebuie  evitatate starile conflictuale, emotiile si stresul.

Articol scris de dodorel62.

Masajul talpilor

 

Masajul talpilor este o modalitate foarte simpla de a te relaxa, de a te detoxifia . Prin masajul talpior se stimuleaza si anumite organe interne.

Masajul talpilor este adesea ignorat în relaţiile sexuale, atât în timpul sexului cât şi înainte sau după . Puţine persoane ştiu că prin masarea lor poţi scoate la suprafaţă cheia unui orgasm incendiar.

Prin masajul talpilor se abunda in terminatii nervoase care fac legatura cu numeroase parti ale corpului.  Masajul  talpilor  au un rol foarte important pentru tratarea mai multor afectiuni.

In talpi se afla terminatii nervoase care activeaza simtul mirosului, vederea, auzul, dar si  gustul . Chiar sub „inelarul” de la picior existand zona care, prin masaj, poate spori sensibilitarea buzelor si a limbii.

Masarea jumatatii talpii dinspre calcai activeaza si sensibilizeaza zonele erogene ale organismului. Masajul talpior ajuta zona intima, astfel incat se poate obtine un orgasm mai puternic.

Masajul talpilor este adorat de femei

Femeile adora masajul talpilor pentru a atinge culmile placerii si care le fac sa fie fericite si dispuse . Masajul talpilor trebuie sa inceapa, mai intai, cu inmuierea picioarelor intr-un recipient cu apa calda. Aceasta se face prin  frecarea talpilor cu o jumatate de lamaie sau cu un exfoliant. Procedura nu are doar caracter estetic, ci ajuta si la eliminarea toxinelor din piele si la relaxarea talpilor. Cu cat talpile, dar si intreg trupul sunt mai relaxate, cu atat placerea sexuala creste in momentul penetrarii.

 

Masajul talpilor este

Masajulul talpilor este  – o regula de baza

Dupa inmuierea si frecarea usoara a talpilor, acestea trebuie date cu o crema hidratanta .Aceasta crema  pe langa ca face piele catifelata, inlesneste masarea. Terapia prin masajul talpilor  este uluitoare in special in relaxarea organismului .  Masajul talpilor este unul dintre cele mai bune tehnici de relaxare, si are  un efect pozitiv asupra sanatatii .

Aplicarea unei mici presiuni asupra unor puncte specifice ale talpilor picioarelor afecteaza organul bolnav corespunzator. Prin masajul talpilor se poate vedea ce zone ale corpului uman au probleme si trebuie tratate.

Masajul talpilor ofera o serie de avantaje cum ar fi : imbunatatirea fluxului sanguin, niveluri reduse de grasime corporala . De asemenea ajuta si la eliminarea acizilor care provoaca crampe.

Masajul talpilor este sa se faca in fiecare seara , inainte de a merge la culcare. Acesta se va face pentru relaxarea picioarelor  si nu dureaza mai mult de 15 minute. Se apasa ferm cu degetul mare de la mana punctele de pe talpa, timp de cateva secunde .

Masajul talpior se face in special dupa un mers pe jos, sau daca se poarta pantofi incomozi sau cu toc.  Prin masajul talpilor , picioarele se vor bucura de orice clipa de rasfat si de relaxare . Masajul talpilor ajuta , la o detoxifiere puternica a organismului  impreuna cu un regim alimentar bine pus la punct. In acest caz, este recomandat sa se manance foarte sanatos  . Obligatoriu este sa se consume multa apa si lichide in general si putin efort fizic.

Masajul talpilor este

Masajul talpilor si al picioarelor stimuleaza drenajul limfatic

Totodata, masajul talpilor si al picioarelor stimuleaza drenajul limfatic si intareste sistemul imunitar..

Masajul talpilor se efectuează în mai multe etape. Inainte de masaj,  trebuie sa te relaxezi cu un duş călduţ pentru a detensiona muşchii. Masajul talpilor se efectuează utilizând o cremă specială pentru masaj.

Masajul se incepe de la glezne, se continua cu masarea călcâiului şi apoi cu vârfurile. Aceste miscari se repeta de cîteva oripentru incalzirea piciorului . Piciorul se va prinde cu ambele mâini şi îl masaţi cu mişcări circulare până la fiecare deget în parte. Talpa se masează dinspre centru spre părţile laterale, folosind mişcări circulare.

După câteva şedinţe, de efectuat masajul talpilor se va simti o imbunatatire a circulatiei sanguine si a sanatatii .  Masajul talpilor este foarte benefic pentru organismul nostru şi ajută la depistarea anumitor boli.

În talpă, putem găsi centrul nervos al multor organe. Picioarul stâng exprimă parta stângă a corpului, iar piciorul drept, exprimă partea dreaptă.

Tălpile sunt centrul de stabilitate al corpului, care suporta întreaga zi încălţări incomode, sau şosete din materiale sintetice.

Masajul talpilor este

Masajul talpilor este o tehnică veche de mii de ani

Despre masaj se poate spune că este vechi de când lumea fiind practicat chiar şi acum 5000 de ani . Masajul talpilor a fost folosit pentru vindecarea  şi relaxarea talpilor si in special a picioarelor . Grecii, egiptenii, persanii, romanii, japonezii şi chinezii au fost primii care au folosit aceasta tehnica .
În talpă sunt reprezentate diferite zone ale corpului prin principalii centri nervoşi..
El îmbunătăţeşte nu doar circulaţia sângelui, ci şi a limfei, creşte energia, echilibrează sensibilitatea, detoxifică, relaxează şi elimină stresul.
Masajul talpilor asigură o bună circulaţie a sângelui, iar aceasta este foarte importantă pentru fiecare organ în parte .Prin masaj se trasportă material nutritiv, hormoni şi anticorpi. Masajul talpilor este bun împotriva durerilor de cap, împotriva durerilor de spate şi a tensiunilor simţite în zona umerilor . Masajul talpilor este benefic  şi în crampele musculare aparute in urma unui efort sustinut.

Un bun masaj al talpilor este atunci cand se merge mult timp descult pe diferite suprafete . Indiferent daca suprafata pe care calcam este dura sau nu , aceasta este benefic pentru  circulatia  sanguina .

 masajul talpilor este obligatoriu sa fie evitat

Există şi anumite situaţii când masajul talpilor nu este recomandat a se face de care specialisti sau personal

infecţii
răni acute (răni deschise, rupturi de muşchi, fracturi de oase)
tumori grave
inflamaţii
boli ce se manifestă prin apariţia febrei
arteroscleroză în stadiu avansat
osteoporoză
în afară de aceste cazuri, masajul talpilor e o adevărată binefacere pentru organism. Rezultatele sale nu apar pe loc, decât la nivelul relaxării şi a bunei dispoziţii. Ca metodă de tratament va da rezultate după câteva săptămâni sau chiar luni.

Masajul talpilor este

Talpa – oglinda corpului tău

Există hărţi facute cu talpa piciorului  care indică exact unde se găsesc centrii nervoşi din talpă.  Inainte de a se efectua masajul talpilor  este bine să se cunoasca  acesti centri. Daca nu se cunosc bine acesti centri atunci riscul de a face rau persoanei respective este destul de mare . Dacă se simţe durere în timpul masajului în talpă înseamnă  că organul respectiv are o problema . Aceasta problema trebuie urgent tratata fie prin masaj , fie prin tratament medicamentos sau chirurgical . Aceasta tehnica de masare a talpilor piciorului se numeste REFLEXOTERAPIE .

Articol scris de dodorel62.

Masajul terapeutic  cu venin de vipera

 

Masajul terapeutic cu  venin de vipera este benefic in tratarea multor boli. Pintre bolile care sunt tratate sunt inflamatiile,relaxarea musculaturii si altele.

Popoarele antice mediteraneene cunosteau efectele masajului asupra sanatatii. Dupa imbaiere si cateva exercitii fizice, includeau si un masaj corporal complet. Anticii au inteles ca educatia implica dezvoltarea mintii si corpului in egala masura. “Mens sana in corpore sano”!
Masajul terapeutic cu  venin de vipera este foarte important in relaxarea musculaturii

Gelul sau Crema cu venin de vipera se aplica pe zona afectata, intr-o cantitate mica . Aceasta cantitate trebuie sa fie de marimea unui bob de mazare (5gr.) si se maseaza usor pana la absorbtia in piele.

Aplicarea masajului

Masajul terapeutic cu venin de vipera  se aplica acolo unde exista dureri si are efecte destul de miraculoase .

– Masajul terapeutic cu venin de vipera  se aplica la durerile articulare si durerile reumatice . Acestea  se resimt din plin la nivelul genunchilor, coatelor, gleznelor sau degetelor de la maini si picioare. Acestea  se mai resimt si la nivelul soldurilor, baza coloanei vertebrale
Masajul terapeutic cu venin de vipera  se face cu miscari limitate din cauza frigului si umezelii. Acest masaj cu crema sau gel reda starea de bine, avand efect de incalzire locala.

Masajul terapeutic cu venin de vipera  este benefic si la persoanele care stau ore in sir de stat in fata calculatorului. Masajul mai este benefic si celor care stau mult la volan sau stat mult in picioare facand efort intens. Datorita pozitiei incorecte si solicitante apar dureri de cap si dureri musculare la nivelul gatului, spatelui sau picioarelor. Masajul terapeutic cu venin de vipera cu crema sau gel indeparteaza simptomele neplacute cauzate de durere si restabileste functionalitatea musculaturii.
Masajul terapeutic cu venin de vipera cu crema sau gel reduce durerile musculare dupa efort fizic intens la sala. Se aplica Gelul cu venin de vipera pe zona dureroasa, intr-o cantitate de marimea unui bob de mazare (5g).

masajul terapeutic cu venin de vipera

Masajul terapeutic cu venin de vipera

Acesta  se intinde bine prin masaj usor pana la absorbtia in piele.
In cazul racelii si tusei care creeaza disconfort, se aplica crema cu venin de vipera, cu efect de incalzire locala . Aceasta crema sau gel se intinde pe zona pieptului si pe gat. Aceasta este intr-o cantitate de marimea unui bob de mazare (5g) si se intinde bine prin masaj .

– Durerile post-traumatice  datorateoperatiilor, pot fi alinate prin masaj cu crema sau gel cu venin de vipera.
– In cazul durerilor menstruale se aplica crema sau gelul cu venin de vipera pe zona abdominala . Aceasta se aplica intr-o cantitate de marimea unui bob de mazare . Ea se intinde bine prin masaj usor pana la absorbtia in piele.
Masajul terapeutic cu venin de vipera se foloseste la masajul la tample, cu o cantitate mica (5g) de crema sau gel . Se aplica si la baza gatului, cu masaj usor catre ceafa.

Veninul de vipera

Se cunoaste ca veninul de vipera este un eficient antireumatic, antiartritic, un puternic analgezic . In combinatie cu salvia, salcia si echinacea din compozitia produselor, isi sporeste efectele datorita unei enzime . Aceasta enzima faciliteaza difuzarea rapida la nivelul pielii si a tesuturilor.

Veninul de Vipera ammodytes este ingredientul principal si 100% natural al produselor faviammodytes.  Este cunoscut din timpuri stravechi, de pe vremea dacilor, pentru efectul curativ pe care il detine. Inca din antichitate, oamenii au folosit diferite remedii pe baza veninului de sarpe. Acest venisn este tot mai frecventa astazi in medicina homeopata si nu numai. Unguentul pe baza de venin de vipera  ajuta sistemul muscular si tesuturile .Acest unguent fiind utilizat cu succes in gimnastica medicala, dar si in cea sportiva.

Creme si geluri

Masajul terapeutic cu venin de vipera  cu crema sau gelul nu se aplica pe portiuni cu rani deschise.
Aplicarea cremei lasa senzatia de incalzire a locului masat, iar aplicarea gelului lasa senzatia de racorire.
Produsele faviammodytes sunt testate dermatologic, nu contin parabeni, aluminiu sau fenoxietanol.

masajul terapeutic cu venin de vipera
Tratamentul

Impreuna cu tratamentele balneare si gimnastica medicala, masajul face parte din terapiile naturiste care au scop tamaduitor.
Masajul terapeutic intereseaza segmente de corp la care se poate aduce o crestere a starii de bine . Masajul terapeutic cu venin de vipera  este o imbunatatire a starii de sanatate, precum si o relaxare totala. Unguentul pe baza de venin de vipera ajuta sistemul muscular si tesuturile fiind utilizat in gimnastica  medicala, si sportiva.
Masajul terapeutic grabeste si imbunatateste refacerea si reducerea disconfortului dintr-o anumita zona a corpului.

Relaxare organism

Masajul terapeutic cu venin de vipera  ajuta la imbunatatirea circulatiei. Relatia dintre stres si boala este un punct de interes pentru toti cei preocupati de mentinerea sanatatii. Terapia calmanta si relaxanta prin masaj poate ajuta in multe boli, contracarand toate aceste efecte.
Masajul are un efect psihologic, iar detensionarea musculara dintr-o anumita zona poate conduce la eliberarea de emotii. Masajul terapeutic cu venin de vipera  inlatura durerile de cap, insomnia, tulburarile digestive . Acesta mai este benefic in constipatie, artrita, reumatismul, astmul sau sinuzita .

masajul terapeutic cu venin de vipera
 Beneficii  in Masajul terapeutic cu venin de vipera

Masajul terapeutic cu venin de vipera  este benefic si in dureri minore care se amelioreaza in urma terapiei prin masaj terapeutic.
Masajul determina modificari in structura sangelui, imbogatindu-l cu oxigen. Poate ajuta la detensionarea muschilor contractati si ii poate stimula pe cei slabiti. Astfel, echilibrul muscular poate ajuta postura si promova eficienta in miscari.
Masajul nu mareste in mod direct forta musculara, dar fortifica muschii si imbunatateste conditia fizica generala.
Masajul echilibreaza sistemul nervos, calmandu-l sau stimulandu-l, in functie de nevoile individul in acel moment. Masajul terapeutic cu venin de vipera  influenteaza si actvitatea organelor interne. Prin stimularea directa sau indirecta a nervilor care alimenteaza organele interne . Masajul terapeutic cu venin de vipera  ajuta vasele de sange sa se dilate si permit o alimentare marita cu sange.

Masajul terapeutic cu venin de vipera  poate fi folosit si astazi intocmai precum era folosit si de greci si romani .Acest tip de masaj se foloseste pentru a mari rezistenta si a inlatura oboseala .  In urma acestui masaj se obtine o stare de bine si de relaxare a intreg organismului . Masajul terapeutic cu venin de vipera  se face cu geluri sau creme fara parabeni, aluminiu sau fenoxietanol.

Articol scris de dodorel62.

Cancerul de colon

 

Cancerul de colon este o afectiune tumorala a colonului sau intestinului gros. Cancerul de colon afecteaza ultimii centimetri ai colonului . Majoritatea cancerelor de colon debuteaza ca si proliferari benigne de celule, sub forma polipilor colonici. In timp, unii dintre acesti polipi se pot transforma malign in cancerul de colon.

Polipii pot fi de dimensiuni mici si de cele mai multe ori sunt asimptomatici. Pentru depistarea acestora este necesar efectuarea de teste de tip screening .Aceste teste pot depista acesti polipi inainte ca acestia sa degenereze malign.

Cancerul de colon este o tumoră malignă ce poate sa apăra pe o leziune precursoare al unui cancer malign . Acest tip de cancer este întâlnit atât la bărbați cât și la femei. Majoritatea acestor cancere pornesc de la adenomuri sau polipi. Aproximativ 80% dintre cazuri sunt sporadice, doar 20% fiind moștenite.

cancerul de colon

Despre cancerul de  colon

Colonul are rolul de a stoca și îndepărtă acele resturi pe care organismul nu le poate digera. Cand reziduurile alimentare ajung în colon, organismul a absoarbe toate substanțele nutritive .. Singurele care ramn sunt apa, electroliții precum sodiul și clorul, dar și reziduuri cum ar fi fibre. Pe langa acestea mai raman bacterii și celule moarte rezultate din stratul intern al tractului digestiv. În timpul celor 12-24 de ore în care resturile alimentare trec prin colon, organismul absoarbe aproape toată apa rămasă .Pentru aceasta trebuie consumata zilnic aproximativ 1-l,5 litri pe zi. Rezidurile rămase, denumite materii fecale, sunt de obicei moi, dar formate. Sunt, de asemenea, pline cu bacterii, care sunt inofensive pentru organism . Acestea nu deranjeaza colonul atât timp cât peretele colonului este intact.

Reziduurile alimentare se mișcă prin colon datorită contracțiilor musculare. Mușchii colonului separă reziduurile în fragmente mai mici. După fiecare masă, pe colonul descendent se produc mișcări considerabile. În acest timp, mai multe segmente de reziduuri se unesc pentru a forma materiile fecale . Aceste materii fecale sunt împinse în partea inferioară a colonului și în rect. Pe măsură ce peretele rectal se întinde, materiile fecale vor fi eliminate. Cu cât momentul eliminării materiilor fecale este amânat, cu atât se absoarbe mai multă apă din ele. Aceasta face ca ele să devină mai compacte, mai tari și mai dificil de eliminat . Odata cu aceasta problema intervine un factor grav numit constipatia .

cancerul de colon

Simptomele la cancerul de colon

Deseori apar mucozități în scaun, însoțite de scaun cu sânge. Tranzitul intestinal devine neregulat și variabil din punct de vedere al consistenței . Atunci se poate crea o senzație persistentă de defecație. De asemenea, poate provoca dureri abdominale insuportabile . In funcție de organism,se observa scăderi bruște de greutate, anemie, amețeli.

Alte simptome mai sunt :

 • Disconfortul abdominal persistent – crampe, balonari sau durere;
  – Senzatia de evacuare incompleta a continutului intestinal dupa defecatie;
  – Slabiciunea musculara si fatigabilitatea;
  – Scaderea ponderala marcata fara o cauza aparenta .

Diagnosticul la cancerul de colon

Diagnosticarea cancerului de colon se face cu ajutorul studiilor de laborator care includ:

– teste de sânge: hemoleucograma – arata anemie hipocromă microcitară,

prin deficiență de Fe; combinarea cu deficitul de vitamina B12 sau folat determină anemie macrocitară;

– teste funcționale hepatice: sunt de obicei normale, chiar și în cazul metastazelor hepatice;

– testele de inflamație: VSH crescut;

– testul hemocult pozitiv.

– Tuseul rectal

– Rectoscopia (vizualizarea doar a rectului = porțiunea terminala a colonului) sigmoidoscopia (vizualizeaza rectul si colonul sigmoid, adica cam 1/3 din tot colonul) sau colonoscopia totala cu vizualizarea de imagini din interiorul colonului

– Biopsia zonelor suspecte la colonoscopie

– Irigografia simpla (mai rar folosita astăzi) sau cu dublu contrast

– Ecografia abdominala (nu vede cancerul de colon, dar poate sa vadă eventualele metastaze în ficat, abdomen sau ganglionii abdominali)

– Examenul tomografic (computer tomograf, CT), nu vede de obicei cancerul de colon ci metastazele și extensia la organele din vecinătate)

– Colonoscopia virtuala (colonografia CT) – este disponibila și în România

Determinarea markerilor ADN tumorali în scaun (nu este disponibila în România)

Tratamentele care sunt necesare la cancerul de colon

Tratamentele in cazul cancerului de colon pot fi medical sau terapii alternative.

Sunt numeroase variante de tratament pentru cancerul de colon. Chirurgia de excizie este prima opțiune terapeutică. În funcție de stadiul clinic al bolii chirurgia este sau nu urmată de chimioterapie.  Dacă tumora este foarte mare, înainte de operație este necesară radioterapia.

Medicația cuprinde: – agenți antineoplazici, – chimioterapia: fluorouracil, vincristina, leucovorin – irinotecab, oxaliplatin, cetuximab.

După tratament este necesară supravegherea post-operatorie odata  la 3-6 luni . Se poate face  o colonoscopie de control, urmată de a doua la un an. Ecografia și CT trebuie efectuate la 3-6 luni pentru identificarea metastazelor . Profilaxia cuprinde următoarele măsuri: efectuarea de teste de screening, menținerea unei diete sănătoase.

Regimul alimentar în cancerul de colon trebuie să conțină fructe și legume crude Acestea mai pot fi consumate sau preparate termic, pentru necesarul de fibre alimentare .Se completeaza cu suplimente de calciu la persoanele cu deficit, vitamine antioxidante: A, C, E.

Se va  reducere cantitatea de grăsimi nesaturate ingerate, consumul preferențial de uleiuri vegetale.Se va reduce consumul de carne roșie, de sare și produse afumate sau preparate prin sărare.

cancerul de colon

Tratamente chirurgicale la cancerul de colon

Tratamentul chirurgical in cancerul de colon invaziv
Acest tratament se aplica daca tumora a crescut prin peretele colonic chirurgul poate recomanda colectomia. Pentru a indeparta portiunea afectata in totalitate, pana in tesutul sanatos. Se ridica si ganglionii limfatici din vecinatate, pentru a fi analizati ulterior.

Tratamentul chirurgical in cancerul de colon aflat in stadii avansate
Daca tumora se afla intr-un stadiu avansat si starea generala este alterata se poate inverveni chirurgical . Aceasta se face cu viza paliativa, pentru a decomprima colonul si pentru a ameliora simptomatologia.

Chimioterapia in cazul cancerului de colon
Chimioterapia utilizeaza anumite medicamente pentru a distruge celulele canceroase. Aceasta poate fi administrata pentru a distruge celulele ramase in urma interventiei chirurgicale.

Radioterapia la cancerul de colon
Radioterapia utilizeaza energie din surse de raze X pentru a distruge celulele canceroase . Acestea raman in urma chirurgiei sau pentru a ameliora manifestarile cancerului colo-rectal.

Terapia biologica tintita la cancerul de colon
Exisa medicamente care actioneza pe anumite defecte ale celulelor canceroase distrugandu-le.Acestea se adreseaza celor cu boala avansata, si pot fi administrate impreuna cu chimioterapia sau singure. Astfel de medicamente sunt: bevacizumab (Avastin), cetuximab (Erbitux) si panitumumab (Vectibix).

Terapiile alternative care pot fi de ajutor la cancerul de colon :
– Terapia prin arta;
– Terapia prin dans si miscare;
– Meditatia;
– Meloterapia (terapia prin muzica);
– Exercitiile de relaxare.

cancerul de colon

Prevenirea aparitiei cancerului de colon

Screeningul anual
Screeningul ar trebui efectuat la toate persoanele de peste 50 de ani . Aceste persoane c au risc crescut de a face cancer de colon. Exista mai multe metode , fiecare avand propriile ei avantaje si neajunsuri in acelasi timp. Aceste metode se aleg impreuna cu medicul si se alege metoda cea mai potrivita .

 1. Aspirina
  Consumul regulat de aspirina reduce riscul aparitiei cancerului de colon. Doza recomandata de aspirina este mare, si aceasta profilaxie ar duce in timp la sangerari digestive . De asemenea pot aparea si alte complicatii severe, motiv pentru care nu este utilizata de rutina.

  Antiinflamatoarele non-steroidiene

  Aceasta clasa de medicamente ce atenueaza durerea include ibuprofenul si naproxenul.

Aceste medicamente pot juca un rol esential in prevenirea cancerului colorectal; Administrarea acestor medicamente pe termen lung poate conduce la sangerari gastrointestinale . De asemenea pot aparea ulceratii ale mucoasei digestive.

3. Celecoxib (Celebrex)

Colecoxib-ul si alte medicamente cunoscute ca si actioneaza ca si antiinflamatoare non-steroidiene .Acestea se folosesc  in scaderea durerii dar si in scaderea riscului de aparitie a polipilor precancerosi. Exista insa riscuri importante de aparitie a infarctul miocardic.

 1. Interventia chirurgicala in scop preventiv la cancerul de colon
  Aceasta metoda se foloseste in sindromul familial al polipilor adenomatosi.Se mai foloseste in colita ulcerativa

Dupa un consult amanuntit medicul poate recomanda inlaturarea intregului colon afectat . Acest colon afectat  de aceste maladii precanceroase, este inlaturat  pentru a preveni aparitia cancerului in viitor.

Articol scris de dodorel62.

Cancerul de prostată

 

Cancerul de prostată este o formă de cancer care se dezvoltă în prostată . Este o glandă aflată la intersecția aparatului urinar cu cel genital la bărbați. Mare majoritate a cancerelor de prostată se dezvoltă lent . Cu toate acestea, există cazuri în care cancerul de prostată se dezvoltă în mod agresiv. Celulele canceroase se pot extinde prin metastază la oase și ganglioni limfatici. Cancerul de prostată poate provoca durere, disfuncție erectilă, dificultăți de urinare și probleme în timpul actului sexual. Alte simptome se pot dezvolta în timpul unor etape ulterioare ale bolii.

Dezvoltarea cancerului de prostata

Cancerul de prostată tinde să se dezvolte la bărbații cu vârsta de peste cincizeci de ani . Cancerul de prostata este unul dintre cele mai răspândite tipuri de cancer la bărbați . Mulți nu au simptome, nu se tratează, și în cele din urmă mor din alte cauze. Cancerul de prostată este, în majoritatea cazurilor, cu dezvoltare lentă, asimptomatică și oamenii în vârstă. Cancerul de prostată mai agresiv reprezintă cauza pentru mai multe decese legate de cancer .Aproximativ două treimi din cazurile de cancer de prostată sunt cu dezvoltare lentă . O treime cu dezvoltare mai agresivă și mai rapidă.

Mulți factori, printre care cele genetice și de nutriție sunt implicate în dezvoltarea cancerului de prostată.

Cancerul de prostată

Semne și simptome la cancerul de prostata

Cancerul de prostată în faza precoce de obicei nu provoacă simptome. Cancerul de prostată are simptome similare cu cele ale altor boli, cum ar fi hiperplazia benignă de prostată. Aceste simptome includ: urinare frecventă, nicturie , hematurie (sânge în urină), și disurie (urinare dureroasă).

Simptomele cancerului de prostată avansat sunt:

– durere puternică și senzație de amorțeala la nivelul pelvisului;

– durere în regiunea lombară și toracală;

– pierderea în greutate și a poftei de mâncare;

– oboseală continuă și aparent, fără motiv;

– greață și vărsături.

Cancerul de prostată

Disfunctii la Cancerul de prostata

Cancerul de prostată este asociat cu disfuncții urinare deoarece prostata înconjoară uretra prostatică. Prin urmare, modificările în interiorul glandei afectează în mod direct funcția urinară. Ductul deferent transportă lichidul seminal în uretră și secrețiile glandei prostice. Cancerul de prostată poate provoca, de asemenea, probleme la nivelul functiei și performanței sexuale .Acesta  are  dificultate în erecție sau ejaculare dureroasă.

Cancerul de prostată avansat de se poate răspândi la alte părți ale corpului, cauzând simptome suplimentare. Cel mai frecvent simptom este durerea la nivelul osoaselor. Acestea provoaca dureri la vertebre(oasele coloanei vertebrale), pelvis, sau coaste Metastaza cancerului la alte oase, cum ar fi femurul apare de obicei la partea proximală a osului. Metastaza cancerului de prostată la coloana vertebrală poate comprima măduva spinării .Acesta cauzând slăbiciunea picioarelor și incontinență urinară și fecală

Cauzele cancerului de prostata

Cauzele specifice la cancerul de prostată rămân necunoscute. Factorii principali de risc sunt vârsta și anamneza familială. Cancerul de prostată este foarte puțin frecventă la bărbați cu vârsta sub 45 ani. Vârsta medie la momentul diagnosticului este de 70 de ani. Cu toate acestea, nu mulți bărbați știu că au cancer de prostată. Cancerul de prostată  dublează riscul de îmbolnăvire la bărbații fără cancer de prostată în familie. Aproximativ 230.000 de cazuri noi de cancer de prostată și 30.000 de decese cauzate de cancerul de prostată.

Cancerul de prostată
Principalii factori de risc la cancerul de prostata

Principalii factori de risc pentru cancerul de prostată este vârsta. Riscul apariţiei cancerului de prostată este influenţat de vârstă. După vârsta de 50 de ani, riscurile cresc exponenţial în fiecare an. Etnia. În ţările dezvoltate, bărbaţii de culoare au un risc mai mare de dezvoltare a cancerului de prostată decât bărbaţii albi sau asiatici.

                              Genele in aparitia cancerului de prostata

Cercetările recente au arătat că există mai multe gene moştenite. S-a stabilit că există o predispoziţie familială pentru cancerul de prostată .Acesta este mai ales la bărbaţi ai căror fraţi şi taţi au avut boala.

Dieta pentru cancerul de prostata

 Dieta sau stilul de viaţă joacă vreun rol în dezvoltarea cancerului de prostată. Dieta bogată în carne roşie şi produse lactate creşte uşor riscul dezvoltării cancerului de prostată. O dietă bogată în licopen din roşii şi seleniu  scade uşor riscul de cancer de prostată. Pentru a se dovedi efectele amintite, este nevoie de mai multe studii. Şi obezitatea creşte riscul de cancer de prostată.

Stilul de viaţă in cazul cancerului de prostata .

Fumatul poate creşte uşor riscul de cancer de prostată . Bărbaţii activi fizic sunt expuşi unui risc mai mic.Nivelul ridicat de testosteron implică un risc mărit de cancer de prostată. De asemenea, unii hormoni legaţi de creştere au fost asociaţi cu cancerul de prostata .Alti  factori care au cea mai mare influenţă asupra cancerului de prostată sunt vârsta, etnia si  genele .

Tratamentul la cancerul de prostata

Tratamentul diferă în funcţie de cât de extinsă este boala. Cancerele în stadiul I sau II se numesc cancere localizate sau în stadii incipiente. Când cancerul este diagnosticat într-un stadiu incipient se poate trata mult mai usor . Aceasta constă în consultaţii regulate, intervenindu-se numai dacă tumora este în creştere. În restul cazurilor, operaţia şi radioterapia sunt la fel de eficiente. Totuşi, acestea provoacă diferite efecte secundare, aşa că riscurile şi beneficiile lor trebuie discutate cu pacienţii. În plus, va fi folosită şi terapia hormonală.

Cancerul de prostată

Terapia hormonală

Terapia hormonală de sine stătătoare poate fi propusă pacienţilor mai în vârstă .Aceasta se mai aplica pacienţilor care nu pot fi trataţi prin radioterapie sau operaţie. Cancerele de prostată în stadiul III se numesc cancere avansate local .In acest caz  tumora răspândindu-se în afara stratului exterior al prostatei, numit capsulă. Radioterapia şi terapia hormonală suplimentară sunt opţiunea standard de tratament. În anumite cazuri, şi operaţia poate fi o opţiune. Cancerele de prostată în stadiul IV se numesc cancere avansate sau metastatice, pentru că tumora s-a răspândit. În acest caz, terapia hormonală este tratamentul standard. Operaţia şi radioterapia pot ajuta, de asemenea, la remedierea simptomelor legate de cancer.

Urmărirea bolii la pacientii cu cancer de prostata

Pentru a se stabili dacă boala a revenit, trebuie măsurat regulat nivelul PSA. Un nivel ridicat al PSA nu este suficient pentru a confirma că a revenit cancerul de prostata . Rezultatele trebuie coroborate cu o biopsie pozitivă şi cu rezultatelele unei examinări Computer Tomograf.   Scopul evaluărilor ulterioare este să stabilească efectele adverse ale tratamentului. Se furnizeaza suport psihologic şi informaţii care să permită pacientului revenirea la o viaţă normală.

Articol scris de dodorel62.

Masajul terapeutic

 

Masajul terapeutic poate ajuta, cu siguranta, pe oricine sa se relaxeze. Cu ajutorul unui masaj, se pot explora multiple beneficii pentru sanatate.
Totusi, masajul terapeutic presupune si anumite riscuri. Masajul terapeutic nu este disponibil doar in statiunile de lux sau balneoclimaterice.Masajul terapeutic se efectueaza  in mai multe clinici, spitale sau chiar centre de afaceri.

Tipuri de masaj terapeutic

Masajul terapeutic se face prin presare, frecare si manipulare a pielii, muschilor, tendoanelor si ligamentelor. Terapeutii in masaj folosesc, de obicei, mainile si degetele pentru masaj .La masajul terapeutic se pot utiliza si antebratele, coatele si chiar picioarele.

Masajul terapeutic

Exista mai multe tipuri de masaj, printre care:
– masajul terapeutic suedez – aceasta este o forma usoara de masaj in care este implicat contactul indelungat cu pielea .Aici folosim framantari, neteziri, frictiuni, miscari profunde, vibratii in scopul relaxarii si energizarii.
– masajul terapeutic profund al tesuturilor – aceasta este o forma usoara de masaj in care se foloseste presiune mai puternica. Aceasta  vizeaza straturile profunde ale muschilor si tesutului conjunctiv. Acest tip de masaj se face , in scopul tratarii leziunilor musculare provocate de diverse accidente.
– masajul terapeutic sportiv – acesta este similar cu masajul suedez dar este orientat catre persoane implicate in activitati sportive . Acesta se efectueaza pentru a preveni sau a trata leziunile acestora.
  masajul terapeutic al punctelor de declansare – masajul se concetreaza asupra punctelor de declansare sau zonelor sensibile. Acesta actioneaza asupra fibrelor musculare inguste care se pot forma in muschi. Masajul terapeuticse aplica in urma leziunilor sau a suprasolicitarii fizice.

Masajul terapeutic

Beneficiile masajului terapeutic

Masajul terapeutic ofera abordarea non-invaziva si umanista bazata pe capacitatea naturala a organismului de a vindeca.

– intensifica circulatia, iar organismul furnizeaza mai mult oxigen si substante nutritive in tesuturi si organele vitale
– stimuleaza fluxul limfatic, sistemul natural de aparare al organismului, impotriva invadatorilor toxici.

– intensificarea circulatiei sanguine la nivelul sistemului circulator si a celui limfatic
– relaxeaza muschii raniti si suprasolicitati
– reduce spasmele si crampele
– creste flexibilitatea articulatiilor
– scurteaza perioada de recuperare, ajuta la pregatirea pentru antrenamente intense si elimina durerile ulterioare ale sportivilor
– elibereaza endorfine si este folosit in boli cronice pentru recuperare in urma interventiilor chirurgicale pentru a controla si calma durerea
– reduce aderentele post-chirurgicale si edemul si este utilizat pentru diminuarea tesutului cicatricial dupa ce vindecarea a avut loc
– imbunatateste flexibilitatea si scade disconfortul in cazul pacientilor care sufera de dureri minore de spate
– calmeaza durerile persoanelor care sufera de migrene si scade probabilitatea necesitatii medicamentelor
– implica exercitii fizice si de stretching pentru muschii atrofiati
– scurteaza travaliul femeilor insarcinate, amelioreaza depresia si anxietatea si grabeste recuperarea.
In ciuda beneficiilor sale, masajul terapeutic nu trebuie sa inlocuiasca ingrijirea medicala periodica. Persoana ce urmeaza sa faca masaj terapeutic trebuie sa discute inainte cu medicul si sa urmeze toate recomandarile acestuia.

Masajul terapeutic

Riscurile masajului terapeutic

Masajul terapeutic se face, in general, in conditii de siguranta, de un specialist instruit in terapia masajului. Se va anunta medicul in cazul in care pacientul prezinta:
– dureri sau alte simptome inexplicabile
– arsuri sau rani deschise
– cancer
– cheaguri de sange
– fracturi
– artrita reumatoida 
– osteoporoza severa
– sarcina.

Unele forme de masaj pot determina aparitia unei usoare sau febre musculare. Masajul terapeutic nu trebuie sa fie dureros sau inconfortabil. Cele mai grave probleme rezulta in urma aplicarii unei presiuni prea mari in timpul masajului. In cazuri rare, masajulterapeutic poate provoca:
– sangerare interna
– leziuni ale nervilor
– paralizie temporara
– reactii alergice la uleiuri sau lotiuni de masaj.

Masajul terapeutic
La ce va puteti astepta in timpul unui masaj?

Inainte de sedinta masajului terapeutic, specialistul trebuie sa va intrebe daca manifestati anumite simptome . Mai sunt importantre si detalii legate de istoricul medical si despre rezultatele pe care le asteptati de la masaj. Terapeutul trebuie sa  explice tipul de masaj si tehnicile pe care le foloseste.
La o sedinta de masaj, pacientul se va dezbraca atat cat se va simti confortabil si va purta haine lejere. Se va aseza pe o masa speciala si va fi acoperit cu un prosop de hartie. Terapeutul trebui sa faca o evaluare prin atingere pentru a localiza zonele dureroase sau tensionate . Aceasta se face si pentru a determina cat de multa presiune poate sa aplice.

Masajul terapeutic
Beneficiile masajului terapeutic

Masajul terapeutic poate fi efectuat de cadre medicale care au mai multe specializari . Acesta poate  fi fizioterapeut, sau specialist in masajul terapeutic.
Masajul terapeutic este ca orice alt instrument de ingrijire a sanatatii. Masajul nu este doar un mod de a va simti bine si rasfatati . Masajul terapeutic este un mod prin care starea generala de sanatate a pacientului poate fi imbunatatita.O sesiune de masaj poate dura intre 15-90 de minute in functie de tipul de masaj Acesata mai depinde si de timpul pe care pacientul il are la dispozitie. Nu conteaza ce tip de masaj se alege, important este ca dupa masaj pacientul sa fie relaxat si calm.

Articol scris de dodorel62.

Masajul cardiac indirect

 

Masajul cardiac indirect este o reluare artificială a circulației sanguine. Masajul cardiac indirec se realizează prin presiunea ritmică pe piept. Inima este comprimata si  sternul este deplasat în direcția coloanei vertebrale. Restabilirea fluxului sanguin coronarian conduce la o mai bună aprovizionare cu energie a miocardului .

masajul cardiac indirect

Compresii toracice

Masajul cardiac indirect se face in cazul în care există semne de încetare naturală a activității cardiace. Această absență a unui impuls în arterele carotide, midriază și stingerea reflexului pupilar, precum și caracterul atonal respirației sau încetarea bruscă a activității sale.

Pentru compresii toracice sunt leziuni incompatibile cu viața, în special a creierului.Acest tip de masaj se face in  absența circulației( prelungită), înainte de sosirea unui specialist . Masajul cardiac indirect  este în măsură să ofere asistență medicală de urgență;

Este demn de menționat semnele ineficienței acestui masaj al inimii. Această absență a pulsului în artere, care nu reacționează la lumină, elevii dilatate în timpul masajului. O persoană care nu este familiarizata cu medicamentul trebuie efectuată compresii toracice până la ambulanta sau înainte de petele cadaverice pacientului.

masajul cardiac indirect

Cum se realizeaza un masaj

Masajul cardiac indirect se face in anumite condiții si sunt necesare pentru a efectua comprimari piept. Victima trebuie pusă pe o suprafață tare, astfel încât masajul să fie eficient. Aplicarea mâinilor la o persoană de masaj este necesară în partea inferioară a sternului pacientului. Aici există organele musculare ale inimii – ventriculele. La masajul cardiac indirect presiunea trebuie sa fie mare asupra sternul. O apăsare rapidă se face prin apăsarea pe stern. După fiecare împingere, mâna trebuie scosă astfel încât pieptul pacientului să fie îndreptat. Odata ce se aplica masajul cardiac indirect , cavitățile inimii sunt pline de sânge , iar pacientul isi va reveni .

Masajul cardiac indirect se face cu o a forța de presare pe piept.Acesta se face la o distanta de 4-6 cm de camera ventriculară .. Această forță se produce atunci când articulația este apăsat pe mâini( ambele) și o greutate de masaj corpului. Persoana care face masajul trebuie să stea suficient de sus deasupra pacientului. Dacă victima este pe podea, atunci puteți să vă așezați pe genunchi sau pe orice suport. Când faceți un masajul indirect al inimii unui copil mic, efortul unei mâini este suficient. La bebeluși se face  masajul cardiac  indirect cu un singur deget. Pentru a obține volumul necesar minim  al circulației sanguine, trebuie să furnizeze contracții ale inimii . La masajul cardiac indirect se efectueaza șaizeci de apasari ale inimii într-un minut. Acest lucru ar trebui să ia în considerare timpul petrecut pentru respirația artificială.Atunci când se face masajul cardiac indirect  cu două persoane, unul suflă aer în plămâni pentru 4-5 mișcări de masaj. Timp de 1 minut, rezultă 12 suflări de aer și aproximativ 50-60 presiuni de masaj.

masajul cardiac indirect

masajul cardiac indirect

Indicarea eficacității la masajul cardiac indirect  este considerat: pulsul femural, brahial, carotida și uneori artera radială . La masajul cardiac indirect se îmbunătățeste culorii pielii, pupilelor, și, uneori, de auto-reînnoire și suspine. Presiunea arterială în acest moment poate rămâne la cel puțin 70 mm Hg. .În cazul în care masajul cardiac indirect nu este eficient, se recomandă scăderea fluxului de sânge în inima .În același timp, ridicați membrelor, și apoi se aplică un garou( nu mai mult de 1,5 ore).Puteți introduce efedrină sau adrenalina pentru a crea circulația sângelui mai active și creșterea tonusului miocardului( 1 – 2 mL). La masajul cardiac indirect   impactul este asupra organului prin piept .Se stoarce, și face ca sângele din cavitățile sale să pătrundă în vase. Când presiunea se oprește, mușchii inimii se îndrepta și sângele venos intră în cavitatea corpului. Astfel, activitatea inimii este efectuată artificial sub influența unei forțe exterioare, dacă ea însăși refuză să lucreze.

masajul cardiac indirect
Cum se face un masaj indirect la inimă?

Efectuarea unui masaj indirect al inimii începe cu a efectua presarea inimii . Aceasta se efectueaza cu baza palmei, pentru că poate fi îndoită și a făcut presiune puternică. Succes cu masajul indirect al inimiidepinde de poziția corectă a mâinilor și a corpului: punctul de aplicare a forței ar trebui să fie deasupra procesului xiphoid, în jumătatea inferioară a sternului. În coate, mâinile trebuie să fie drepte. De asemenea, merită atenția acordată faptului că salvatorul trebuie să fie mult mai mare decât victima – pe un scaun, sau în picioare în fața lui în genunchi, dacă se află pe podea. Persoana vătămată ar ocupa o poziție orizontală pe o suprafață solidă. Acest lucru este necesar pentru a suspenda pacientul, salvatorul ar putea exercita o presiune asupra sternului, astfel încât inima să fie redusă.

Tehnica masajului cardiac indirect

Tehnica  masajului cardiac indirect nu este numai în aranjamentul potrivit, dar și cu presiunea potrivită. Forța de stoarcere trebuie să fie astfel încât sternul să fie comprimat cu 5-6 cm la nivelul coloanei vertebrale.  Masajul cardiac indirect ar trebui să fie cât mai aproape de ritmul natural al inimii – cel puțin 60 de reduceri pe minut.

Față de masajul cardiac , pacientul trebuie, de asemenea, să facă respirația artificială. După 15 clicuri, două lovituri artificiale trebuie făcute prin gură sau nas. Masajul cardiac indirect se face timp de 1 minut este posibil să se efectueze 4 cicluri similare.

Articol scris de dodorel62.

Masajul picioarelor la gravida

 

In timpul unei sarcini, picioarele sunt extrem de solicitate, din cauza greutatii. Masajul picioarelor la gravida se face pentru ca picioarele sunt mai solicitate pe perioada sarcini. In acest caz se recomanda un masaj de relaxare si de drenaj limfatic .

Circulatia pe membrele inferioare este ingreuata si de cresterea in dimensiune a uterului, blocand astfel circulatia venoasa.

Cremele sau uleiurile recomandate pentru masajul picioarelor la gravida sunt cele naturale, neprocesate, nerafinate, fara parabeni. Masajul picioarelor la gravida se se face cu uleiuri sau creme care sa nu fie absorbite de piele . Acestea pot ajunge in circulatia sanguina si pot afecta ,mai mult sau mai putin, fatul.

La masajul picioarelor la gravida se foloseste ulei presat la rece, de migdale sau de argan.Se mai foloseste si ulei din samburi de struguri, unt de shea sau unt de cocos. Este interzis uleiurile sau cosmeticele care contin scortisoara deoarece aceasta poate provoca contractii uterine.

Masajul picioarelor la gravida

Picioarele umflate in sarcina

Picioarele umflate sunt cunoscute sub denumirea medicala de edem. Acesta este localizat in maini, picioare si glezne, in special in timpul verii. Poate aparea o umflare si la nivelul fetei sau al gatului. Daca gravida ia in greutate in timpul sarcinii , este posibil sa te confrunte cu aceasta problema destul de timpuriu.

Datorita acestui fapt masajul picioarelor la gravida are un rol esential pe tot timpul sarcinii .Modificarile din chimia sangelui pot determina ca o parte din lichid sa fie transferat in tesuturi. Pana in cel de-al treilea trimestru greutatea uterului imprima atat de multa presiune pe venele pelviene . Se intampla acest lucru deoarece volumul de lichide din organism creste, incercand sa sustina atat gravida cat si fatul.

Masajul picioarelor la gravida

De cate ori pe saptamana o gravida poate apela la o sedinta de masaj?

Masajul picioarelor la o gravida nu este o frecventa recomandata si poate apela la serviciile de masaj de 1-2-3 ori pe saptamana . Aceasta depinde de cat de avansata este sarcina, daca face sau nu sport , daca are sau nu dureri.

Masajul picioarelor la gravida este benefic  pentru ca, in general, cand se apropie seara picioarele sunt mai umflate si dureroase. Atunci este bine ca cineva sa ii maseze picioarele, sa detensioneze zona respectiva .La masajul picioarelor la gravida se efectueaza niste miscari simple, usoare, de presiune, urmate de usoare neteziri.Se mai foloseste  alunecari ale mainilor dinspre varfurile membrelor spre trunchi .

Pinteni calcaneeni in sarcina

In cazurile in care gravida sufera de pinteni calcaneeni durerosi se recomanda masajul periostal de tip Vogler. Se aplica niste presiuni cu varful degetelor la nivelul punctelor dureroase, si masajul cu gheata.

Se recomanda si exercitiile de stretching, adica o intindere a tesutul moale urmata de mentinerea intinderii . Acest tip de masaj se efectueaza pe o perioada de timp, care ajuta la detensionarea zonei dureroase.

Masajul picioarelor la gravida prin aceasta metoda se efectueaza doar la recomandarea medicul . In general, acest tip de masaj nu se recomanda pe timpul  sarcinii .

Masajul picioarelor la gravida
Ce poti face pentru a gestiona picioarele umflate

Majoritatea viitoarelor mamici descopera singure solutiile potrivite pentru a ameliora umflarea picioarelor specifica sarcinii. Prima modalitate este reprezentata de proptirea picioarelor pe o suprafata mai ridicata in timpul serviciului .

A doua metoda o reprezinta  pauzele dese si un consum de apa (8-10 pahare de apa zilnic). Prin acest mod organismul este ajutat sa elimine mai rapid materiile reziduale, fiind minimizata inflamatia. De asemenea, apa de cocos, bogata in electroliti, poate ajuta la reducerea retentiei de apa din organism.

Este important ca gravida sa nu  incruciseze picioarele in timp ce stai asezata. Gravida nu trebuie sta prea mult timp in picioare si sa dorma pe lateralul patului .

Masajul picioarelor la gravida este foarte indicat , in special dupa ce gravida face inot . Presiunea apei impinge lichidele din tesuturi inapoi in vene si apoi in rinichi de unde pot fi eliminate. Exercitiul fizic, de orice fel, este benefic in ceea ce priveste umflarea tesuturilor corporale.

Beneficiile masajului sunt:

-reducerea durerii si a disconfortului fizic;

– ajuta la drenarea fluidelor care stagneaza;

– previne aparitia spasmelor musculare;

– relaxare fizica si psihica;

– ameliorarea durerilor de cap si a paresteziilor(amorteli);

– ameliorarea durerilor musculare si articulare;

– imbunatateste elasticitatea, consistenta si mobilitatea pielii;

Contraindicatiile masajului sunt:

-boli de piele dermatologice;

-rani deschise, hematoame;

-stari febrile;

-tromboze si tromboflebite;

-tensiunea arteriala a pacientului este oscilanta .

Masajul abdominal pentru slabire

                      

Masajul abdominal pentru slabire poate furniza câteva beneficii, inclusiv îmbunătăţirea funcţiei digestive. Masajul abdominal reduce stresului şi creşte tonusului muscular . Pentru acest tip de masaj  este nevoie de o cercetare mai amplă pentru a confirma masajul abdominal .

Masajul abdominal pentru slabire reduce cu succes starea de constipaţie şi durerea abdominală şi creşte activitatea în intestine. Odata ce faci masaj abdominal nu se înregistreaza o pierdere în greutate.

Masajul abdominal pentru slabire reduce vizibil tensiunea arterială, îmbunătăţeşte sistemul imunitar si creşte fluxul limfatic .Masajul abdominal reduce riscul de formare a edemului, reduce durerea, stresul şi anxietatea.

Masajul aplicat întregului corp va îmbunătăţi funcţia metabolică . Masajul abdominal pentru slabire va ţinti sistemul digestiv şi structura musculară în respectiva zonă. Cu cât organismul funcţionează mai bine, cu atât aveţi mai multe şanse să scădeţi în greutate.

Masajul abdominal pentru slabire

Tipuri de masaj

Sunt disponibile multe tipuri de masaj dar nu toate tipurile de masaj se potriveşte tuturor. În alte cuvinte, masajul potrivit pentru dumneavoastră va varia pe baza tipului de organism. Cel mai frecvent sunt utilizate patru tipuri de masaj . Aceste masaje sunt : suedez, deep tissue, masaj sportiv şi masajul pe scaun.

Acestea patru mai au alte stiluri specifice ce se încadrează în fiecare categorie. Toate, în afară de masajul pe scaun, vor include masajul abdominal. Masajul abdominal pentru slabire este un masaj solicitat sau indicat pentru pierderea în greutate.

Masajul suedez este cel mai obişnuit tip de masaj. Este un masaj mai uşor utilizat în principiu în scopuri de relaxare sau întinerire. Masajul limfatic, masajul cu pietre fierbinţi şi masajul prenatal intră de asemenea în această categorie.

Un masaj în profunzime şi masajul sportiv sunt mult mai intense şi terapeutice. Presiunea în profunzime nu este indicată pe abdomen datorită riscurilor de rănire. Aceste tipuri de masaj, precum shiatsu, rolfing şi masajul ţesutului conjunctiv nu sunt pentru slabire .

Masajul abdominal pentru slabire

Masajul pe scaun

Masajul pe scaun este de obicei o sesiune scurtă ce se concentrează  doar pe partea superioară a spatelui.Acest tip de masaj este eficient pentru gât şi umeri şi este realizat întotdeauna direct pe haine.

În timp ce masajul în general are efect asupra corpului într-un anumit fel sau altul. Tipurile specifice sunt potrivite pentru scopuri specifice. O persoană care reţine apa poate beneficia cel mai bine de pe urma atingerii uşoare prin masajul de drenaj limfatic.Acest masaj ajută corpul să dreneze şi să se detoxifice prin eliminarea fluidelor în exces.

Acest tip de masaj se poate concentra pe abdomen, dar va ţinti de asemenea şi alte zone ale corpului .Masajul abdomenului este bun pentru o persoană ce este supusă unui nivel ridicat de stres .Masajul abdomenului creşte eliminarea de cortisol, un hormon legat de creşterea în greutate . Un masaj în profunzime poate ajuta la o relaxare mai bună şi astfel se scade şi în greutate.

Importanta masajului abdominal

Este important să se observe că toate tipurile de masaj înseamnă presiune în puncte variate ale corpului. Această presiune concentrată pe abdomen, fie în altă parte, va ajuta fluxul sanguin şi al lichidelor din corp. Metabolismul îmbunătăţit reechilibreaza corpul, ajutându-l să funcţioneze mai bine şi în final să scadă în greutate.

Masajul abdominal pentru slabire va varia semnificativ, pe baza locaţiei tratamentului acest tip de masaj nu este o practică exactă. Fundamentul mişcărilor pentru tipurile specifice de masaj poate fi învăţat şi nevoile specifice ale pacientului pot însemna o mare varietate. Masajul abdomenului este un masaj foarte important pentru organism .

Acest tip de masaj se va face in sensul acelor de ceasornic pentru a nu bloca functionarea acestuia . Masajul abdomenului se poate face fie cu creme de buna calitate , fie cu uleiuri speciale .Masajul abdominal pentru slabire se poate face fie pentru relaxare sau in drenajul limfatic  .

În funcţie de durata şedinţei masajul poate sa inceapa fie cu faţa în sus sau cu faţa în jos. Cel mai mult timp la un masaj dureaza masajul abdomenului în scopul pierderii în greutate. Apoi urmeaza sa se maseze celelalte parti ale corpului asupra braţelor şi picioarelor, spatelui şi umerilor, gâtului şi abdomenului. Masajul întregului corp va duce la un flux mai bun al sângelui şi fluidelor şi va ajuta la relaxarea întregului corp .Dupa terminarea masajului este important să se bea multa  apă . Deşi v-aţi relaxat timp de o oră sau mai mult, corpul a lucrat şi are nevoie de hidratare .

Masajul abdominal pentru slabire
Sedintele de masaj

La finalul şedinţei se va discuta cu terapeutul despre tratament si cat timp dureaza acest masaj . Terapeutul trebuie să poată determina, după o şedinţă sau două, de câte şedinţe este nevoie . La masajul abdominal sedintele dureaza in functie de corp şi a răspunsului acestuia la masaj.

Este important să consultaţi un medic înainte de a începe orice regim de pierdere în greutate. Trebuie să întrebaţi dacă masajul abdominal pentru slabire , este potrivit pentru dumneavoastră. Condiţii preexistente, precum cancerul, hipertensiune, sarcină, vene varicoase, istoric de cheaguri de sânge sunt interzise . Masajul abdomenului este un tip de masaj care trebuie sa fie facut de un terapeut licenţiat . Este mai bine să mergeţi la un terapeut licenţiat decât să riscaţi răni din cauza unei persoane ce nu este pregătită adecvat.

Argumentele de a face masaj abdominal

Masajul abdominal pentru slabire reprezinta cea mai bună şi sigură modalitate de a scădea în greutate. Menţinerea greutatii consta  intr-o alimentaţie sănătoasă, exerciţiu şi o modificare a stilului de viaţă. Masajul abdomenului indeparteaza in buna parte stresul şi prevenirea mai multor boli. Masajul abdominal pentru slabire este o modalitate excelentă de a complementa eforturile de a scădea în greutate .Pentru rezultate exelente , masajul abdomenului si in general intreg masajul trebuie întotdeauna realizate profesional de catre tehnicieni maseuri.

Articol scris de dodorel62.

Masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor

 

Masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor are efecte terapeutice in recuperarea bolnavilor si poate fi indicat in tratamentul acestora . El este asociat al sechelelor de leziuni traumatice ale aparatului locomotor, in unele afectiuni reumatismale. Masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor este indicat in tulburari circulatorii de nutritie, ale sistemului nervos central sau periferic.

Este recomandat in cazul unor accidente sau imbolnaviri acute, fie ca tratament functional a leziunilor si tulburarilor evolutive.

Masajul terapeutic este indicat in tratamentul recuperator aplicat in cazul unei evolutii lente sau prelungite a altor sechele patologice.

Tratamentul functional are  scop  vindecarea sau ameliorarea leziunilor si tulburarilor manifestate,in urma bolilor suferite de pacienti .

Tratamentul recuperator urmareste sa stimuleze procesele de vindecare lente si nesatisfacatoare si sa grabeasca involutia bolii sau a accidentului .

Masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor

Tehnici speciale in masajul terapeutic

Metoda Criomasajul

Masaul terapeutic in recuperarea bolnavilor cu gheata este inadecvat. Aceasta tehnica se bazeaza pe un mecanism de mare finete care confera masajului particularitatile si eficacitatea caracteristice. Se foloseste in tratarea inflamatiilor, edemelor post traumatice si a escarelor.

Frictionarea cu ajutorul ghetii timp de 5–10 minute determina analgezie de suprafata si vasoconstrictie rapida . Aceasta este urmata de cresterea semnificativa a circulatiei sanguine ce conduce la efecte trofice si de lunga durata . La masajul terapeutic cu gheata frecventa aplicatiilor trebuie sa fie de mai multe ori pe zi.

Metoda intinderilor manuale

Scopul acestei metode este acela de a recupera cat mai repede posibil amplitudinea normala a miscarilor articulare .

Masajul terapeutic  se face in scopul de a obtine o alungire normala a structurilor musculo-tendinoase si aponevrotice.

Se folosesc intinderile pasive, facute prin presiunea manuala sau prin folosirea greutatii proprii sau a greutatilor suplimentare .

Masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor prin aceasta metoda este o tehnica care se aplica la anumite boli

 • contracturilor musculare, dezechilibrelor dinamice;
 • afectarile structurale ale tendoanelor, ligamentelor si capsulelor articulare;
 • aderentelor tesuturilor periarticulare, tendoanelor si tecilor lor.

Metoda Cyriax sau masajul transversal profund

Prin aceasta metoda , masajul terapeuticin recuperarea bolnavilor se caracterizeaza prin forma foarte punctuala a manevrelor realizate. Aceasta tehnica se adreseaza efectiv manifestarilor dureroase post traumatice ale aparatelor musculotendinos si capsuloligamentar. Masajul terapeutic prin aceasta metoda are un efect sedativ asupra structurilor tendinoase tratate printr-un proces hiperemiant .

Prin masajul terapeutic se creste circulatia locala si asigura eliminarea de substanta activa responsabila de cronicizarea durerii locale.

Aplicarea acestei metode prin masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor , este o metoda foarte pretentioasa

 • degetul terapeutului si pielea pacientului sunt una;
 • frictiunea trebuie sa fie perpendiculara pe fibrele structurii tratate;
 • amplitudinea miscarii de „du-te – vino” trebuie sa fie suficienta;
 • profunzimea manevrei trebuie sa atinga elementul afectat;
 • instalarea pacientului trebuie sa permita gradul de tensiune

 Masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor                                                    

                                   Indicatii in cazul acestei metode prin masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor

 • patologia capsuloligamentara: entorsele recente, sechelele dupa entorse, sechelele dupa capsulite in stadiul cronic;
 • patologia tendinoasa: tendinite de surmenaj sau posttraumatice si tenosinovite;
 • patologie musculara: sechele post ruptura musculara.

Contraindicatiile in cazul acestei metode prin masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor

 • procesele inflamatorii importante – artrite specifice posttraumatice, psoriazice, lupus eritematos, spondilita anchilozanta, boala Reiter, bursite;
 • calcifieri periarticulare si musculare.

Masajul terapeutic este o soluţie alternativă indicată în multe probleme de sănătate. Inainte de a incepe masajul terapeutic se folosesc saci cu argilă sau gel. Este important ca pacientul să fie foarte relaxat, înainte de efectuarea propriu-zisă a masajului terapeutic. Apoi, se pot aplica saci cu argilă sau gel, încălziţi la o temperatură de 65°C.

Aceasta metoda are ca ca efect pregătirea ţesutului pentru masaj, inducând un efect termoterapeutic. Încă de la primele şedinţe, durerea se reduce considerabil, pacientul recăpătându-şi treptat libertatea de mişcare.

Presupunctura este o tehnică importantă in masajul terapeutic ce are rolul de a îmbunătăţi capacitatea funcţională şi motorie a organismului. Pentru efectele miraculoase, se utilizează diferite tehnici precum masajul profund , presupunctura şi stretching-ul .

Masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor

Beneficiile la masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor

Masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor este o combinatie intre masajul de relaxare si masajul de remediere

 • vindeca anumite leziuni musculare
 • imbunatateste circulatia, livrarea de oxigen si nutrienti celulelor musculare
 • combate inflamatia
 • imbunatateste imunitatea si tonusul muscular
 • ajuta in tratamentul unor patologii inflamatorii, precum artroza
 • imbunatateste frecventa cardiaca, respiratorie si tensiunea arteriala
 • imbunatateste sistemul imunitar si ajuta in combaterea stresului
 • imbunatateste mobilitatea articulatiilor si flexibilitatea musculara

Tipuri de masaj la masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor

 • Masajul terapeutic
 • Masajul sportiv si deep tissue
 • Masajul reflexogen
 • Masajul limfatic

Masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor

Masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor este o forma de tratament paramedicala, care se aplica pe zone tensionate . Acest tip de masaj se mai aplica in contracturi musculare, hipotrofii si atrofii musculare pentru  imbunatatirea  mobilitatii .

Masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor  produce efecte analgezice locale cand tehnicile sunt executate intr-un ritm lent si prelungit.

Masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor este contraindicat in procesele inflamatorii si hemoragice acute.

Masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor este indicat pentru:

 • Afectiuni ale aparatului locomotor – reumatismale, neurologice, posttraumatice, afectiuni articulare
 • Afectiuni ale aparatului cardiovascular – staze venoase si limfatice, cu edeme circulatorii periferice
 • Afectiuni psihogene – forme de nevroza astenica, spasmofilii, distonii neurovegetative
 • Afectiuni metabolice – obezitate, diabet, guta.
 • Sedentarism
 • Refacerea rapida a elasticitatii tesuturilor si grabirea cicatrizarilor
 • Ameliorarea  circulatiei sangelui
Masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor
Contraindicatii ale Masajulului terapeutic in recuperarea bolnavilor

Masajul terapeuticin recuperaea bolnavilor  prezinta riscuri, chiar daca este executat de un terapeut pregatit in acest domeniu. Nu este indicat in cazuri de alergii sau intoleranta la uleiuri.

Masajul viguros trebuie evitat la pacientii care au probleme de sangerare sau afectiuni legate de coagularea sangelui. Trebuie evitat la pacientii care iau medicatie pentru subtierea sangelui sau anticoagulante.

Masajul trebui evitat  in nici o zona unde s-au format cheaguri de sange, fracturi sau rani. Acest masaj se evita in cazul infectii pielii, unde oasele sunt fragile sau cazuri de operatii recente.

Sedintele Masajului terapeutic in recuperarea bolnavilor  de cancer se fac doar cu aprobarea medicului oncolog . Sedintele de masaj sunt sigure pentru pacientii de cancer, ei ar trebui sa aiba presiune directa pe zona tumorala.

Femeile gravide ar trebui sa-si consulte medicul de familie inainte de veni la sedintele de masaj terapeutic .

Afectiunile care pot fi tratate prin masajul terapeutic in recuperarea bolnavilor
 • probleme ale articulatiilor , cum ar fi entorsele si luxatiile
 • probleme ale coloanei vertebrale cum ar fi: cifozele, scoliozele, lumbago, sciatica, lombosciatica, spondilita, discopatii
 • poliartrita reumatoida
 • artrite
 • reumatisme degenerative
 • artoze cum ar fi gonartoza si coxartoza
 • traumatisme ale coloane vertebrale
 • distrofie musculara si neuro-musculara
 • accidente vasculare cerebrale
 • intinderi musculare
 • dureri articulare
 • dureri de spate

Masajul unghiilor o adevarata relaxare

                  

      Masajul unghiilor o adevarata relaxare in cazul persoanelor cu probleme de lipsa de calciu sau zinc.Masajul unghiilor este cea mai accesibila si mai populara metoda de corectie a sanatatii. Prin masajul unghiilor inlaturam practic  orice tip de afectiune din corpul uman .

La masajul unghiilor sint folosite niste betisoare speciale, confectionate din metal sau lemn.

Inainte de a incepe  masajul unghiilor se alege unghia afectata cu virful betisorului de diagnostic .

Odata diagnosticata ,asupra unghiei se apasa in mod egal pe toate punctele localizate in jurul acesteia .

Pielitele din jurul unghiei sint umezite putin si apasarea cu betisorul nu trebuie sa fie nici foarte puternica.

Se descopera cele mai dureroase puncte si cu virful betisorului se maseaza punctele dureroase pina la disparitia durerii.

Masajul oricarui punct are loc intr-o singura directie: catre centrul unghiei , acesta facandu-se  in sensul acelor de ceasornic

masajul unghiilor

Proceduri in masajul unghiilor

La masajul unghiilor cu cit msicarile sunt mai rapide cu atit mai putin dureroasa este procedura.

In medicina traditionala in unghii este oglindita sanatatea intregului organism.

Pentru terapie este necesara o examinare cu atentie a unghiilor de la miini si picioare

Aceasta examinare se face pentru a descoperi unghia sau unghiile care sunt cele mai afectate .

Examinarea se face pentru a vedea culoarea , forma sau temperatura unghiei sau unghiilor afectate .

Dupa aceea are loc determinarea sensibilitatii fiecarei unghii prin intermediul unei apasari egale ca intensitate.

Scaderea sensibilitatii sau cresterea ei in orice zona a unghiei indica faptul ca acea unghie trebuie supusa tratamentului.

Afectiunile stomacului, intestinului, vezicii biliare sau urinare se trateaza cel mai bine prin intermediul unghiilor de la miini

Bolile ficatului, ale inimii, ale splinei sau ale rinichilor se trateaza prin unghiile de la picioare. Unghiile degetelor mari de la miini sau de la picioare sint predestinate pentru a arata sanatatea corpului intreg.

Bolile acute se trateaza prin intermediul unghiilor de la miini, iar cele cronice prin intermediul celor de la picioare.

Printre cele mai comode si mai accesibile metode de tratament se numara masajul, incalzirea sau racirea unghiilor.                                

masajul unghiilor

Eficienta masajului

La masajul unghiilor , incalzirea  este foarte eficienta pentru pacientii in virsta pentru a activa capacitatea imunitara a organismului

Aceasta metoda le este recomandata flegmaticilor si mai ales melancolicilor.

Este de asemenea indicata pacientilor la care se observa o circulatie sangvina proasta in virfurile degetelor  sau scaderea temperaturii degetelor .

Pentru masajul unghiilor acestea pot fi incalzite cu ajutorul unor tigarete de diferite dimensiuni , miscarile fiind circulare .

Incalzirea unghiilor se mai poate face fie robinetul cu apa calda sau in ulei incins nu foarte tare.

Racirea unghiilor este recomandata in cazul temperaturii ridicate a corpului si a membrelor sau a unei unghii.

Pentru racirea unghiei , cea mai simpla si rapida metoda este punerea unei bucati de gheata pe ea.

masajul unghiilor                                   

                                Sanatatea organismului depinde de culoarea unghiilor

In cazul terapiei prin intermediul culorilor, unghia se vopseste cu un lac sau cu o carioca in diverse culori.

In functie de afectiune, unghia este vopsita intr-un anume fel .

Cculoarea unghiei trebuie mentinuta de la citeva ore pina la citeva zile.

Lacul rosu pe unghia degetului aratator de la mina stinga duce la cresterea energiei in intestinul subtire.

Acelasi lac pe acelasi deget, dar de la mina dreapta are un efect inhibitor asupra intestinului subtire.                                                        

Masajul unghiilor prin magnetoterapie nu trebuie folosita la pacientii cu sensibilitate ridicata sau la cei care au tensiunea arteriala crescuta.

La masajul unghiilor prin magnoterapie se folosec magneti de diferite forme si dimensiuni.

Magnetii rotunji buni pentru relax

Magnetii rotunzi au forma unei tablete, la care osuprafata  este vopsita in culoarea alb iar cealalta in galben . Aceste culori , reprezinta polii magnetului ,polul sud si polul nord .

Polul nord al magnetului are o actiune de tonificare, in timp ce polul sud are o actiune de inhibare.

La masajul unghiilor prin magnoterapie ,magnetii se pun pe suprafetele unghiilor.

La afectiuni cronice a ovarelor, pe unghia celui de-al patrulea deget de la piciorul drept se asaza un magnet .

Magnetul se aseaza deasupra cu partea alba, iar pe unghie partea galbena , avand un efect tonifiant.

Pentru cresterea functiei glandei tiroide se va aseza pe unghia celui de-al doilea deget de la ambele miini

Acest magnet in nacest caz se va pune un cu partea alba in sus,pentru a avea efecte miraculoase .

Pentru tonificarea energiei din plamini, in cazurile de bronsita acuta, se va folosi tot un magnet .

Magnetul se va aseza pe unghia celui de-al doilea deget al piciorului drept cu partea galbena in sus.

Tipuri de magneti folositi in masaj

Magnetii in forma de inel constau din doua parti , o parte centrala si una periferica.

Magnetul are o actiune de tonificare asupra unghiei afectate .

In centru se gaseste un magnet de culoare alba, iar in centru de culoare galbena.

Aceast tip de masaj este un masaj de tonifiere al unghiei care urmeaza sa fie masata.

Pentru tonificare energiei pancreasului in cazurile de diabet zaharat ,se folosete acest tip de magneti

Acesta se aseaza pe unghia celui de-al cincilea deget de la unul dintre picioare .

Magnetul se aseaza cu partea centrala de culoare alba, iar cea periferica de culoare galbena.

Importanta magnetilor in masajul unghiilor

In cazul magnetilor lungi, culoarea alb indica polul nord, iar culoarea galben indica polul sud.

La cest tip de magneti folositi la masajul unghiilor, liniile de putere sint indreptate de la polul nord catre sud.

Un asemenea magnet se pune de obicei pe centrul unghiei ,de-a lungul liniei centrale de energie a acesteia .

Daca liniile de putere ale magnetului coincid cu directia liniei energetice, are loc o tonificare.

Daca liniile energetice sint indreptate in directii opuse are loc procesul de inhibare.

La masajul unghiilor prin magnetoterapie dupa aplicarea magnetilor trebuie observata starea de sanatate a pacientiulor

Dupa aplicarea magnetului, se observa schimbarea starii de sanatate pe parcursul primelor 20 de minute.

Daca starea se inrautateste, trebuie sa se schimbe dispunerea polilor magnetului , pentru a nu afecta starea pacientului .

Durata de mentinere a magnetului pe unghie variaza de la citeva minute pina la citeva ore.

Articol scris de dodorel62.

Reflexoterapia in masajul terapeutic

 

      Reflexoterapia in masajul terapeutic este o metoda de prevenire si tratare a unor boli ascunse . Principiul pe care se bazeaza reflexoterapia este un principiu destul de simplu .

Fiecarui organ din corpul omului ii corespunde un punct reflex pe corp. Cand unul dintre organe este afectat de o boala, punctul sau reflex semnaleaza problema.

In zona respectiva se depun toxine care pot fi inlaturate prin masaj.

 Circulatia sangelui va redeveni normala, iar organul afectat va fi din nou sanatos.

Punctele reflexe sunt cel mai bine definite la nivelul mainilor si picioarelor. Reflexoterapia in masajul terapeutic  consta in eliminarea toxinelor si in stimularea functiilor intregului organism.

Talpa piciorului este una dintre zonele in care se afla cele mai multe puncte reflexe .

Toate organele interne ale unui om au un punct reflex corespondent in talpa .

Reflexoterapeutii maseaza aceste puncte si astfel previn sau, dupa caz, trateaza diversele afectiuni ale acestor organe.

Este important de stiut ca reflexoterapia trateaza si cauzele bolilor, astfel incat acestea au mici sanse sa recidiveze.

Prin reflexoterapie primele sedinte sunt cam dureroase, deoarece se elimina toxinele acumulate in corp de-a lungul anilor.

Dupa cateva sedinte durerea va scadea , aceasta simtindu-se doar in zonele care corespund organelor cu probleme.
Datorita eliminarii toxinelor prin reflexoterapie este posibil sa intervina si reactii adverse in timpul terapiei .

Aceste reactii adverse ar putea fi ,ameteli, greata, stare de oboseala, febra sau eruptii cutanate

Organele şi sistemele corpului uman sunt interconectate între ele şi au legături vasculare, nervoase şi energetice

Prin reflexoterapie se deblochează și elimină acumularile de toxine din organism.

Depunerile toxice sunt considerate în masajul reflexogen principala cauză a îmbolnăvirilor curente.

Prin reflexoterapia in masajul terapeutic  se stimuleaza deblocarea organismului si este ajutat să îndepărteze compușii reziduali .

Acesti compusi sunt rezultați în urma proceselor metabolice, care îngreuneaza buna funcționare a organismului.

Reflexoterapia in masajul terapeutic

  Tehnici de masaj in reflexoterapie terapeutica

In masajul de reflexoterapie terapeutic se folosesc tehnici importante si se tine cont de anumite metode de masaj

Direcția de mișcare a policelui sau a degetului arătător este întotdeauna înainte și niciodată înapoi .

Aceasta miscare se execută în general dinspre extremități înspre corp.
In masajul de reflexoterapie se folosește cu precădere pulpa degetului și nu vârful.

In reflexoterapie se mai foloseste si forța de presiune exercitată cu degetul pe zonele reflexogene

1. Netezirea – spre trunchi

2. Prinderea alternativă – cu degetele mari într-o succesiune rapidă,mai ales pentru zonele reflexogene ale rinichilor.

3. Masaj reflexoterapie circular – se execută de obicei cu pulpele degetelor mari, sau cu mai multe degete. Aceasta facandu-se pe zone reflexogene mai ample cum ar fi la uter, ovare, prostată, testicole .

4. Tragerea – este un masaj de reflexoterapie la care se folosește degetul mare îndoit . Acest tip de masaj se foloseste atunci cand masam glanda tiroidă, uterul, faringele, stomacul sau pancreasul

5. Prinderea laterală – se executa cu degetul mare pe zonele de articulatie ale degetelor pentru ochi, ureche, ceafa.

6. Masarea înainte-înapoi: se execută cu pulpa degetului atunci cand se face la ochi, ureche, ceafă .

7. Frământarea – este o tehnica de reflexoterapie care se face cu pumnul . Aceasta se  aplica pe zone întinse cum ar fi pe intestinul subțire .

8. Tehnica pașilor – reprezintă mișcări succesive efectuate în trepte . Aceasta se face  cu pulpa degetului aplicandu-se pentru coloană și colon ascendent.

 

Reflexoterapia in masajul terapeutic

Talpa piciorului ,o harta a corpului uman

piciorul stâng reflectă zonele de pe partea stânga a corpului, iar piciorul drept corespunde părții drepte a corpului;
degetele de la picioare corespund capului și gâtului;
pernuța” piciorului reflectă pieptul, partea de sus a spatelui, inima și plămînii;
arcada piciorului reflectă ficatul, pancreasul și rinichii;
osul arcadei inferioare a piciorului reflectă coloana vertebrală, brațul și umărul reflectându-se pe exteriorul tălpii;
călcâiul reflectă zona lombară, pelvisul și intestinele.

În general, masajul prin reflexoterapie ofera un echilibru energetic de reducerea stresului și de relaxare. O sedință obișnuită de reflexoterapie durează in medie între 30 si 60 de minute .

Se începe  cu un masaj de incălzire, apoi se vor aplica tehnicile specifice pe zonele problematice.      

Reflexoterapia in masajul terapeutic      

Recomandarea masajului de reflexoterapie terapeutic

Reflexoterapia  constă în apăsarea anumitor zone de pe labele picioarelor în vederea stimulării organelor corespondente.

Orice zonă sensibilă poate fi un indiciu al unui organ cu probleme care necesită o mare  atenție.

Reflexoterapia este utilă în foarte multe tipuri de stări şi boli,echilibrand energiile organismului .

Reflexoterapia influenţează fiecare sistem şi organ şi ajută la purificarea organismului de toxine .

Masajul prin reflexoterapie terapeutic ajută la rezolvarea multor probleme cum ar fi :

probleme de stres, insomnii, oboseală cronică, imunitate scăzută,

tulburări endocrine: tiroida, paratiroide (căderi de calciu),

deficiente de creştere la copii, reglarea ciclului, tulburări de menopauză,

disfuncţii sexuale (impotență, frigiditate etc.),

tulburări de metabolism, obezitate, diabet,

osteoporoză (poate încetini sau stopa demineralizarea osoasă),

afecţiuni digestive: gastrite, enterocolite, colite, ulcer,  constipaţie, hemoroizi, balonări,

afecţiuni hepato-biliare: litiaza biliară, hipercolesterolemie, bilă leneşa,

afecţiuni renale (se elimină nisipul și pietricelele) , edeme (picioare umflate),

afecţiuni circulatorii: hipo și hipertensiune, arterioscleroză, gută, sindromul mâinilor și picioarelor reci, dureri de picioare,

afecţiuni ORL: bronşite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm,

crampe musculare, luxaţii, entorse, dureri de spate, inflamaţii ale tendoanelor

afecţiuni neurologice: boala Parkinson, accidente vasculare cerebrale,  afecţiuni psihiatrice: depresie, anxietate, atacuri de panică, etc.

reduce contractura musculara

imbunatateste circulatia si drenajul limfatic

imbunatateste/ amelioreaza postura

creste flexibilitatea

creste tonusul muscular

Contraindicatii in masajul de reflexoterapie terapeutic

Ca la orice masaj si in reflexoterapie exista si anumite contraindicatii de care un  maseur trebuie sa tina seama.

Exista cateva cazuri in care nu ne este permis sa apelam la reflexoterapie.

Femeile insarcinate, persoanele cu hemoragii, cele care au rani la talpa piciorului sau au varice deschise.

Se recomanda ca, pe durata tratamentului, sa nu renuntam la vicii: adio cafea, tutun si alcool.

De asemenea, terapia prin reflexoterapie da rezulate mai rapide daca o combinam cu un regim alimentar sanatos.

Reflexoterapia in masajul terapeutic a fost cunoscuta Occident avandu-si originea in studiul terapiei zonale. Aceasta terapie utilizeaza meridianele energetice care strabat corpul de la picioare pana la creier

Articol scris de dodorel62.

Masajul cervical terapeutic

                               

      Masajul cervical terapeutic ajuta la detensionarea muschilor contractati si stimularea celor slabiti. Masajul cervical terapeutic , tonifiaza muschii, activeaza circulatia sangelui si determina oxigenarea pielii . Masajul cervical terapeutic ajuta la calmarea durerilor cervicale,durerilor de cap si relaxarea musculaturii zonei cervicale.

Masajul cervical terapeutic ajuta la reducerea contracturilor si a stresului acumulat, eliminand stresul si oboseala. Spondilita cervicala se manifesta prin intepenirea gatului sau dureri in zona cervicala.

De asemenea  in acea zona se simt arsuri, furnicaturi în zona cefei, umerilor ,bratelor si dureri de cap. Spondilita cervicala afecteaza ceafa ,umerii, mainile si toata zona superioara a apatelui.

Odata cu masajul cervical  terapeutic se scapa de migrene ,insomnii si contracturile musculare din zona cervicala.

La masajul cervical terapeutic se folosesc niste manevre speciale de relaxare musculara, streching si presopunctura.

masajul cervical terapeutic

                                                          Beneficiile in masajul cervical terapeutic 

      Masajul cervical terapeutic incepe usor prin ungerea cu ulei a zonei dintre omoplati si a umerilor.

Astfel se incalzeste portiunea cervicala si se pregateste pentru masajul in profunzime.

Procedeul continua prin masajul muschilor paravertebrali ce sustin coloana vertebrala .

Acesti muschi sunt inflamati din cauza pozitiilor incorecte din timpul sezutului sau mersului.
Dupa masarea muschilor paravertebrali , urmeaza masarea muschiulaturii trapezului .Acest masaj se face  prin miscari lente si ferme, urmarind directia fibrei musculare.

Urmeaza zona omoplatilor, locuri care acumuleaza tensiune deopotriva, apoi zona gatului si a cefei.

Avand in vedere ca durera afecteaza im ,are masura si mainile , masajul se continua si cu masarea acestora .

Masarea bratelor se incepe de la degete , se continua cu antebratele ,urmand apoi bratele si terminand cu omoplastul .

Majoritatea durerilor cervicale nu sunt grave , acestea aparand datorita unor posturi gresita la munca.

Alte cauze de aparitie a durerilor cervicale ar fi statul in curent timp indelungat .

Cea mai mare parte a tensiunii legate de pozitia corpului si oboseala se acumuleaza in zona superioara a spatelui,

masajul cervical terapeutic

Efectuarea masajului cervical terapeutic

Masajul cervical terapeutic bine executat,detensioneaza zona dureroasa si imbunatateste circulatia sanguina.

Masajul cervical terapeutic este un masaj care relaxeaza intreg organismul, eliminand tensiunea si oboseala.

In cadrul sedintelor la masajul cervical terapeutic  corpul isi recapata  pozitia, scapand de durere si senzatia de greutate apapsatoare.

La masajul cervical se foloseste creme si uleiuri care sa aiba un efect maxim si rapid in eliminarea durerilor

Unul din efectele majore ale terapiei prin masajul cervical terapeutic este acela ca stimuleaza circulatia sanguine la nivelul creierului,

Masajul cervical terapeutic deconecteaza zona umerilor si al spatelui, eliminand durerile de cap si spate si relaxeaza intreg organismul .

La finalul unui masaj cervical terapeutic se vor efectua cateva exercitii de kinetoterapie asupra bratelor prin rotirea acestora

Masajul cervical se foloseste in special atunci cand un pacient este diagnosticat cu spondiloza cervicala .                                                  

       masajul cervical terapeutic

                                  Uleiuri si creme folosite la masajul cervical terapeutic

La masajul cervical terapeutic se folosesc uleiuri si creme de buna calitate care reduc partial sau in totalitate aceste dureri
Uleiul pentru masaj cervical contine uleiuri vegetale bio de arnica si pojarnita .

Acestea elimina rapid tensiunile nervoase zilnice legate de stres si anxietate .
Se mai folosesc si uleiuri pe baza de lavanda si gaultheria care relaxeaza si calmeaza durerile musculare.
Crema de masaj Rekongem este o noua generatie de crema,buna pentru masajul cervical
Se mai folosesc si uleiuri esentiale pe baza de boia, care ajuta in masajul cervical
Crema Lyber Antireumatica Untul Pamantului fiind un ulei extras din frunzele pajistelor parfumat din Asia
Ulei pentru masaj cervical bio Haut-Segala

        masajul cervical terapeutic                                                                     
 Contra indicatii in masajul cervical terapeutic
 1. boli acute, infectioase (bolile copilariei: hepatita, dezinterie);
 2. infectii si inflamatii ale pielii (furunculoza, piodermitele, eczemele psoriazisul);
 3. bolile parazitare (raie, scavie);
 4. boli ale oaselor si articulatiilor (artritele si osteomelitele);
 5. boli infectoase acute: tbc, tbc osteoarticulari;
 6. boli vasculare: tromboflebite, echimoze;
 7. boli hemoragice: inflamatia acute ale organelor abdominale;
 8. in ulcer gastric si duodenal;
 9. in bolile psihice cu caracter excitabil si confuzional;
 10. in sarcina (in primele luni se evita masajul abdominal si lombar) in ebrietate;
 11. in toate tipurile de cancer.
Masajul cervical terapeutic

Masajul cervical terapeutic este principalul tip de masaj recomandat pentru ameliorarea simptomelor spondilozei.

Masajul cervical terapeutic este benefic pentrula durerea temporară a zonei gâtului, umerilor, brațelor și a zonei superioare a spatelui.

Durerile cervicale pot fi foarte supărătoare atunci când persistă și îți pot afecta productivitatea și starea de spirit.

Tehnicile folosite în masajul cervical pentru relaxarea zonei gâtului dau rezultate bune, ameliorând durerile și detensionând mușchii contractați.

Articol scris de dodorel62.

Masajul terapeutic la bolnavii cu hernie de disc

 

Masajului terapeutic la bolnavii cu hernie de disc are actiuni atat locale, cat si generale. Efectele locale sunt reprezentate de actiune antialgica si actiune hiperemianta locala

Efectele generale sunt: stimularea functiei aparatului respirator si circulator .
    Hernia de disc poate apare in orice parte a coloanei vertebrale.

Hernia de disc poate aparea fie la nivelul gatului (cervical) , fie la nivelul inferior al coloanei .

Coloana vertebrala este compusa dintr-o serie de oase care se numesc vertebre.

Aceste vertrebe sunt legate intre ele printr-un disc intervertebral, format dintr-un inel fibros si rezistent.

Un disc intervertebral sanatos este ca un amortizor, protejand coloana vertebrala.

O protectie la socurile produse de miscari ample, cum ar fi fuga, saritul sau ridicarea unor greutati.

Punctul slab al inelului exterior se afla direct sub radacina nervului spinal . Hernia in aceasta zona va determina o compresie directa asupra nervului.

Daca discurile sunt indemne, au rol de amortizare a socurilor si de a mentine coloana vertebrala flexibila.

In urma accidentelor sau a imbatranirii, discurile se deterioreaza vor iesi in exterior. Exista riscul ca in urma accidentelor discurile se vor rupe , iar acest proces se numeste  hernie de disc.
In unele cazuri, simptomele pot fi ameliorate prin tratamente , medicamente, infiltratii, repaus la pat si fizioterapie.                  

  Masajul terapeutic la bolnavii cu hernie de disc                               

 Tehnica masajului in hernia de disc cervicala

La masjul terapeutic al herniei de disc cervicala , musculatura cefei trebuie sa fie cat mai relaxata.
Masajul terapeutic incepe cu netezirea de introducere, punand ambele palme intinse cu policele la nivelul gaurii occipitale.

Apoi se coboara cu masajul pe muschii paravertebrali pana la vertebra 7 (C7) . Urmeaza marginea superioara a omoplatilor care netezesc muschii .

Urmeaza umerii prin mularea mainilor si pe muschii deltoizi, facand terminatie in aer .

Cu o mana se face contrapriza pe vertex, iar cealalta, pornind de la gaura occipitala.
Urmatoarea manevra este framantatul cu o mana care se face pe 4 directii.

Tehnica presupune comprimaresiuni si relaxari ale musculaturii.

Cea de-a treia manevra este frictiunea, prin miscari circulare.

La masajul in hernia de disc se poat executa si vibratii.

Dupa fiecare manevra se executa neteziri de intrerupere, iar masajul se termina cu netezirea de incheiere.

Tehnica masajului in hernia de disc lombara

La masajului in hernia de disc lombara incepe cu netezirea. Prima directie este palmele intregi pornind de la marginea inferioara a feselor .

Apoi se ajunge pe muschii paravertebrai pana la vertebra toracica 12 (T12).

A doua directie este cu palmele intregi pornind de la regiunea lombara se ajunge pe muschii fesieri.

Urmeaza netezirea romb, specifica zonei lombare, care se face pe muschiul patrat lombar.
A doua manevra presupune framantarea cu o mana si cu doua maini .

Aceasta pornind de la partea inferioara a feselor pana la partea inferioara a regiunii dorsale.

Urmeaza geluirea si frictiunea, manevre executata cu doua degete.

Urmatoarea manevra este vibratia, care are o actiune relaxanta si se executa pe toata regiunea lombara.

Masjul terapeutic al bolnavilor cu hernie de disc se termina cu netezirea de incheiere.

In hernia de disc se face un masaj sedativ, excluzandu-se astfel tapotamentul organismului

Masajul terapeutic la bolnavii cu hernie de disc

Cauzele aparitiei herniei de disc

 • distrugerea discului sau degenerarea lui. Omul imbatraneste, discurile vertebrale pierd o parte din lichidul care le mentine flexibilitatea
 • raniri la nivelul coloanei vertebrale, dezvoltandu-se astfel fisuri la nivelul stratului exterior al discului.
 • Materialul gelatinos din interiorul discului , poate fi impins in afara
 • Acesta este eliminat prin fisurile din capsula sau se poate rupe in bucati
 • O tensionare puternica sau o presiune crescuta la nivel lombar
 • Activitatile zilnice care supun spatele unui stres,
 • Ridicari vicioase, expuneri prelungite la vibratii sau accidentari la sport

Simptomele aparitiei in  Hernia de disc

Simptomele depind de pozitia si marimea herniei de disc si existenta sau nu a compresiunii nervului .

 • in cazurile extrem de severe apare pierderea controlului sfincterian
 • aceasta se manifestata prin incontinenta urinara sau incontinenta pentru materiile fecale
 • durerile apar de obicei doar pe un picior
 • debut brusc sau graduat
 • poate fi constanta sau intermitenta
 • insotita de amorteala, furnicaturi, slabiciune
 • se poate accentua la stranut, tuse, sau efortul de defecatie
 • se poate agrava datorita sezutului, pozitiei bipede prelungita sau rasucirilor
 • se amelioreaza in timpul mersului, prin pozitii intinse sau altor pozitii .

Diagnosticarea Herniei de disc

Medicul examinator va evalua simptomele de durere de spate si de picior.
Testele imagistice vor ajuta la confirmarea diagnosticului de hernie de disc .

Cea mai buna metoda de diagnoasticare a herniei de disc este Imaginistica prin rezonanta magnetica

O alta metoda de diagnosticare a herniei de disc in regiunea lombara este Tomografiei Computerizata

Alte analize de genul testarilor de sange se pot realiza pentru a exclude alte conditii medicale.

 • Imagistica prin Rezonanta Magnetica (RMN) confirma diagnosticul,
 • Localizarea si severitatea herniei de disc si detalierea tesuturilor moi ale coloanei vertebrale
 • Tomografia Computerizata poate confirma diagnosticul herniei de disc .
 • Se poate stabili si localizarea si severitatea herniei de disc.
 • CT-ul dezvaluie imagini detaliate ale structurilor osoase ale coloanei vertebrale

Tratamentul in cazul bolnavilor cu hernie de disc

In majoritatea cazurilor de hernie de disc este eficient tratamentul nechirurgical :

 • fizioterapie
 • masaj
 • antiinflamatoare (non-steriodiene sau steriodiene)
 • injectari epidurale cu cortizon

Tratamentul are ca obiective :

 • indepartarea durerii, a slabiciunii musculare, a amortelii de la nivelul piciorului, cauzata de lezarea anumitor radacini nervoase
 • revenirea pacientului la activitatile zilnice
 • prevenirea recurentei afectarii coloanei si reducerea dizabilitatii date de durere

Daca simptomatologia nu se amelioreaza sau nu dispare dupa 6 saptamani, trebuie avut in vedere tratamentul chirurgical.

Un alt tratament ar fi masajul terapeutic bolnavilor cu hernie de disc care este un masaj benefic si necesar

Tratamentul chirurgical al herniei de disc este indicat de severitatea simptomelor.

Articol scris de dodorel62

Masajul scalpului ajuta la cresterea parului

 

      Masajul scalpului ajuta la cresterea parului si tehnicile sale s-au imbunatatit si s-au transmit de-a lungul anilor. La fel ca si pielea, parul creste in etape iar masajul scalpului .

Conditiile de vreme, produsele pentru par si  hormonii pot avea un impact semnificativ asupra texturii.

Starea  generala de sanatate poate avea si ea un impact semnificativ asupra texturii .

   Masajul scalpului ajuta la cresterea parului   are un efect benefic asupra sanatatii firului de par.

Daca parul  nu creste atat de repede dupa cum iti doresti, nu trebuie sa disperi .

 Masajul scalpului ajuta la cresterea parului , daca este efectuat in mod regulat te poate ajuta sa ai un par sanatos .

Pentru aceasta trebuie sa combini masajul scalpului cu o dieta echilibrata, ce include o hrana completa si nutritiva

Pentru a avea un par frumos si sanatos trebuie ca masajul scalpului ajuta la cresterea parului   sa fie facut cu regulalitate .

Pentru aceasta trebuie sa avem si un stil de viata sanatos .

Stilul de viata sanatos se refera la faptul ca trebuie renunt la fumat . Un stil de viata sanatos ar fi exercitii regulate si somn.

 masajul scalpului ajuta la cresterea parului

Masajul scaplului un rasfat pentru par

      Masajul scalpului este un adevarat rasfat pentru a avea un par frumos si sanatos . O data cu masajul scalpului pielea devine mai fina si mai ingrijita

De aceea multe spa-uri il introduc in ritualul lor dedicat parului. Acest tip de masaj nu are nimic in comun cu ceea ce facem noi atunci cand ne spalam cu sampon.

Masajul scalpului ajuta la cresterea parului si se relaxeaza si ilumineaza

Masajul scaplului presupune relaxare totala si destindere a pielii capului. Frecvent agresat de pieptanat, sau caciula, scalpul poate deveni sensibil .

Odata ce i se face masaj scalpului , acesta devine iritat si lipsit de suplete. Exact ca restul pielii, si scalpul poate da semne de deshidratare .

Masajul scalpului are in primul rand rolul de a activa microcirculatia de la nivelul scalpului.

Odata cu masajul scalpului  parul devenine stralucitor si matasos.

Pe un scalp oxigenat parul se simte mai bine, iar coafatul devine mai usor.
Pielea capului este irigata de vase de sange, iar prin masajul scalpului se  activeaza  microcirculatia

Prin masajul scalpului se faciliteaza accesul de nutrienti la radacina firului de par. Astfel parul va fi mai puternic si mai plin de stralucire .

Masajul scalpului se face cu uleiuri esentiale, fiind, acesta fiind deosebit de relaxant

masajul scalpului ajuta la cresterea parului

Masarea scalpului o adevarata relaxare

Pentru a avea o relaxare totala , masajul scalpului este ceva necesar si produce o liniste sufleteasca .

Masajul scalpului se face cu o pierie moale si cu dintii rari si atinge usor scalpul.

Pentru ca masajul sa fie relaxant se  maseaza  scalpul cu buricele degetelor cu doua miscari simple .

Masajul scalpului se face cu degetele dinspre ceafa spre crestetul capului si de la frunte pana la ceafa.

Masajul scalpului trebuie facut de doua ori pe saptamana, timp de 5-10 minute. Inainte de apalarea parului se  aplica  un produs de gomaj capilar.

El te va scapa de matreata si iti va oxigena parul, ajutand la stimularea microcirculatiei. In general, aceste produse au la baza sare sau argila.

Dupa aplicarea lui se maseaza usor scalpul, iar apoi se clateste parul cu apa calda. Se finalizeaza cu un sampon, ales in functie de tipul tau de par .

Pentru a avea un par lung, frumos si sanatos , acesta trebuie ingrijt si spalat foarte des .Cea mai buna metoda pentru aceasta este masajul scalpului.

masajul scalpului ajuta la cresterea parului

Eficienta si beneficiile la masajului scalpului
 • Elimina stresul si te relaxeaza cand faci masajul scalpului
 • Masajul scalpului accelereaza circulatia sanguina si astfel stimuleaza cresterea parului.
 • Distribuie uniform sapunul si elimina celulele moarte la masajul scalpului
 • Intareste radacinile firelor de par.
 • Elimina toxinele acumulate la nivelul scalpului.
 • Pentru a fi eficient, masajul scalpului trebuie facut zilnic timp de 5-10 minute.
 • Daca ai cateva minute libere in timpul zilei, in loc sa stai degeaba, maseaza-ti scalpul.
 • Cand te speli pe cap, uda parul si maseaza scalpul pentru cateva minute inainte de a aplica samponul.
 • Se poate  folosi un amestec de uleiuri, aplicand doua-trei picaturi pe degete pentru masajul zilnic.
 • Foloseste miscari circulare si acopera toata suprafata la masarea scalpului.
 • Inainte de a te spala pe cap, maseaza scalpul folosind ulei si se  aplica pe lungimea parului.
Uleiuri indicate pentru masajul scalpului

Pentru masajul scalpului se poate folosi aproape orice ulei natural .La masajul scalpului , uleiurile esentiale se diluiaza in uleiuri de baza.

Pentru un masaj relaxant al scalpului se foloseste ulei de cimbru sau de rozmarin . Un ulei destul de relaxant in masajul scalpului este si uleiul de lavanda sau de ylang ylang .

Pentru intarirea firului de par la masajul scalpului se foloseste si uleiul de coriandru sau mesteacan .

Articol scris de dodorel62.

Masajul genunchiului cu gonartroza

 

Masajul genunchiului cu gonartroza  este indicat in special pentru efectul de tonifiere. Acesta actioneaza asupra muschilor care stabilizeaza articulatia genunchiului si  instabilitatea articulara.

      Gonartroza apare ca o boala degenerativa, prin degradarea cartilajelor articulatiei genunchiului , fiind denumita si gonartroza primara . Cantitatea de apa continuta in cartilajul articular cat si concentratia unor substante cu rol nutritv si protector pentru articulatii .

Fibrele cartilaginoase lipsite de efectul protector al proteoglicanilor, pot fi foarte usor distruse . Acestea sunt proiectii osoase care ies dintr-o articulatie si se indreapta spre cealalta  articulatie.

Daca gonartroza nu este primara, ci este o afectiune secundara, ea poate fi determinata de infectii locale. Gonartroza este intalnita  des la femei si afecteaza de obicei pe cele care au trecut de 40 de ani.

      Masajul genunchiului cu gonartroza  este un masaj binefacator si relaxant. La masajul genunchiului cu gonartroza se aplica diferite creme si geluri

genunchiului

Cauzele sunt multiple, de obicei fiind vorba de dereglari la nivel hormonal si metabolic.Gonartroza poate aparea si ca urmare a unor traumatisme sau dereglari la nivel hormonal .

Suferinzii de guta,  diabet, precum si obezii se confrunta cu aceeasi problema. Alte cauze sunt problemele circulatorii: flebite, varice, dar si  ca urmare a inaintarii in varsta .

Boala se manifesta prin dureri violente si prin umflarea articulatiei. De regula durerea este mult mai puternica atunci cand bolanvul depune efort sau merge.

Printr-un examen radiologic amanuntit se poate sti daca este vorba de existenta unui lichid intraarticular .

Gonartroza poate duce si la ingustarea articulatiei si prezenta unor deformatii,ai unor corpi liberi in articulatie.

Masajul genunchiului si beneficiile acestuia

Masajul genunchiului cu gonartroza are actiune sedativa asupra durerilor musculare sau articulare . Tesuturile vizate sunt muschi, tendoane, ligamente, piele, articulatii, sau alte tesuturi de tip conjunctiv.

Masajul genuchiului cu gonartroza are o actiune favorabila asupra starii generale a pacientului .

     Masajul genunchiului cu gonartroza se imbunatateste  somnul pacientului si se  indepartarteaza  durerea musculara.

 In cazul masajului genunchiului cu gonartroza se face prin masari lente dar ferme .Acest masaj se face in jurul rotuilei pintr-o miscare circulara.

genunchiului

Alte efecte pentru care masajul este benefic in artroza genunchiului consta in calmarea durerilor si influenteaza favorabil calitatea lichidului sinovial.

Acest lichid sinuvial pe langa rolul de lubrifiant are si rolul de nutritie a cartilajului articular. Masajul genunchiului cu gonartroza are rol in reducerea edemelor, asuplizarea tesuturilor si stimularea receptorilor intraarticulari.

Calmare  durerilor  la nivelul genunchilor este mai intens daca se foloseste pentru masaj un gel sau un unguent

Pentru masajul genunchiului cu gonartroza se foloseste un antiinflamator nesteroidian sau capsaicina (componenta activa a ardeiului iute).

Simptomele ca avem gonartroza

Durerea cu localizare la nivelul genunchiului sau cu iradiere pe muschii gambei sau coapsei , ne avertizeaza ca avem gonartroza . Durerea apare ca o senzatia de arsura locala sau de junghi si poate fi prezenta in repaus sau la mobilizare

Durata durerii este mai mica de jumatate de ora si fiind dificila miscarea articulatiei ii este asociata impotenta functionala si mobilizarea dificila a articulatiei si a oaselor care o alcatuiesc.

genunchiului

Pacientul acuza modificarea temperaturii cutanate locale si aparitia crepitantelor sau cracmentelor .Odata cu aparitia gonartrozei se produc zgomote anormale care se aud cand se mobilizeaza genunchiul.

Inflamarea bursei periarticulare , tumefactia genunchilor sau spasmul  muscular periarticular si  modificari sugestive la radiografii.

Se observa ingustarea spatiului articular si afectarea osului aparand o acumularea de fluid.Odata cu inflamarea in exces a articulatiei genunchiului poate aparea si apa la genunchi .

Datorita acestor simptome este recomandat a se incepe de indata masajul genunchiului cu gonartroza . Acest masaj efectuat la primele simptome , ne poate ajuta sa amelioram aceasta  boala degenerativa .

Diagnosticul in cazul gonartrozei

Pentru diagnosticarea tipului de gonartroza bolnavul trebuie sa faca o serie de investigatii clinice si paraclinice. Pentru evidentierea factorilor de ric asociati si a simptomelor,  se va incepe efectuarea anamnezei.

De cele mai multe ori anamneza este efectuata in acelasi timp cu examenul fizic. La examinarea fizica medicul poate constata  mobilizare dureroasa sau atrofia musculara a bolnavului .

Investigarea pacientului trebuie completata cu analize de rutina precum hemograma sau  reactantii de faza acuta. Dupa investigatie si diagnosticare masajul genunchiului cu gonartroza este necesar si obligatoriu.

Se pot face chiar si analize ale lichidului sinovial, daca diagnosticul de certitudine nu poate fi stabilit . Gonartroza este o boala care poate fi usor confundata cu alte boli reumatologice, cum ar fi poliartrita reumatoida.

Pentru a se diagnostica corect tipul de gonartroza se vor face radiografii si in special rezonanta magnetica nucleara.

Tratamentul in cazul aparitiei gonartrozei

In prima faza a bolii, tratamentul consta in administrarea de antiinflamatori .  Masajul genunchiului cu gonartroza se face cu unguente cu acelasi efect .

In paralel cu masajul genunchiului cu gonartroza se efectueaza si sedinte de fizioterapie si kinetoterapie.

Repausul in cazul masajului genunchiului cu gonartroza este benefic deoarece calmeaza durerea. Sunt recomandate suferinzilor de gonartroza si o serie de proceduri si tratamente balneo-climaterice.

Impachetarile cu parafina, hidrokinetoterapia, termoterapia, electroterapia, toate acestea fiind  foarte eficiente. Apele sarate sau cele sulfuroase din statiunile balneare sunt cunoscute ca avand efecte miraculoase .

Gimnastica medicala si impachetarile cu namol atenueza durerile genunchiului cu gonartroza . Dupa un tratament indelungat vor fi simtite efectele benefice ale acestora.

Tratamentul pacientilor cu gonartroza la genunchi este lung si foarte complex. Masajul genunchiului cu gonartroza are drept scop reducerea durerii, ameliorarea simptomelor si a inflamatiei locale .

In urma masajului genunchiului cu gonartroza  acesta devine mai mobil iar  articulatiile devin mai mobile.

Pacientilor obezi li se recomanda o dieta care sa ii ajute sa piarda din kilogramele in plus. Kilogramele in plus fac ca toata masa corporala sa apese asupra articulatiilor genunchiului , ducand la pierderea lichidului sinuvial.

Creme si uleiuri  in cazul masajului genunchelui cu gonartroza

Pentru masajul genunchiului cu gonartroza se folosesc diferite creme reci , calde si uleiuri . La inceputul masajului se vor folosi creme care sa incalzeasca genunchiul .

genunchiului

Cele mai uzuale creme sunt : unguentul ghiara dracului , crema de arnica , alifie de untul pamantului . Se mai folosesc deasemeni si supramax articulatii gel , crema arni gel , crema de dragaica combinata cu arnica.

Dupa ce genunchiul a fost incalzit cu aceste creme si geluri se poate intrebuinta si creme reci pe baza de mentol.

      Creme si geluri pe baza de mentol sunt Eqvagel forte , herba gel balsam sau Pfer de balsam . O crema destul de buna in masajul genunchiului cu gonartroza este si crema minerala pentru genunchi .

Alte creme si unguente ar mai fi supramax articulatii , ostelife crema , diclofenac gel .Se mai foloseste si uleiuri pentru masaj, precum ulei balsamic pentru genunchi.

Articol scris de dodorel62.

Masajul in drenajul limfatic

          

Masajul in drenajul limfatic este un masaj uşor, combinat cu uşoare presiuni asupra ganglionilor limfatici.

Aceştia se găsesc în zona gâtului, sânilor, abdomenului, în regiunea inghinală şi a genunchilor .

Masajul in drenajul limfatic se face prin mişcări de presiune la nivelul pielii, prin care se stimulează canalul limfatic .

Odată cu toxinele încorporate în adipocitele din ţesutul afectat de celulită, se elimină şi o parte din apă .

  Masajul in drenajul limfatic

Masajul in drenajul limfatic

Masajul in drenajul limfatic e foarte blând si nu trebuie să doară sau să lase vânătăi.

Durata optimă pentru un masaj de drenaj limfatic este de 45-50 de minute. Masajul in drenajul limfatic se mai face si cu aparte speciale si prin radiofrecvenţă.

Aceste aparatepe lângă drenaj, stimulează producţia de colagen şi elastină si redau elasticitatea pielii .

Limfa este un lichid care circulă prin sistemul limfatic, avand rolul de a elimina toxinele din organism

Aceasta se adună în ganglionii limfatici, iar masajul în punctele unde se găsesc aceştia stimulează eliberarea toxinelor din ganglioni.

Masajul ganglionilor este însoţit de cel pe traseul vaselor limfatice pentru drenarea limfei. Masajul de drenajul limfatic asigură o curatare si o regenerare in profunzime a organismului bolnav .

Prin drenajul limfatic se stimulează eliminarea apei stagnante din organism şi se ameliorează aspectul de coajă de portocală a pielii.

Drenajul limfatic este necesar la eliminarea retentiei de apa din organism si îmbunătăţeste  sistemul imunitar. Drenajul limfatic apare din cauza sedentarismului şi deshidratării organismului sau , a unor probleme circulatorii.

                    Ce probleme apar  atunci cand se face  masajul  de drenaj limfatic

Atunci cand sistemul limfatic nu functioneaza exista numeroase semne de intrebare pe care trebuie sa ni le punem.

Cand sistemul limfatic nu functioneaza incepem sa avem picioarele sau corpul umflat si apar edemele la membre .

Odata cu nefunctionalitatea sistemului limfatic apare celulita pe coapse , fese si chiar aparitia de vasele sparte .

Principalele  cauze de aparitie a sistemului limfatic raman sedentarismul, alimentatia necoresunzatoare si neconsumarea de lichide . Pentru a putea elimina apa din organism este nevoie de un masaj de drenaj limfatic

  Masajul in drenajul limfatic

Masajul de drenaj limfatic consta intr-un masaj efectuat cu ajutorul unor aparate speciale sau manual .

Masajul se efectueaza asupra zonelor unde se observa culoarea pielii ca fiind galbuie , facandu-se un masaj lent dar apasat.

Masajul de drenaj limfatic va fi stabilit de medicul specialist ,in functie de problemele de sanatate ale pacientului .

Este foarte important ca pacientul sa fie foarte bine hidratat pe perioada curei de terapie .

        Cum decurge un masaj de drenaj limfatic si cate sedinte avem nevoie

Masajul de  drenaj limfatic se poate face fie general , pentru tot corpul ,fie  doar pentru un segment aparte .

Masajul limfatic general se efectueaza atunci cand consideram ca ne simtim greoi , acesta fiind si un masaj de relaxare

Masajul de drenaj limfatic pentru anumite segmente se efectueaza de maseuri doar asupra elementului unde sunt probleme .

Masajul de drenaj limfatic se face pentru a elimina limfa din organism , aceasta fiind eliminata prin canalele limfatice .

Avem doua canale limfatice prin care se elimina limfa si anume , sub brate si in zona inghinala  .

  Masajul in drenajul limfatic

Eilminarea limfei prin canalele limfatice de la sub brate se face de la fata , gat ,maini sau abdomen. Eliminarea limfei prin canalele limfatice secundare de la inghinali se face de la picioare .

Pentru a avea rezultate cat mai eficiente trebuie efectuate sedinte o data pe saptamana, timp de minim 2 luni . Cu cat sedintele sunt mai dese cu atata limfa se elimina mai repede , iar organismul se relaxeaza mai bine .

               Cine apeleaza la drenajul limfatic si daca sunt contraindicatii ?

La terapia prin masaj de drenaj limfatic apeleaza atat barbatii cat si femeile , indiferent de varsta pe care o au .

Masajul de drenaj limfatic se face pentru imbunatatirea circulatiei sanguine cat si de a elimina grasimile si apa din organism .

Masajul de drenaj limfatic  este contraindicat  persoanelor cu tromoboze venoase profunde sau superficiale . Pentru ca riscul la care se expun este unul major, drenajul putand sa le puna chiar viata in pericol.

Masajulul in drenajul limfatic mai este contraindicat si  persoanelor cu orice tip de neoplasm sau care au o infectie.

                       Cum observam ca scapam de limfa ?

 Masajul de drenaj limfatic se observa schimbarea aspectului urinei ca fiind mai concentrata .

Urina este mai inchisa la culoare si cu un miros diferit , acesta fiind primul semn ca terapia functioneaza.

La  sedinta  masajului limfatic sunt diminuate edemele si odata cu acestea, incepe si scaderea in greutate. Aceasta scadere in greutate se observa de la prima sedinta , datorita faptului ca se elimina apa din corp

Drenajul limfatic functioneaza  ca o deblocare a organismului iar diminuarea gradului de celulita va aparea dupa prima  sedinta.

Masajulul in drenajul limfatic este un masaj binevenit in reglarea circulatiei sanguine.

Articol scris de dodorel62.

Masajul cu miere de albine

 

     Masajul cu miere de albine a fost dezvoltat in Tibet, unde se practica traditional din timpuri indepartate. Datorita substantelor din compozitia sa masajul cu miere de albine este un masaj binefacator organismului .

       Masajul cu miere de albine actioneaza asupra sistemului limfatic si circulator sanguin.

      Masajul cu miere de albine redreseaza doua dintre functiile cele mai importante ale organismului .

Aceste doua functii pot oxigena si hrani celulele, tesuturile si de a elimina eficient depozitele toxice. Masajul facial cu miere de albine este un masaj puternic detoxifiant, revigorant, relaxant si tonifiant .

Dupa un masaj cu miere de albine pielea este detoxifiata ,ramane curata , hidratata, neteda si catifelata. Prin masajul cu miere de albine pielea se  revigoreaza si devine elasticia si stralucita, intarziind imbatranirea.

masajul cu miere de albine

Mierea de albine nu are contraindicatii si ea ea se foloseste foarte bine si pentru masajul corpiului.

Pentru eliminarea celulitei cel mai bun remediu este masajul cu miere de albine . Se aplica o cantitate suficienta de miere de albine pe maini si se face un masaj pe piele.

         Masajul cu miere de albine in cazul celulitei se face in sensul acelor de ceasornic timp de 20 de minute .

      Masajul cu miere de albine se face usor la inceput apoi se creste viteza treptat avand senzatia de ardere .

Senzatia de ardere arata ca a inceput procesul de distrugere a celulelor adipoase .  Dupa terminarea masajului cu miere de albine se clateste pielea cu apa                calduta pentru indepartarea miererii.

     Masajul cu miere de albine este bun si relaxant si in masajul facial .

Se aplica un strat subtire de miere pe fata si se lasa sa actioneze o perioada de 15 minute.

La masajul cu miere de albine , mierea se aplica usor, cu buricele degetelor, prin tamponare. Se face un masaj usor asupra tenului, care ajuta la eliminarea toxinelor si la hranirea straturilor ei interioare.

La masajul cu miere de albine se poate folosi miere de albine lichida sau zaharisita. Dupa masajul cu miere de albine la final se clateste fata cu apa calduta.

masajul cu miere de albine

Tehnica masajului cu miere de albine

Pentru a putea realiza un masaj eficient mierea de albine se amesteca cu cateva picaturi de ulei esential .

Cand se folosesc mai multe uleiuri esentiale acestea se amesteca intre ele impreuna  cu mierea.
Masajul cu miere nu este un masaj dureros , ci din contra este un masaj relaxant, tonifiant si revigorant .

Pielea  elimina toxinele devenind catifelata, elastica, neteda,cu o stalucire aparte, iar celulita dispare.
Sedintele de masaj dureaza intre 30 si 60 minute si incep prin masarea anumitelor zone ce contin centrii nervosi .

Sw maseaza organe vitale, apoi se trece la masarea coloanei vertebrale, dupa care masajul cuprinde tot corpul .
In tot acest timp,  mierea absoarbe toxinele din piele si din tesuturile mai profunde, schimbandu-si culoarea

La finalul masajului se face dus si se aplica pe piele o crema hidratanta.
Sedintele de masaj cu miere de albine se programeaza o zi da si una nu.  Pentru efecte vizibile fiind necesare un numar de minim 15 sedinte.

Indicatii terapeutice in masajul cu miere de albine

Cele mai cunoscute sfere in care este indicat masajul cu miere de albine sunt :
– imbunatatirea tonusului muscular
– curatarea pielii
– eliminarea celulitei
– imbunatatirea circulatiei sanguine
– atenuarea efectelor reumatismului
– scoaterea toxinelor din piele si inlocuirea acestora cu substante active din miere
– stimularea drenajul limfatic
– intarirea sistemului imunitar
– oboseala fizica si psihica

 Efectele masajului cu miere de albine

Masajul cu miere de albine se face pe spate, picioare, fese, coapse, abdomen, maini si fata.

Acesta este cel mai cunoscut tratament traditional de regenerare celulara si detoxifiere a corpului.

 Acest tip de masaj este un masaj binefacator de relaxant si totodata indragit de foarte multe femei

Acestea sunt dornice de tonifierea sanilor iar masajul  ajuta la scaderea in greutate.

Pe langa aceasta mai ajuta  si in combaterea celulitei datorita mineralelor si vitaminelor.

Prin masajul cu miere de albine se va obtine un corp cu pielea frumoasa fara aspect de coaja de portocala.

In urma masajului cu miere de albine pielea se curata de celule moarte eliminandu-se toxinele imbunatatind aspectul acesteia. Dupa prima sedinta de masaj se vor vedea rezultatele, pielea va fi moale si neteda, fina si stralucitoare.

    Masajul cu miere de albine este un masaj binefacator si relaxant pentru piele si organism .

     Masajul cu miere de albine patrunde in piele declansand  o serie de reflexe si imbunatateste circulatia sanguina si tonusul corpului.

In timpul masajului corpul se relaxeaza, muschii se detensioneaza, circulatia sangelui se imbunatateste si se stimuleaza sistemul limfatic .

      Cei care sufera de insomnie pot face un masaj cu miere de albine pe frunte sau pe toata fata.

Masajul cu miere de albine este un bun remediu pentru consolidarea sistemului imunitar al organismului.

     Masajul cu miere de albine normalizeaza tensiunea arteriala si scade riscul de a suferi de infectii .

      Masajul cu miere de albine are un efect extraordinar si asupra psihicului, relaxeaza corpul si linisteste sufletul .

     Masajul cu miere de albine vitaminizeaza si mineralizeaza corpul si creste rezistenta corpului .

Articol scris de dodorel62.

Masajul este o adevarata arta

 

         Masajul este o adevarata arta , avand radacini din cele mai vechi timpuri . Adevarata arta a masajului a fost cunoscuta ca o activitate terapeutică.

Masajul a fost folosit de oamenii primitivi si el a fost perceputa ca o adevarata arta . Netezirea, fricţionarea şi frământatul corpului a fost instinctivă si de aceia masajul a fost perceput ca o adevarata arta .

       Masajul este o adevarata arta si a fost practicat în cele mai timpurii stadii . Pentru ca masajul este o adevarata arta , acesta a dus la dezvoltarea medicinii tradiţionale.

Cu multe secole în urmă masajul a fost folosit in scop terapeutic de popoarele care trăiau pe insulele din Pacific. Masajul este o adevarta arta iar originea cuvântului «masaj» are mai multe explicatii .

Masajul este o adevarata arta

Faptul ca masajul este o adevarta arta multi consideră cuvantu masaj provine fie din limba araba . Altii sustin ca provine de la cuvântul grec «masso», ori de la latinescul «massa» .

Indiferent de originea cuvântului, masajul este o adevarta arta binefacatoare a organismului . Masajul este o adevarata arta fiind o parte componentă a artei medicale.

Masajul este o adevarata arta

                                                       Tehnicile de masaj

Tehnicile de masaj pentru prima dată au fost descrise de indieni şi chinezi.

Atât în India cât şi în China, masajul se efectua de sacerdoţi iar masajul este o adevarat arta . In aceste ţări au fost create şcoli unde se învăţau tehnicile de masaj.

În China Antică, sunt rădăcinile medicinii preventive ce arta ca masajul este o adevarta arta . Acolo, aproape în toate provinciile au fost create şcoli de gimnastică curativă, unde se pregăteau medici .

Masajul a fost aplicat în Egiptul Antic, Abisinia şi Libia , fiind perceput ca o adevarta arta . Incă din secolul al 12-lea î.e.n. aceste tari au perceput masajul ca pe o adevarta arta .

În Egipt, masajul era combinat cu baia si din baie, nu ieşea nimeni, fără sa faca masaj. Persoana încălzită era masată, întinsă, frământată, presată cu mâna pe diferite părţi ale corpului.

Se masau toate articulaţiile , iar persoana era masată din faţă, apoi din spate şi prin părţi. Intindeau articulaţiile mâinii, apoi degetele, apoi treceau la masajul antebraţului, umărului, pieptului si spatelui.

În plus în afară de  întinderea şi masajul articulaţiilor, au fost practicate frământările şi frecţiunile celorlalţi muşchi. Frecarea cauzează contracţia sau relaxarea ţesuturilor, facand ca masajul sa fie o adevarata arta .

masajul este o adevarta arta

In Grecia Antică se efectua în băi cu frecări cu ulei şi unsori considerand ca masajul este o adevarta arta .

În Grecia Antică masajul se aplica nu numai în medicină, dar şi în viaţa de zi cu zi

Au existat saloane speciale pentru îngrijirea feţei şi a mâinilor, unde se făcea masajul igienic şi cosmetic.

În Roma Antică, ca şi în China şi India au fost deschise şcoli de masaj. Faptul ca masajul reprezinta o adevarta arta aceste scoli au fost fondate de medici greci .

Masajul este de doua feluri masaj uscat şi masaj cu uleiuri, puternic şi slab aromatizat .

Masajul este o adevarata arta

                                                                               Arta de a face masaj de relaxare

Masajul reprezinta o adevarta arta ,fiind recomandat pentru a elimina depuneri şi edeme .

În băile romane masajul, se facea in camere speciale concepute pentru masaj. Înainte de masaj romanii efectuau exerciţii de gimnastică si întreg corpul se masa şi se ungea cu uleiuri de masaj.

Datorită romanilor masajul a devenit o parte componentă a sistemului de educaţie fizică şi militară. Slavii în cazul durerilor reumatismale, şi leziunilor masau şi fricţionau articulaţiile si muşchii .

In epoca Renaşterii masajul reprezenta o adevarta arta aparand interesul faţă de gimnastică şi masaj . Medicii europeni au început să analizeze şi să dezvolte activitatea medicilor din Grecia şi Roma Antică.

Arta masajului 

Masajul este o adevarata arta care provine din cele mai vechi timpuri si a fost facut de niste maseuri renumiti

Masajul adesea poate înlocui diferite medicamente, dar nici un medicament nu poate substitui masajul. Masajul este un instrument eficient pentru a combate epuizarea,accentund efectul terapeutic al aparatului locomotor.

Articol scris de dodorel62.

Masajul sanilor la femei

Sanii femeilor masati
Masajul sanilor la femei ajuta la circulatia sangelui si limfei si reduce acumularea toxinelor sau hormonilor la nivelul sanilor.

Masajul sanilor la femei este o practica simpla care imbunatateste fluxului energiei catre sani si catre intregul sistem hormonal.

Tot masajul sanilor la femei este si o cale excelenta de a pune in miscare energia sexuala a femeilor. Meridianul rinichilor asigura si vitalitate organelor sexuale  care este stimulat si trec prin sani .

Masajul sanilor este important pentru sanatatea intregului corp al unei femei. Sanii sunt glande care promoveaza secretarea hormonilor.

masajul sanilor la femei

Masajul sanilor la femei stimuleaza functionarea glandei pineale si a timusului . Masajul sanilor determina glanda pituitara sa secrete oxitocina si prolactina .

O data cu acest masaj al sanilor la femei , acesta produce o senzatia de relaxare si calmare . Masajul sanilor se face pintr-o miscare circulara in jurul mameloanelor  si de la baza spre mameloane .

Masajul sanilor se face cu uleiuri sau geluri si acesta este foarte indicat imediat dupa ce femeia a nascut. Dupa nastere, sanii revin la marimea lor dinainte de sarcina, incep sa-si piarda fermitatea .

masajul sanilor la femei

Pielea se destinde ceea ce favorizeaza aparitia vergeturilor. Vergeturile sunt o leziune  a pielii care rezulta din ruptura fibrelor elastice ale epidermei ce apar ca dungulite roz.

Pentru masajul sanilor  folosim un ulei extra virgin iar cel de cocos este cel mai indicat . Masarea se face  in cercuri cu varful degetelor de jur imprejurul sanilor, la aproximativ 4 cm de mameloane.

Se face cercuri din interiorul sanilor in sus si apoi imprejurul sanului si se face de cel putin 9 ori. Masajul sanilor la femei va stimula meridianul rinichilor, ficatului, muschiului inimii si splinei.

Pe langa clasicul masaj pentru tonifierea  sanilor  , se mai face si terapia prin vacuum . Vacuum-ul  pentru sani este o metoda nedureroasa, non-invaziva, fara efecte secundare sau reactii adverse.

Rezultatele la masajul sanilor cu vaccum  incep sa se vada dupa doar cateva sedinte. Masajul sanilor la femei prin terapia cu vaccum  se face cu un aparat prevazut cu niste cupe speciale .

Aceste cupe, prin absortie, stimuleaza canalele  galactofere si astfel creste presiunea sanguina din vasa la nivelul sanilor. Aceasta terapie este interzisa la femei insarcinate, persoane cu chisturi mamare sau suspecte de cancer mamar.

Masajul sanilor la femei se face atat pentru tonifiere cat si pentru marire. Forma sanilor variaza de la femeie la femeie, iar volumul depinde de varsta si de modificarile in greutate.

O alimentatie echilibrata,si bogata in  produse  naturale, influenteaza favorabil sanatatea si aspectul sanilor. In urma unui masaj facut regulat sanii femeii se maresc si se tonifica uniform .

Marimea sanilor face parte, in primul rand din ansamblul trasaturilor definitorii ale frumusetii unei femei. Sanii reprezinta esenta feminitatii care este un simbol al vietii si al fertilitatii.

Articol scris de dodorel62.

Masajul facial la femei

Femeile la masajul facial
      Masajul facial  la femei este unul dintre cele mai apreciate si relaxante masaje. Masajul facial ne elibereaza de o mare parte din stresul acumulat de corpul nostru.

Efectele masajului facial sunt imediate si extrem de vizibile. La masajul facial  se folosesc anumite uleiuri speciale redand-i fetei o adevarata vitalitate .

     Masajul facial  stimuleaza punctele reflexogene si are un efect rapid asupra fetei . Repetat cu regularitate, masajul facial poate ajuta la incetinirea procesului de imbatranire .

Odata cu masajul facial se tonifica muschii faciali si se stimuleaza circulatia sangelui . Prin masajul facial , celulele pielii sunt mai bine oxigenate, iar toxinele sunt eliminate.

       Masajul facial este foarte eficient  si ii transmite creierului semnale de destindere.

Masajul facial la femei

      Masajul facial este extreme de agreabil de multe femei, dar si multi barbati.

     Masajul facial, desi dureaza putin (15 – 20 de minute), are un efect miraculos de intinerire. Dupa masajul facial , se aplica o masca faciala care va actiona timp de 10-15 minute .

Dupa aceia masca se indepartata cu un prosop inmuiat in apa calda. In functie de tipul de piele pentru masajul facial se vor folosi diferite uleiuri. Uleiul de trandafiri este recomandat pentru efectul si aroma sa deosebit de relaxanta.

Uleiul din germeni de grau este foarte hranitor, fiind bogat in vitamina E.

uleiul de migdale, cel de caise si cel de jojoba sunt si ele indicate in masajul facial

    Masajul facial este precedat de aplicarea unei creme hidratante atunci cand pielea este foarte uscata.

    Masajul facial este precedat de demachiere si urmat de aplicarea unui tonic facial

La masajului facial terapeutul efectueaza miscari circulare, in sensul circulatiei sangelui si a limfei . Se maseaza atat obrajii, cat si fruntea, pleoapele, barbia, buzele si nasul.

Masajul facial la femei

La masajul facial se folosesc multe tehnici iar cele mai importante sunt miscarile circulare . Alte tehnici mai sunt masajul ciupit, framantat, painotat, tapotat, frictionat si mangaietor.

      Astfel masajul facial imbunatateste drenajul limfatic. Limfa este un lichid produs de glande, dar spre deosebire de sange, limfa nu beneficiaza de o pompa .

Datorita structurii osoase a fetei, limfa se poate bloca, antrenand o privire obosita si chiar pete pe fata. Toate aceste probleme pot fi eliminate cu ajutorul masajului facial.

Exista mai multe tehnici de masaj, pe langa miscarile circulare, masajul ciupit, framantat, painotat, tapotat, frictionat si mangaietor.

Repetat cu regularitate, masajul facial poate ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. Prin masajul facial , celulele pielii sunt mai bine oxigenate, iar toxinele eliminate.

Pentru ca suprafata pielii gazduieste un numar mare de receptori nervosi, masajul facial este foarte eficient .

Articol scris de dodorel62.

Terapia prin masaj

 

Terapia prin masaj este folosită în China de peste 3000 de ani. Maseurii chinezi cred că masajul ajută la vindecarea depresiei.

Prin atingerea corpului se eliberează în organism hormoni care „ne leagă” de o altă ființă umană.

În jurul anului 400 î.e.n. medicul grec Hipocrate folosea masajul pentru a trata entorsele.

Medicina chineză și medicina ayurvedică indiană și-au dezvoltat propriile variante de masaj.

Masajul prin terapie

Terapia prin masaj implică manipularea straturilor de mușchi și țesuturi pentru a le crește funcționalitatea . Aceste manevre eliberează tensiunea acumulată în mușchi, crește viteza de circulație a sângelui .

Terapia prin masaj ajută la diminuarea unor simptome fizice asociate multor afecțiuni. Cei care suferă de depresie, terapia prin masaj poate atenua durerile de spate, de încheieturi și musculare.

Stiluri de masaj

Terapia prin masaj poate atenua și senzațiile de oboseală sau insomnia. Terapia prin masaj se poate face fie peste imbracaminte , fie prin contact cu pielea .

Există numeroase stiluri si tehnici la terapia prin masaj . Unele stiluri de masaj includ acele de acupunctură, diverse răsuciri și poziții ale corpului sau utilizează pietre calde.

Cele mai întâlnite forme de masaj sunt: masajul suedez, masajul cu uleiuri esențiale , masajul shiatsu . Alte tipuri de masaj mai sunt  : masajul cu pietre calde, masajul pe scaun, masajul reflexogen.

Atunci când este executat corect, masajul aduce beneficii imediate. Este o metodă sigură și oamenii se simt relaxați și calmi încă de la începutul masajului.

Masajul prin terapie

Totuși terapia prin masaj nu este eficientă ca singur tratament al depresiei. Persoanele care sufera de depresie severă, trebuie sa faca terapie prin masaj .

Masajul nu poate rezolva problemele emoționale fără tratament medical.
Terapia prin masaj diminueaza depresia și anxietatea, având efecte asupra biochimiei organismului.

Diminuarea stressului prin masaj

Terapia prin masaj  are numeroase și importante componente fiziologice și anatomice, asupra cărora acționează masajul.

Terapia prin masaj ajută la la îmbunătățirea stării generale de sănătate și diminuarea stresului.

Terapia prin masaj creste nivelul de serotonină și dopamină, neurotransmițători care ajută la diminuarea depresiei. Depresia severă necesită o terapie prin masaj ori spitalizare și tratament medicamentos .

Scopul terapiei prin masaj este de face ca persoanele depresive sa scape de aceasta boala .

Această senzație de susținere și sprijin îi va da clientului sentimentul că este mai puternic să își rezolve problemele.

Articol scris de dodorel62.

Masajul cardio respirator

 

Masajul cardio respirator se aplică unui bolnav aflat în stop cardio – respirator . Acest masaj se face atunci cand atât inima, cât şi plămânii încetează să mai funcţioneze

Cele 2 funcţii, cardiacă şi respiratorie, sunt vitale organismului. Oprirea celor doua functii duce la moartea ireversibilă a organismului.

Manevrele de acordarea a primului-ajutor nu sunt dificile. Principiile care trebuie să se respecte sunt rapiditatea şi eficienţa.

Masajul cardio respirator

Cand se face masajul cardio respirator

Cand se face masajul cardio respirator ne asezam lateral, asupra victimei .Dupa aceia  cu o mana plasata pe frunte impingem capul victimei pe spate. Se face cat se poate de mult, si cu doua degete de la mana cealalta ii ridicam barbia.

Cand se face , masajul cardio respirator  simtim daca exista schimburi de aer. Apropiem obrazul de nasul si gura victimei si observam miscarile pieptului.

Pentru a decide daca victima respira sau nu trebuie sa ascultam si sa vedem daca respira .  Masajul cardio respirator se face in acelasi timp, pret de minimum 5-10 secunde.

Este necesar ca manevra să se desfăşoare cât mai repede, dar după asigurarea vieţii salvatorului. Se pune accent pe timpul de intervenţie, deoarece după 4 minute fara oxigenarea creierului, apar leziuni. .

Nu sunt necesare materiale sofisticate, ci doar un minim de cunoştinţe. Primul pas este îndepărtarea bolnavului de la locul accidentului.
Aceasta se face pentru stoparea agentului traumatizant cât şi pentru protejarea vieţii salvatorului.

Pozitia pacientului la masajul cardio respirator

La masajul cardio respirator , bolnavul se aşează într-o poziţie accesibilă, de obicei culcat pe spate . Acesta se aseaza  la un nivel cât mai jos faţă de salvator.

Salvatorul trebuie să poată acţiona cu toată forţa asupra lui atunci cand face masajul cardio respirator.

Masajul cardio respirator

Dacă este oprită respiraţia se va deschide gura accidentatului, pentru a verifica atent căile respiratorii superioare. Acest lucru se poate verifica prin apropierea obrazului de gura victimei, pentru a simţi curenţii de aer.

Se începe manevra de respiraţie gură la gură, cu o frecvenţă de 12 expiraţii pe minut. Se prind nările cu o mână, pentru a evita ca aerul să iasă pe nas. Apoi cu cealaltă mână se ţine mandibula persoanei careia i se face respiratia .

Se inspiră profund şi se expiră aerul în plămânii bolnavului , aceasta facandu-se de catre salvator .
În acelaşi timp se face şi cealaltă manevră, masajul cardiac. Acesta constă în aplicarea palmelor suprapuse peste treimea inferioară a sternului.

În mod normal, mâna dreaptă stă deasupra mâinii stângi. Mâinile vor executa manevre de apăsare a toracelui, cu o frecvenţă de 80 – 90 apasari pe minut.

Verificarea eficienţei manevrelor

Verificarea eficienţei manevrelor este unul dintre principiile ce trebuie respectate. Prin respiraţia gură la gură se verifică privind pieptul bolnavului.

Dacă acesta se umflă după fiecare respiraţie, manevra este executată corect, şi aerul ajunge în plămâni. Eficienţa masajului cardiac se verifică prin palparea pulsului.

Acesta se poate palpa prin apăsarea cu trei degete în partea laterală a gâtului, lângă trahee .

Aceste manevre nu se vor întrerupe nici după apariţia pulsului sau revenirea culorii pielii la normal.

Masajul cardio respirator este un masaj care se face de persoane autorizate

Aceasta operatiune continua , deoarece bolnavul poate intra din nou în stop, datorită lipsei de oxigen. Se aşteaptă (continuând manevrele) sosirea unei echipe de intervenţie.

Dupa ce soseste echipajul , manevrele vor continua pana cand un cadru medical va actiona . Dupa resuscitare se constata ca accidentatul are puls si inima bate normal acesta se transporta la spital .

Articol scris de dodorel62.

%d blogeri au apreciat: